НГДЕК - 3

• 33 706
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Аз нямам спомен миналата година примерният тест да ни е свършил някаква работа. Май не го и дадох на сина ми. Аз също съм на мнение, че не е нужна някаква специална подготовка. Моят син искаше да се яви на състезание по история и тъй като такова няма, реших да иде на изпита. Беше много разочарован, защото основно въпросите били по БЕЛ. И един ден не се е готвил. Резултатът му беше около 13-то място, а  по общ бал май беше в първите 10 деца.

# 136
Здравейте, дъщеря ми ще кандидатства тази година за V ти клас в НГДЕК, уж, непрекъснато следя сайта и на финала съм изпуснала дните на отворени врати. Може ли някой да напише горе - долу какво казаха? Нещо важно имаше ли? Интересувам ме дали децата ще останат на едносеменен режим и колко пети класове ще приемат тази година? Ще съм благодарна ако разкажете какво обясниха на отворените врати! Благодаря

# 137
Здравейте, доколкото разбрах ще са 3 класа и ще са на едносменен режим.

# 138
Благодаря много, горе - долу как преминаха отворените врати? Какво разяказаха най- общо?

# 139
Благодаря много, горе - долу как преминаха отворените врати? Какво разяказаха най- общо?

Аз с дете във втори клас също бях на отворените врати в зуум Joy
Ще се опитам да резюмирам това, което запомних Simple Smile

Да се посетят консултациите, които се провеждат в сградата на Източни филологии и двете сесии.
Безплатни са, няма нужда от записване.
Да се наблегне на материала по БЕЛ и Човекът и обществото от 4-ти клас. Няма значение по кой учебник /на кое издателство/ учат децата. Може да се ползват тестовете за 4-ти клас на "Просвета", но било достатъчно да се научи материала от учебника.
Миналата година са се явили 180 деца за 60 места - т.е. 3 за 1 място.
Учи се на една смяна - първа, от 08,30ч. до към 14,30ч
Има възможност за стол с топъл обяд.
Има униформи, на които се държи. Математика и всички предмети се изучават както и в другите училища т.е. с нормален хорариум.
Осигурен е транспорт, но децата предпочитали да се придвижват сами на групички.
Езици - английски, немски и испански. Руски последните години не се е сформирала група поради липса на достатъчно желаещи.
Подаване на документи става онлайн.
И нещото, което мен най-много ме интересува - ремонтът на сградата на бившето 13 ОУ бил започнал и се очаква да се преместят там. Надявам се до след две години, когато моето дете ще кандидатства, вече да са там Simple Smile
Ако нещо друго се сетя, ще допълня.

# 140
  • София
А кои преподаватели присъстваха на срещата?
Консултациите протичат много приятно, който може, нека да отиде. За децата е интересно.

# 141
Симеон Хинковски водеше срещата.
Освен него бяха Георгиев по математика, един преподавател по БЕЛ и една госпожа, на която не запомних името..

Предстои да се актуализира примерния тест и да се качи на сайта на училището

П.П. и друго се сетих - разпространяваните слухове за липса на кадри и текучество са абсолютно неверни и спекулации на разни пишещи в Бе Ге мама т.е. тук Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 10:30 от Happy Mijjj

# 142
  • София
Симеон Хинковски водеше срещата.
Освен него бяха Георгиев по математика, един преподавател по БЕЛ и една госпожа, на която не запомних името..

Предстои да се актуализира примерния тест и да се качи на сайта на училището

П.П. и друго се сетих - разпространяваните слухове за липса на кадри и текучество са абсолютно неверни и спекулации на разни пишещи в Бе Ге мама т.е. тук Simple Smile

Колко да са неверни Simple Smile В съседния пети клас са имали заместничка по БЕЛ, която им преподала Немили Недраги. Произведението е от програмата за 7 клас.

# 143
Много благодаря за информацията. И на мен ми беше интересно дали ще се преместят в центъра след приключавена на речонта. Преди малките учиха на ул. Баба, а големите в центъра, но може би след ремонта ще ги съберат на едно място.

# 144
Колко да са неверн твърденията за текучеството на кадри, като сегашният 6 клас са имали 30% от часовете по БЕЛ до сега, а може и по-малко. А НВО е другата година,  изобщо не знам как се наваксва това.

# 145
  • Sofia
Абсолютно верни са твърденията, че има текучество на учители и че ръководството абсолютно неадекватно реагира, когато се налага да се търси заместник. И за по-лесно изобщо не се назначава такъв. Месеци наред да няма часове по български език, защото нямало кого да назначат по заместване. Единици са съвестните преподаватели, това ми е впечатлението. Останалите или си траят, заради ръководството, или толкова им се преподава. Не мога да повярвам, но е факт - при отсъстващ учител, за който е ясно, че няма да го има много време, да оставяш децата със свободни часове, по основен предмет като БЕЛ... Ами безхаберие е. Липса на адекватно управленческо поведение. НГДК лежи на стари лаври, голи хвалби и единици читави преподавали.

# 146
Имам близки в това училище и това, което твърдите е абсолютно вярно, с месеци пропускат материал или големите учат малките. Жалко за хубавото училище, нищо не е останало от предишната му слава.

# 147
Имам близки в това училище и това, което твърдите е абсолютно вярно, с месеци пропускат материал или големите учат малките. Жалко за хубавото училище, нищо не е останало от предишната му слава.

Взаимоучителен метод през 21 век?
Втрещена съм от това, което чета тук... Явно ще трябва да преосмислям пътя на второкласника си... Sad

# 148
Е, мъчат се всячески да осигурят кадри - преподават ученици, студенти, които още не са дипломирани… А що се отнася до писането в БеГеМамма - те самите непрекъснато четат и от време на време пишат под прикритие във форума.

# 149
  • София
Да и още нещо в подкрепа на всичко до момента:  от психоза да не излезе истината за базата,  телефоните на децата се събират сутрин и им се дават в края на учебния ден.

И за да не излезе, че е умишлено очернянето, ще споделя, че има и стриктни преподаватели и имащи желание да научат децата. Но са малцинство...

Общи условия

Активация на акаунт