UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 677
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 3 195
Тесла това не е истина, масово се критикува и Дешан. Просто амбициите на  Саутгейт бяха по-големи, стигна по-далеч затова се критикува малко повече. Иначе аз вече казах - и Холандия и Англия и Франция играха много зле.
Италия ги оправдавам с това че имат много контузени играчи (Балотели например) и голямо подмладяване на отбора. Ако след 2 години са все още зле, аз лично ще оплуя Спалети. Според мен в този отбор има голям потенциал, ще коментираме след две години. ОТ тях чакам поне полуфинал.

Не съм съгласен че всички играха зле. Повечето от големите - да. Испания-Германия бе мач достоен за финал, а португалците въпреки слабостите си играха по-добре от половината отбори. Белгия,Швейцария, Дания, Турция, Грузия впечатлиха със сърцата игра. Да имаше и отбори на които не им бе мястото там (например на Словения, Шотландия, Полша до голяма степен и Унгария) - факт. Но мнозина играха добре, просто големите отбори практикуваха затворен футбол, а прекъсванията на играта заради ВАР допълнително навредиха на футбола

# 3 196
  • Другата България
Скрит текст:
Цитат
Тесла, пак не съм съгласна. Защо коментираш само финала? Виж какъв мач имаха със Сърбия, с Дания, Словения.. Бяха жалки. Това твърдя и със сигурност след всеки мач съм го твърдяла за Саутгейт.

От тая гледна точка, то кой на това първенство, не беше жалък. Кой игра атакуващо. Аз между другото прочетох един страхотен коментар по повод плюенето по Саутгейт. В който се питаше защо се плюе само Саутгейт, при положение че кой ли не, от грандовете не направи слаби представяния на Европейското. Във футбола има приказка мач с мач не си прилича, всеки отбор има силни и слаби мачове. Че дори Германия направи един трагичен мач. С изключение на Испания всички имаха много слаби мачове. На Франция всичките им мачове бяха абсолютна трагедия. Един свестен мач нямаха. Дори при измъчената победа с Белгия нищо не играха. Холандия паднаха от Австрия, а с Англия бяха трагедия. Италия да не коментирам. Всички обаче само плюят Саутгейт, а не чувам някой да плюе ни Дешан, ни Спалети, ни Куман.

Това стана някаква световна мания да се плюе Саутгейт, и англичаните вместо да си защитят най успешният им треньор, и те влязоха в тая вълна, и почнаха да го плюят. Това е първият случай в цялата история, в който отбор стигнал до финал на голямо първенство, а треньора му го плюят като че ли е отпаднал в квалификациите. Ако Англия вместо на финала, бяха отпаднали в квалификациите, разбирам,
ама тука вече целият свят изпадна в някакво патологично състояние, как може Англия да не спечели титлата, те са най скъпият отбор, Саутгейт е виновен.
Blush Това, разбира се, не е вярно.
Вероятно ще се изненадаш, но малко са хората, които са очаквали Англия да спечели титлата. Защото титла не се печели с пари, печели се с колективизъм и отборен дух. Масово хората симпатизираха на ла Фурия, Англия беше назад в сметките, дори Германия имаше повече фенове от тези на Англия.
Цял свят.....стига, Тесла, слез на земята.

Използвам момента да поздравя и всички фенове на Аржентина. Heart

# 3 197
Тесла, пак не. Говорихме за Саутгейт и твоите препратки към статии и статистики. И не мисля, че "целият свят" вижда изброеното в последните ти изречения.
Говоря за световните медии. Те се скъсаха да го плюят. За тях ми е ясно. Който е неутрален иска Англия да нападат като бесни, че да стане супер мач, и щеше да стане супер мач, щеше сигурно да има 5, 6 гола, почти всички за Испания. Всички щяха да са доволни. Англичаните щяха да го оплюят що за позор, да паднат от Испания с 4, 5-1, защото това щеше да се случи, ако Саутгейт беше изпълнил желанията на целият свят, да гледат хубав футбол. Е много хубаво, щеше да им е на англичаните. Така да премине финала. Щяха ли да му ръкопляскат на Саутгейт, че е излязал да играе атакуващо срещу Испания, и в резултат на това в празните пространства Уилямс и Ямал щяха да са им продънили мрежата от голове.  

Има обективни реалности. Които Саутгейт няма как да ги промени. Саутгейт за мен може да е обвиняван за мача със Словакия, но който разбира от футбол знае, че подобни мачове са неминуеми понякога. Словакия имаха наистина страхотен автобус. Понякога се случва в такива автобусни мачове точно така да спечелиш, с гол в последната минута. Друг път не се получава, като Португалия срещу Грузия, като Франция срещу Полша, като Белгия срещу Словакия, и прочие и прочие.  В групата не биха Дания, ама и Германия не биха Швейцария да речем. Със Словения направиха равен, защото ги устройваше. За какво семейство в отбора и сработване и задружност говорим, дето не ги бил създал Саутгейт, като първо това е национален отбор, не е клубен, играчите се събират за една седмица веднъж на 3 месеца, по останалото време играят в различни клубове. И не е вярно атмосферата беше страхотна в отбора всичко заедно правеха, ядяха заедно, играеха на игри заедно, забавляваха се заедно и прочие.

Както и да е, аз се ядосвам, защото за мен е грешка плюенето по Саутгейт, от страна на англичаните, за другите каквото искат да приказват, защото е ясно че той заради плюенето се маха. На никой не му е приятно да го плюят. И аз да съм и аз ще се махна, но точно така щях да играя като него финала, защото искам Англия да печели, а не да играе красив футбол. Различни неща са. Аз не съм неутрален фен, когато говорим за Англия. И прогнозирам че без най успешният треньор на Англия им предстои да направят откритието, още на следващото световно, което Левски направиха като си махнаха най успешният треньор. Ама те поне го махнаха наистина след провал, въпреки че и те не трябваше, до днес страдат от това.

Разбира се ако вземат Клоп на негово място, ще съм много доволен, ама ако ще е някой като големият Сам, Ходжсън и другите им недоразумения като треньори, им предстои да си сипят с пепел главата много дълго време заради напускането на Саутгейт, точно като левскарите. Защото резултатите категорично са в негова полза. Точно както беше и при Мъри.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 16:57 от Никола Тесла

# 3 198
Точно за мача със Словакия не обвинявам Саутгейт. Обвинявам го за мачовете с Португалия и Холандия най-вече. Донякъде  срещу Испания.
Лично аз слушах още на един от първите мачове, как фенове на английския национален отбор казваха че няма да се сърдят ако стигнат до финал и паднат в битка, но искат сърцата игра, а не страхлива.

Честно казано в последния мач  срещу испанците, англичаните играха добре. Проблема е че целият им път бе неубедителен. Те ако така играеха и в другите мачове нямаше да срещнат критики. Същото се отнася за французите. Виж че никой не критикува Германия, а отпаднаха по-рано играха силно, имаха едно-две залитания но се раздадоха. Паднали-  паднали, случав се.
В Португалия също няма драми, играха с кеф.

# 3 199
  • Берлин
Тесла, няма как с подобна аргументация да ме убедиш в нещо. Няма смисъл повтарянето на едно и също. Хубаво е да отвориш очи/уши. Сори нот сори.

# 3 200
Каква хубава новина само.И стига с тия глупости, че Саутгейт бил добър треньор.Не е!.Той е убиец на футбола.Съсипа не един или два таланта на Англия .Да викаш  и  пускаш пенсионерите Джордан Хендърсън ,Трипиър и  Кайл Уокър за сметка на таланти и млади момчета като Трент ,Палмър и Уоткинс е непростимно.Да викаш всяка  поредна година играч като Хари Магуайър  който даже и не играеше на клубно ниво само защото  си луд фен на Юнайтед отново непростимо. Люк Шоу цяла година не игра за Юнайтед почти  ,да не говорим те къде завършиха и как играха отново извикан за сметка на други момчета от по- малки отбори .Много примери може да се даде за некомпетентноста му ,и че идея си няма от футбол.И той нищо не е направил и нищо не е извадил от тия играчи .Те на него помогнаха не обратното.Англия беше на два финала заради чист късмет и индивидуална класа .

# 3 201
Хендерсън/Андерсън добре му видяхме способностите преди година на мача Франция -Англия, когато заигра на мястото на Стърлинг. Доста са ниски. В защита бива, но в нападение - нъц. Не разбирам защо го пробутват.
Ама Саутгейт бута и Кейн, от него има поне 3 по-добри нападатели

# 3 202
Тесла, няма как с подобна аргументация да ме убедиш в нещо. Няма смисъл повтарянето на едно и също. Хубаво е да отвориш очи/уши. Сори нот сори.

Папурче, аз не споря с теб. Аз на англичаните им се ядосвам, че правят грешка като го оставят да си тръгне. Но да видим. Може да си права, и дано да си права. Без Саутгейт Англия да стане Световен Шампион на следващото световно. Но според мен имаха по голям шанс, ако го бяха оставили. Защото познава отбора, резултатите са му страхотни, най добрият в цялата история, само титлата му липсва. Ама тя ще дойде, ако Англия на всяко голямо първенство, стига много далеч, а при него е точно така, тя ще дойде. Той е доказал вече че умее да постига резултати, които никой друг до момента в историята на Англия не е успявал. Т.е. те развалят нещо доказано работещо, в името на неизвестна перспектива. Точно като глупоста на Левски. Но пак казвам дано да си права и без Саутгейт да станат Световни шампиони. А дано, ама надали. Защото без Саутгейт съм се нагледал с другите им треньори, какви уникални провали правят, по големите първенства.

# 3 203
Аз лично много симпатизирах на Саутгейт в началото. Изглеждаше интелигентен, представителен, разумен. Опита се малко да разчупи стила на игра на Англия и имаше резултат, но на това първенство отборът им игра зле, а Саутгейт беше неузнаваем - някак изнервен, истеричен, неглиже, отслабнал. Може би се измори, напрежението му дойде в повече, изглежда уморен и безидеен. Смените му бяха по-добри от основния състав. Според мен и за негово добро е време да си ходи.
Английските футболисти не ги следя и не са ми много интересни честно казано. Феновете им вандали съвсем не ги понасям. От всичките им звезди уважавам Рууни. Не беше талантлив и техничен, обаче сърце и душа даваше, бореше се, търчеше. Каквото умееше, се раздаваше на 100% и наистина беше капитан. Хари Кейн изглежда като надут лигльо, който само дузпи знае да вкарва. Нещо като Неймар, без таланта и техниката, демек - никак не ми е приятен и не мисля, че изобщо заслужава тези похвали.
Отбор от Англия не видях, нямаха лидер, нямаха колективен дух, на моменти играчите им изглеждаха изгубени и не можеха изобщо да натиснат противника(не само Испания). Един силен мач изиграха - срещу Холандия, но и там съдията ги подпря. Един играч ми се открои като силен и раздаващ се - Фил Фоудън. И това ще запомня от тях на това европейско. Може да се радват, че бяха с лекия поток, защото иначе щяха на осминафинал да са аут(а те и тук почти бяха).
Съгласна съм с Лорда, че като цяло беше скучно и разочароващо първенство. Добре, че Испания и Германия играха силно, нападателно и на ниво. И жалко, че рано се срещнаха. Можеше да гледаме повече хубав футбол с Германия по-дълго в играта. Португалия се опитаха, но показаха обичайните си слабости. Франция, Холандия, Англия имаха леки проблясъци, но беше повече мъка да ги гледаш. Италия, Белгия, Хърватия - пълно разочарование. Турция и Грузия играха със сърце и душа.

# 3 204

Папурче, аз не споря с теб. Аз на англичаните им се ядосвам, че правят грешка като го оставят да си тръгне. Но да видим. Може да си права, и дано да си права. Без Саутгейт Англия да стане Световен Шампион на следващото световно. Но според мен имаха по голям шанс, ако го бяха оставили. Защото познава отбора, резултатите са му страхотни, най добрият в цялата история, само титлата му липсва. Ама тя ще дойде, ако Англия на всяко голямо първенство, стига много далеч, а при него е точно така, тя ще дойде. Той е доказал вече че умее да постига резултати, които никой друг до момента в историята на Англия не е успявал. Т.е. те развалят нещо доказано работещо, в името на неизвестна перспектива. Точно като глупоста на Левски. Но пак казвам дано да си права и без Саутгейт да станат Световни шампиони. А дано, ама надали. Защото без Саутгейт съм се нагледал с другите им треньори, какви уникални провали правят, по големите първенства.

Саутгейт не успя да стане европейски шампион преди 8 години на евро 2016, не успя да стане световен шампион през 2018, после не успя пак да стане европейски шампион през 2020, после пак пак не успя да стане световен шампион през 2023, сега пак не успя да стане европейски. Саутгейт е начело 8 години- айде стига вече.
 Щяха да му простят, ако игреха красив футбол - никой не се заяжда с Германия, а отпаднаха на четвъртфинал. На Саутгейт играе защитен футбол. Такъв футбол има едно единствено оправдание - титла. Саутгейт се провали вече няколко пъти, не е треньор от вчера. Сухата стастика не е достатъчно.
В Левски поне от 10 години няма работещ отбор, там проблемите са от финансово естество. Аз фен на Левски, много ме боли, но по темата мога да напиша дисертация. Да не сравняваме несъвместими реалности.

# 3 205
Впрочем,съдията "победи" Германия,като случайно та нарочно не и даде дузпа...

# 3 206
Лорде, никой не се заяжда с Нагелсман, защото немците осъзнават нещо, което англичаните не осъзнават, че Нагелсман постигна максималното възможно на това първенство. Ти за да махнеш Саутгейт, значи казваш, макар че той се маха, но реално голямото плюене го маха, но казваш, той се провали. За да кажеш той се провали, означава че не е постигнал максималното възможно. Е Бога ми, това беше максималното възможно, и по най добрият начин изигра финала от тактическа гледна точка. Те играха с най доминиращият национален отбор от много първенства насам на финала, защото това е най безапелационно спечеленото първенство от много време насам, и не бяха далеч от крайният триумф, заради тактиката на Саутгейт. Не играха със Струмска Слава.

Но англичаните приемат че той е трябвало да смачка абсолютният терминатор на това първенство, Испания, с красив и нападетелен футбол, и понеже не го направи, айде да си ходи. И като чета кой е потенциалният му заместник, още повече се ядосвам. Потър. Дето от Челси го изритаха с ритници, понеже е страшен треньор, преди повече от година, и от тогава е без работа. Поредното английско недоразумение като треньор. Те са трагедия по отношение на треньорите. За това така се ядосвам че си махат единственият кадърен треньор, дето може титла да им донесе.

Като си оплюха най успешният треньор който са имали англичаните, сега ще им гледам сеира с Потър на следващото световно, дето гаранция и на полуфинал няма да ги закара, да не говорим за финал. Днеска го плюят англичаните Саутгейт, след 10 години, ще му се молят, да ги поеме втори път, като се изредат няколко потъровци, ходжсъни, големи самове, те много такива имат, накрая ще си спомнят с ноосталгия, за Саутгейт като секнат финалите, и се върне добрата стара Англия. Каквато всички е знаем, и каквато не е при Саутгейт.

(2016 Лорде, Ходжсън е начело при провала тогава, Саутгейт е 4 големи първенства, 3 пъти в топ 4, 2 финала)

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 18:03 от Никола Тесла

# 3 207
Лорде, никой не се заяжда с Нагелсман, защото немците осъзнават нещо, което англичаните не осъзнават, че Нагелсман постигна максималното възможно на това първенство. Ти за да махнеш Саутгейт, значи казваш, макар че той се маха, но реално голямото плюене го маха, но казваш, той се провали. За да кажеш той се провали, означава че не е постигнал максималното възможно. Е Бога ми, това беше максималното възможно, и по най добрият начин изигра финала от тактическа гледна точка. Те играха с най доминиращият национален отбор от много първенства насам на финала, защото това е най безапелационно спечеленото първенство от много време насам, и не бяха далеч от крайният триумф, заради тактиката на Саутгейт. Не играха със Струмска Слава.

Но англичаните приемат че той е трябвало да смачка абсолютният терминатор на това първенство, Испания, с красив и нападетелен футбол, и понеже не го направи, айде да си ходи. И като чета кой е потенциалният му заместник, още повече се ядосвам. Потър. Дето от Челси го изритаха с ритници, понеже е страшен треньор, преди повече от година, и от тогава е без работа. Поредното английско недоразумение като треньор. Те са трагедия по отношение на треньорите. За това така се ядосвам че си махат единственият кадърен треньор, дето може титла да им донесе.

Като си оплюха най успешният треньор който са имали англичаните, сега ще им гледам сеира с Потър на следващото световно, дето гаранция и на полуфинал няма да ги закара, да не говорим за финал. Днеска го плюят англичаните Саутгейт, след 10 години, ще му се молят, да ги поеме втори път, като се изредат няколко потъровци, ходжсъни, големи самове, те много такива имат, накрая ще си спомнят с ноосталгия, за Саутгейт като секнат финалите, и се върне добрата стара Англия. Каквато всички е знаем, и каквато не е при Саутгейт.

(2016 Лорде, Ходжсън е начело при провала тогава, Саутгейт е 4 големи първенства, 3 пъти в топ 4, 2 финала)

Максимално възможното беше титла. За "големите" отбори. За малките - полуфинал.
Това - първо
Второ - Саутгейт не е от вчера. Без значение че не е бил през 2016,  8 години е вече. Да се твърди, че ей сега ще ги изведе до титли е смешно.
И трето -  пак казвам, на мача с Испания, Англия игра относително отворено, критиките не са за там. Критиките са за пътя до финала.  0-0 с Португалия и дузпи.  Победа над Швейцария след дузпи. Продължение от шест минути за да бият малката Словакия. Измъчена победа срещу Нидерландия, която им поведе... Те ако във всичките си мачове бяха играли както срещу Испания нямаше да я критикуват Критикуват я, защото реално още в групите се видя че не заслужава да продължи напред

Показателно е, какви големи амбиции имаха Португалия (нова златна топка за Роналдо), но никой не обвини треньора, защото Португалия играха разкрепостено.

П.С. Най - успешният английски треньор е Алф Рамзи. Кога Саутгейт вдигне световната купа два пъти ще го призная за най-успешният английски треньор

# 3 208
Саутгейт не заслужава това отношение. На практика той изтиска максимума от материала, с който разполагаше. Това е английския футбол, не говоря за клубния, защото той се доминира от чужденците, а за националния отбор. На всяко първенство тръгват с голямата кошница и още в групите става ясно, че царят... хм кралят е гол. Тръгват, като аслани, но се връщат....Blush
За първи път с този треньор втори финал правят и то все на магия. Но то е казано "Няма ненаказано добро". Вместо да му издигнат паметник метафорично или да го направят сър, те го спукват от критики. Резонно си е подал оставка, сигурно е много огорчен и обиден.
Без да съм лош пророк на следващото първенство с нов треньор, пак ще играя скучния си, футбол, но поне няма да ни мъчат толкова дълго, най-много излизане от групите. Този филм сме го гледАли и този мач са го играли.Nerd
Нямам нищо против британците и в много спортове им стискам палци - скокове във вода, колоездене за Инеос(доскоро), в ски алпийски дисциплини за ветерана им Дейв Райдинг, но футболът им на ниво национален отбор не е моето.
Фен съм на Реал, а за национален отбор нямам някакво силно пристрастие. Като почне турнира според показаното някой отбор ме печели за каузата си. Още първия мач немците ме грабнаха със сърцатата си игра, но после видях Ла Фурия роха и ми отвяха главата как да не им стискам палци?! Innocent Красота, изкуство!
Страхотен турнир, много голове въпреки ВАР Rolling Eyes
Само едно ми вгорчи кефа, че Испания и Германия се срещнаха толкова рано. За мен това бе финала.Тържество на красивия, атакуващ футбол, раздаване докрай.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 19:26 от sineva 1

# 3 209
Какво мислите за Идеалния отбор според УЕФА? 😉
Аз лично се чудя на Аканджи, добър футболист, но психика🤨

Чудя се, в унисон с разгорелия се спор, кой е треньор на Идеалните? Дали УЕФА ще обяви?

“Ето как изглежда идеалния състав на Евро 2024, според УЕФА:

Майк Менян (Франция), Кайл Уокър (Англия), Мануел Аканджи (Швейцария), Уилям Салиба (Франция), Марк Кукурея (Испания), Родри (Испания), Дани Олмо (Испания), Фабиан Руис (Испания), Ламин Ямал (Испания), Джамал Мусиала (Германия), Нико Уилямс (Испания)”

Общи условия

Активация на акаунт