НГДЕК - 3

• 32 851
  • 268
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, какви са ви мненията за учителката по математика Севда Димитрова? Преместила се е в 1 АЕГ и ще преподава на класа на детето.
Севда Димитрова е една от най-добрите преподаватели по математика.  Подготвяла съм нейни ученици за НВО и имам супер позитивни впечатления от нейното преподаване. За съжаление  сега там остават учители по математика, които са пълна карикатура.

# 256
Благодаря Ви за отзива! Надявам се да се включат и родители на бивши седмокласници, на които тя е преподавала, може и на лични, защото отзивите им във фейсбук страницата на училището са различни! При нас ще поеме 12 клас, а това е изключителна отговорност!

# 257
Здравейте, моля за мнение за госпожата по математика Йошка Станева

# 258
Благодаря Ви за отзива! Надявам се да се включат и родители на бивши седмокласници, на които тя е преподавала, може и на лични, защото отзивите им във фейсбук страницата на училището са различни! При нас ще поеме 12 клас, а това е изключителна отговорност!

Ако нещо е пропуснато от предишни години, едва ли Севда ще успее за една година да компенсира пропуските. В сми ако ви е важно подгответе план Б за допълнителни занимания.  В края на шести клас видяхме че въпреки обясненията на госпожа Димитрова,  се решаваха само основните задачи, и то го разбрахме благодарение на факта че вкъщи всички сме математици по образование, иначе ученика си беше супер доволен (малко задачи, не се напряга Simple Smile та го записахме при частен учител ,който дефакто разви потенциала му по математика. Започна да решава с желание и по сложни задачи и да търси решения по сборници. . Дванайсетокласниците са големи хора - казват си сами какво им куца, ще се ориентирате овреме, не са тийнове на 12-14 години Simple Smile дето днеска искат да са археолози утре космонавти и обратно Simple Smile

# 259
  • София
Здравейте, моля за мнение за госпожата по математика Йошка Станева
Здравейте.
Г-жа Станева беше една от най-добрите преподавателки по математика, която детето ми е имало Simple Smile
Преподава му в 7 клас втори срок и постигна голям успех, направи всичко възможно да обясни по най-добрия начин задачите и резултата на матурите беше впечатляващ.
Мила и добродушна !

# 260
Когато летвата е поставена ниско и изискванията са да се решават само елементарни задачи няма особено значение компетентността на учителя. Впечатленията ми са, че в НГДЕК знанията по математика на по-голямата част от учениците  са в интервала от нула до минус безкрайност (поне в гимназияален етап, когато не ходят на уроци).

# 261
  • Sofia
На каква база са впечатленията ви? Има ли някакви статистики?
Как се представят на матурите (ако имат)?

# 262
Впечатленията ми са лични. Не говоря за оценки, а за знания.  Матура по математика в НГДЕК?

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 19:51 от Basil77

# 263
  • Sofia
Матура по математика в НГДЕК?

Именно. Училището не е с такава насоченост. Би следвало всеки родител, който изпраща детето си там да е наясно с това. Ние го избрахме точно, защото НЕ е с такава насоченост. Не може всички училища да са за фенове на математиката и да наблягат на нея. За съжаление, малко избор имат децата, които харесват литература, история и т.н, няма голям избор и добре, че поне НГДЕК има такава насоченост.

# 264
Това имам предвид и аз. Дори се учудвам, че има дискусия за математиката. Преди да променят програмата, (което не доведе до нищо хубаво, но това е друга тема) тя дори не се изучаваше последните две години, а сега е проформа.

# 265
  • София
Тазгодишния випуск 7 клас се представи на високо ниво на матурата и по БЕЛ и по математика.
За София е на трето място като общ резултата от държавните училища след СМГ и НПМГ , изключвам частните.
По математика се наложи( поне при нас ) допълнителни уроци и курсове, мисля че това е ясно за всички.
Тъй като училището е със съвсем друга насоченост.

# 266
То насоченост, насоченост, но ако се хващаме за статистиките, СМГ и НПМГ не са ли и те с определена насоченост, пък имат по-добри резултати  и в нашата насоченост.Laughing  Всъщност, пак да кажа, че смятам, че това, че децата ходят на уроци извън училище не позволява да се направят някакви верни изводи за нивото на преподаване.

# 267
42.72 -10 клас мат.
И това не го очаквах,  по бел също доста ниско 72 т.... моето скарано с бел дете има над 80 т ...

# 268
Дете от квартала 32 т. мат, НВО седми клас, без уроци, петица по бел, 93 т. НВО с уроци.

Общи условия

Активация на акаунт