UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 737
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 3 210
Цитат
Чудя се, в унисон с разгорелия се спор, кой е треньор на Идеалните? Дали УЕФА ще обяви?

Вероятно Де Ла Фуенте. Макар че той за мен малко странни работи прави по време на мачовете. Саутгейт превъзхожда Де Ла Фуенте в департамента: Влияние в мача. Много по добре умее от него, да влияе на хода на мача. Англия направи цели 3 обрата в елиминациите.

Дори във финала Саутгейт върна Англия в играта със смените. Де Ла Фуенте аз видях как Испания едва не отпадна от Германия заради негови действия. Но пък при цялото световно плюене е абсурд Саутгейт да вземе приза, защото Англия се мъчеше в департамента: игра срещу Автобусите. Докато Испания беше образец за силна игра срещу тях. Но за мен това не е заслуга на Де Ла Фуенте, просто се дължи на страхотната индивидуална класа на Испания. Това между другото е признака за индивидуална класа във футбола. Правил съм изследвания в тая област.

Отборите които най рядко се дънят срещу слаби отбори, т.е. са най добри в департамента: Пробиване на автобус, са отборите и които най често печелят в дербитата, т.е. в мачовете между силните. Аз степенувам Германия като втория най силен отбор, защото и те като Испания нямаха проблем с автобусите срещу тях. Биха си ги. За това ги слагам като вторият и по силен отбор от Англия на това европейско. Англия за мен са трети по сила на първенството, защото пред тях двата отбора на Испания и Германия са по добри от тях в пробиването на автобусите. А автобус се пробива с индивидуална класа. Просто казано по слаби са играчите на Англия, и за това не е виновен Саутгейт. Той може да ги тренира, само по 1 седмица на 3 месеца и 1 седмица преди европейското. Пропуска е и факта че и моментната форма е от значение.

Кейн в последните 2 месеца, няма нищо общо с началото на сезона когато вкарваше гол след гол, вероятно натрупана умора в края на сезона. Белингам му спадна формата баш за Европейското. В последните мачове и той не беше в топ ниво за Реал. Между другото Белингам аз го сложих в моя идеален отбор, защото той направи момента на цялото европейско със задната ножица, и е основна фигура около която се върти играта на Англия, но извън задната ножица която класира отбора напред, той нямаше кой знае колко силно първенство, даже си беше направо слабо за него.

Саутгейт свърши и друга блестяща работа. Преобрази отбора в хода на първенството. Направи тактически промени които много добре се отразиха и промениха тотално играта на Англия към по добро. Включването на Мейно при титулярите, промяната на позицията на Фодън. Блестяща работа и като психология на отбора. И подбор на изпълнителите на дузпи. Под негово ръководство, Англия спечели Дузпи!!!!!

Много бързо ги забравиха всички тия работи англичаните, плюейки го. Де Ла Фуенте превъзхожда обаче Саутгейт в департамента селекция. Никакви селекционни грешки, страхотен подбор на състава, по добра испанска селекция на всичко възможно най добро в този момент едва ли някой може да направи по добра от тази на Де Ла Фуенте, докато Саутгейт допусна грешки, които дори може би, са повлияли и са били разликата между титлата и загубенията финал. Защото той не взе Рашфорд и Грийлиш.

Осообено Грийлиш. Хич не ме интересува, че Пеп не го използвал като титуляр в Сити, и че е новият Гаскойн, има проблеми с дисциплината. Той има уникален талант, вземи го. Играчи от тоя тип не е нужно да тренират редовно, да пазят режим и т.н. за да са ти полезни. Това че Грийлиш няма да има дълголетие в спорта е ясно, и че заради проблема с дисциплината няма да направи велика кариера, ама в момента той е аналогия на младия Гаскойн. Вземи го по дяволите. На Рашфорд, мястото му също е в отбора, но айде за него, че има страшно много варианти в атака, той не е такава липса. Ама все пак, в отбора пълно с играчи разни като от Кристъл Палас, от не знам къде, Брентфорд, разни Езе, Мезе, Рашфорд ми се струва по добър футболист от тия, а не е в отбора.

Но като тегля чертата, ако разменим качествата на Де Ла Феунте и Саутгейт, според мен Де Ла Фуенте начело на Англия щеше да постигне по малко. Може би щеше да сглоби по добър отбор като селекция, но без способноста на Саутгейт да влияе на хода на мачовете със смени и тактика, нямаше повече да направи. Т.е. да победи Испания. Simple Smile

Между другото щеше да е любопитно ако Германия беше победила Испания. Според мен Англия тях по лесно щеше да ги излъже, въпреки че и от тях са по слабият отбор, като индивидуална класа, но разликата в класите между Германия и Англия е по малка, отколкото между Испания и Англия, и там можеше способността на Саутгейт да влияе положително на всеки мач със смените, много точно вижда кой трябва да се смени, а това не е лесно в неговият отбор, и не се знае, дали нямаше и да успее да направи изненада. Защото дори с Испания не беше далеч. Онова положение в края ако беше влязло, влизахме в продължения, Испания вече без Ямал и в пълен шок, други работи можехме да си говорим днес. Тогава се прекръстиха три пъти испанските фенове. Но нямаше късмет Саутгейт. А без късмет във футбола по слабият отбор като индивидуална класа (а това се вижда в способността за пробиване на автобуси, кой е с по слабата индивидуална класа), не може да спечели, каквото и да направи треньора. Това не го разбират англичаните.

Въпроса между другото който трябва да се зададе е защо най скъпият отбор преди европейското е трети като индивидиулна класа от по евтините отбори на Испания и Германия. За мен има изкривяване на пазара във Висшата Лига. Те харчат грешни пари за играчи с по малки качества, отколкото харчат в Ла Лига и Бундеслигата. Ръководствата на клубовете в Ла Лига и Бундеслигата, са по умни от тези във Висшата Лига. Между другото не забравяйте, че Висшата Лига е най силното първенство, заради чужденците, а не заради англичаните. А англичаните са най скъпият отбор защото играчите им играят в най силното първенство. Та така, не им е виновен Саутгейт. Голяма грешка е оплюването на Саутгейт и предстои да се види.

А между другото то и неслучайно на финала в ШЛ отбори от чии първенства играха.............На Испания и Германия. Върху това трябва да мислят, англичаните, кое им е сбъркано, че в техният футбол наливат повече пари от Испания и Германия, а постигат по малки успехи, та не осигуриха по качествен материал на Саутгейт в сравнение с испанският и немският на това първенство. Защото те ако отговорят на тия въпроси, ще е от полза и за новият треньор.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 21:07 от Никола Тесла

# 3 211
  • Манчестър
Какво мислите за Идеалния отбор според УЕФА? 😉
Аз лично се чудя на Аканджи, добър футболист, но психика🤨

Чудя се, в унисон с разгорелия се спор, кой е треньор на Идеалните? Дали УЕФА ще обяви?

“Ето как изглежда идеалния състав на Евро 2024, според УЕФА:

Майк Менян (Франция), Кайл Уокър (Англия), Мануел Аканджи (Швейцария), Уилям Салиба (Франция), Марк Кукурея (Испания), Родри (Испания), Дани Олмо (Испания), Фабиан Руис (Испания), Ламин Ямал (Испания), Джамал Мусиала (Германия), Нико Уилямс (Испания)”

Идеалният отбор на УЕФА е посочен от следните хора:

# 3 212
  • София
Не е от Гонг Simple Smile
Селекционерът на женския английски отбор Сарина Уигман е кандидат за наследник на поста селекционер на "Трите лъва" при мъжете, след като Гарет Саутгейт подаде оставка, съобщава TalkSPORT.
Нидерландката води островитянките от 2021 година. Преди това тя беше селекционер на женския национален отбор на родината си.
През предходната година с Англия Уигман завърши на второ място на световното първенство след Испания. Година по-рано тимът спечели европейското. Специалистката е избирана четири пъти в селекцията на ФИФА за най-добър треньор в света.

Скрит текст:
Ще вметна само по 1 изречение около диспута (породен от Тесла):
- Ако Анг бе играла с всичките големи и бивши (Итал, Герм, Фра и т.н.), през които Испания мина - нямаше и да са на полуфинал;
- (няма да е научно-обективно, но не е и заяждане) От 2-3 год. не гледам вече Висша лига. Ако там имаше толкова много качествен и силен футбол, нямаше да са тези резултатите от последните издания на ЕКТ - където котета на лъвчетата все ги няма накрая;
- Защо някои тук си мислят, че със Саутгейт Анг имала шансове на идващото Световно да вземе купата? Изобщо не го виждам. Към някои от гигантите (които може също да са се пооправили от ЕП до тогава) се прибавят още поне 2-3 сигурни колоса, които ще отвеят тази Англия. А да не говорим, че "аутсайдъри" от Корея/Япония насам все объркват нечии сметки. Но - смятам - и без кандидат-Съра, там Анг максимум може да види 1/4 финал - и евентуално (според противника) да влезе в Топ 4.

# 3 213
И аз мисля, че резултатите на Англия през последните години са резултат и от късмет и жребий. Поправете ме ако греша, но те на световното 2018 отново минаха в лекия поток и първия по-корав противник - Хърватска ги би на полуфинал. Тогава Франция мачкаше топ отборите и заслужено взе титлата. На Евро 2021 пък Италия мина през силния поток, а Англия пак по-леко се добра до финала, който загуби с дузпи. На последното световно честно, не помня какви противници имаха, но Франция ги отстрани в оспорван наистина полуфинал. На сегашното европейско всички знаем какво беше. За мен Англия достигна пика си при Саутгейт 2021-2022г и оттам и той се изчерпа като треньор, а и играта им не върви.

# 3 214
Франция не ги отстрани в оспорван полуфинал. Франция ги мачкаше вкараха 3 гола, изтълваха поне 4, владееха 70 процента от времето топката. Англия се навряха в своето поле.
едвам върнаха един гол от дузпа, а после тоя егоист Кейн опропасти втората дузпа. Но и с нея и без нея, Франция бе видимо по-добрата
Повечето победи до полуфинала на Англия пак бяха все с 1-0 или нещо от тоя род. Вкарваха гол и наливаха автобусите

за другото само ще кажа - Португалия също показва много повече качество от Англия на това европейско. А в средата на 90-те, около 96 Англия играеше футбол. С високи центрирания, с преса, с контраатаки. Сега футбол няма.

# 3 215
Не е от Гонг Simple Smile
Селекционерът на женския английски отбор Сарина Уигман е кандидат за наследник на поста селекционер
Победа на мейнстрийма! Nerd
Ако е цветнокожа и има гадже жена ще запълни всички квоти от раз. Joy
Не съм сексистка, Боже опази, но ми се струва пълна екзотика това евентуално решение.
Ще поживеем и ще видим, но мисля, че ще "плачат" за Саутгейт. Ще си скубят косите и ще късат ризи.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 20:42 от sineva 1

# 3 216
В социалните медии тези дни ми попадна статистика за мачовете на Англия на големи турнири(евро, световно) след 2000 г до преди финала с Испания срещу отбори, които към дадения момент на мача са били в топ 10 на ранглистата на ФИФА. Общият брой мачове беше около 13-14 мача, в които Англия имаше 3 или 4 победи. Това е показателно, че в мачове срещу "равностойни" опоненти Англия е по-скоро губещ и по-рядко печелещ отбор.
Самата публикация беше за това да се прогнозира какъв шанс има Англия да победи Испания, която е в топ 10 на ФИФА.

Редакция. Намерих статистиката и я прилагам
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 11:57 от zzrr

# 3 217
  • София
Ето я Сарина (не е от новите герои на Дисни):
Скрит текст:
Бях написал по горе:
- Ако Анг бе играла с всичките големи и бивши (Итал, Герм, Фра и т.н.), през които Испания мина - нямаше и да са на полуфинал;
Ето го статистическото потвърждение, 24-годишно!

https://www.24chasa.bg/sport/article/18430315

Всички рекорди на Евро 2024:
от 14 постигнати рекордни постижения - испанците и Исп държат 7!
https://www.24chasa.bg/sport/article/18430268

Още едно мнение (коментар) за периода "Саутгейт":
Няма казус "Саутгейт". Нито е достатъчно добър, нито се поучи от грешките си
https://webcafe.bg/avantage/nyama-kazus-sautgeyt-nito-e-dostatac … greshkite-si.html
На повърхността наистина изплуват достойни за уважение факти. Обвивката е направо лъскава.
Но има много тиня под нея и тя ясно показва, че Саутгейт просто не е достатъчно добър.

Кой да наследи Саутгейт? 9 мъже и 1 жена кандидати за нов селекционер на Англия (Топ 10 на кандидатите).
https://webcafe.bg/football/koy-da-nasledi-sautgeyt-9-mazhe-i-1- … r-na-angliya.html

А сега си пуснете Iron Maiden, помислете за Уест Хям... и ще стигнете до "Левски"...
Трудно е да се каже какво общо имат тези неща с музиката на Maiden, но все пак бандата тръгва на турне из Европа, което не е музикално, а футболно. Организират се поредица от мачове с участието на журналисти, хора от музикалния бранш и даже някои професионални футболисти като бившите английски национали Тери Бъчър и Нийл Уеб. Провеждат се двубои в Париж, Стокхолм, Мадрид и Милано, даже е изработена купа като трофей за победителя във всеки мач. „Това са моите любими неща, да изляза да промотирам албум и да поиграя футбол“, радва се Стив Харис тогава.
Всъщност тимът на Iron Maiden претърпява само една загуба в турнето и тя идва пред няколко хиляди души на огромния „Ещадио да Луж“ в Лисабон.

https://chr.bg/istorii/art/muzikalni-hroniki-kak-iron-maiden-sta … ampaign=incontent

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 13:16 от EmBrother

# 3 218
От английските футболисти много харесвам Рашфорд и съжалявам, че не беше извикан за първенството. Той е много интересен футболист - вкарва трудните положения, а изтърва лесните.

По повод информацията на EmBrother за Iron Maiden и футбола, ето снимка от ФБ страницата на "ПФК Левски" на участниците в срещата между екипа на Iron Maiden и Левски, която се проведе преди страхотния им концерт в "Арена София" преди две години. Guitar Soccer

Скрит текст:
Днес съм на вълна соловите проекти на Брус Дикинсън след снощния му концерт в Борисовата градина. Microphone Notes

# 3 219
  • София
Аз пък  съм фенка на Трент Александър Арнолд и много ме е яд,  че не беше титуляр.

# 3 220
  • София
Ралик, благодаря!
Simple Smile (У дома сме Байерн, но последните години все ме е яд, че Бор Д не им взе поне 2 титли - да се научат... А "Левски" е завинаги - но не ползвам ФБ, та снимката ми е ценна.)

# 3 221
  • Берлин
Аз ще оставя последния си коментар за Англия така и без коментар:

# 3 222
  • София
За мен ЕП беше твърде предвидимо и нямаше никакъв изненадващ момент. Други години някой от т.нар. "джуджета" правят супер изненади. Тази година още от груповата фаза се знаеше, че испанците няма кой да ги бие.

Единствено се видя, че Грузия, Турция и др. са дръпнали още напред, а ние сме замръзнали някъде в миналия век.

Честито на Ла Фурия, заслужена титла!

Драмата Кейнова край няма.

п.с. А, и да не забравя да спомена слабото съдийство.

# 3 223
  • София
Отзвукът от изтеклото ЕП не е затихнал.
Анализ и примери за това как 2-те телевизии (БНТ и Нова) се справиха с отразяването на първенството:

Може да не сте съгласни с всичко, но като цяло (сега си давам сметка - като не изветряла емоция от гледането) на всичко може да се погледне от по-забавната му страна.
https://www.24chasa.bg/sport/article/18436595
 И едно горчиво сравнение. Те не бяха 4-ти в Света, нямаха си Перука за шеф на футбола 100 години и едва ли корупцията е била незабележима. Но, оказва се, резултатите са различни.
Скрит текст:
https://www.24chasa.bg/sport/article/18439320

Сигурно сте прочели вече каква песничка били пели аржентинците, след успеха на Копа Америка. Е, франсетата се обидиха много и поискаха извинение. Любопитно е (не правете сравнения с нашите политици/наведени шушумиги), че вицепрезидентът на държавата, Виктория Виляруел защити Енцо Фернандес, който разпространи песента на националите с кратко видео в социалните мрежи.
Виляруел хвърли масло в огъня и разгоря още повече международния скандал, наричайки Франция "колониалисти" и "лицемери".
"Няма да позволим на една колониалистка страна да ни кара да се срамуваме заради някаква си песен, изпята на стадиона, която така или иначе казва истини, които те отказват да признаят - пише Виляруел, член на La Libertad Avanza, често определяна като крайнодясна, в X. -
Нека спрем да се преструваме. Няма от какво да се възмущават, това е лицемерно. Енцо, имаш моята подкрепа, Меси, благодаря ти за всичко! Аржентинците винаги ще вървим с високо вдигнати глави! Да живее Аржентина!"

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 15:02 от EmBrother

# 3 224
Мисля че успехът на Грузия се преекспонира твърде много.
За мен той е много повече въпрос на обстоятелства, не на умения.
Първо, класираха се на европейско заради странното правило на най-слабата група в Лига на нациите да се дава едно място. По пътя им преди турнира единственият по-труден съперник бе Гърция. Мисля че ги елиминираха след продължения и то в един мач у дома в Грузия.
На самия турнир имаха шанса да играят с вече класиралата се Португалия в последния мач в групата, когато Португалия нямаше как да бъде изместена от първото място и извади резервите, които предвид обстоятелствата не си даваха зор.
И това е. Нямаше класа и умения, имаше шанс, който бе използван.
Някаква класа и умения видях в отбори като Австрия, Турция, Румъния, но не и в Грузия.

Общи условия

Активация на акаунт