НГДЕК - 3

• 33 795
  • 272
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, моят син има да желание да кандидатства за 5ти клас в гимназията. Моля родители с ученици между 5ти к 7ми клас да споделят мнението си за преподавателите, отношенията между децата и атмосферата в училището, както и за нивото на преподаване по-специално по математика ( българския предполагам е на ниво).

# 91
Здравейте, моят син има да желание да кандидатства за 5ти клас в гимназията. Моля родители с ученици между 5ти к 7ми клас да споделят мнението си за преподавателите, отношенията между децата и атмосферата в училището, както и за нивото на преподаване по-специално по математика ( българския предполагам е на ниво).

Ако историята му харесва и обича да чете исторически книжки  , ще е супер за него.

# 92
Екип за физическо - моля споделете с какво облекло децата играят физическо.

На родителската среща учител по физическо не мина. Класната каза шорти и бели тениски. Предвид изискванията за униформено облекло, вероятно изпадам в подробности, но искам да си спестя излишните покупки. Момичетата могат ли да играят с къс или 7/8 клин, или трябват шорти?

# 93
  • София
Бели обикновени тениски и спортно дълго долнище. На детето ми е черно.
Миналата година закупих само суитчери от униформената фирма. Никой никога по никакви поводи не е заглеждал емблеми или сплитките на тениските/ризите, с които ходи.

# 94
Никой никога по никакви поводи не е заглеждал емблеми

Това не е вярно. Дете с бяла блуза неколкократно е гонено от час, защото нямало емблема. Безопасните игли по репортажите и изискванията на правилника потвърждават това.

По отношение на нивото по математика 5-7 клас, пишете го бегало.

# 95
  • София
Извинявай, обаче аз не говоря за “дете с бяла блуза”, а конкретно за моето дете. Леко си орязала цитата както ти е удобно. Нито пък някъде съм споменала, че ходи без емблеми. Коментираше се по-нагоре разлика в емблемите и дали били тъкани или бродирани. Правилник има и изисквания има, тук спор не виждам.

# 96
  • София
По отношение на нивото по математика 5-7 клас, пишете го бегало.

По спомен от това лято, НГДЕК беше на около десето място (?ако не се лъжа) в София в класирането по успехи от НВО по математика след 7-ми клас. За хуманитарно училище това е много висок резултат. Нямам лични наблюдения, може по школи да са ходили децата, но аз бих си запазила лек скептицизъм по отношение на "бегалата математика".

# 97
В седми клас ВСИЧКИ ходят на школи и уроци по математика,та дори и учениците от СМГ.За БЕЛ випускът,който завърши седми клас 2022/2023,нямаше необходимост от допълнителна подготовка.Резултат 90.5 на моето дете, и то заради орязани 4 точки за лош почерк- 2 за графично оформление на преразказа и 2,защото не му различили главни букви и я отчели като малка.Две пробни НВО по БЕЛ,организирани от учителката,се проведоха в училището,в условията на изпита.За другите випуски нямам преки наблюдения и не коментирам.

# 98

Достатъчна била за прием в гимназията след 7 клас - това по инфо от тази година

# 99
В това училище математиката е тера инкогнита открай време. Изискванията са доста занижени. Набляга се на историята.

# 100
В това училище математиката е тера инкогнита открай време. Изискванията са доста занижени. Набляга се на историята.

И това не е вярно, както и по-горното мнение за "пиши я бегала". Зависи при кой ще се паднат децата. Миналият 7-ми клас бяха при учител, който е проверяващ и е много добре запознат с оценяването на НВО.
И да всички ходят на уроци и не разчитат само на математиката в у-ще.
Но факт е, че голяма част от децата имаха много високи оценки от НВО и бяха приети във високо-баловите езикови гимназии.
За часовете по физическо - бяла тениска и тъмно долнище.
Тук в темата много се преекспонира въпроса с униформите, реално в училището, не е имало чак такива драми.

# 101
Горното мнение още веднъж потвърждава,, че математиката е на доста посредствено ниво, да не кажа нещо по-силно. Без допълнителни уроци извън училище не става. Не виждам защо  това се приема за нормално. А за униформите - драми имаше. Нещата бяха позатихнали, защото дълго време директорката отсъстваше покрай т.  нар. конкурс.

# 102
Здравейте, има ли скорошни впечатления на новата вълна петокласници? Обмисляме кандидатстване след 4 клас и бих искала да чуя мнения на родители от първа ръка. Ще съм благодарна за всяка една информация Simple Smile

# 103
Повдигам темата с питане за впечатления от родители на петокласници?
Може ли повече информация за теста, който се прави в училището? Страницата за изтегляне на тазгодишния е вече невалидна...
Има ли автобусче за петокласниците или всеки се оправя сам?

# 104
Здравейте, имате ли телефонен номер на класния си ръководител или единствената възможност за връзка е чрез съобщение в Школо?

Общи условия

Активация на акаунт