UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 683
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 3 180
  • София
Понеже вече вървим в преход към следващ футболен форум, ето
Всичко, което трябва да знаем за UEFA EURO 2028 (засега)
https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/vsichko-k … -euro-2028-800586

А ако имате колебания в последната ни анкета за най-красивия гол,
ето ви малко помощен материал (10-те предложения на Гонг, най-важните - разбира се - Дяволо ги е вписал в опциите):
Най-красивите голове на UEFA EURO 2024 (видео)
https://gong.bg/football-sviat/euro/multimedia/video/naj-krasivi … 2024-video-800611

# 3 181
"Британската футболна асоциация и ирландската обаче все още очакват решение от УЕФА по тази тема. Възможно е и петте страни от Острова да си играят за местата чрез квалификациите, като е вероятно да се запазят две места за нациите, за тези, които не се класират."

Хм, добре че ирландците не четат Гонг, защото щяха са си прережат вените вертикално на 5 места, ако прочетат, че са петата държава на Острова. 🤪
Иначе Авива Стейдиъм е страхотен. Гледала съм там националния ни отбор.
Ако наистина ще има мачове там ще направим опит да си купим билети. За финала на ЛЕ през май нямахме късмет в лотарията, макар да играехме в две категории билети. Много ми се гледат такива мачове.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 10:35 от precious*

# 3 182
  • София
От 24часа.бг все пак попълниха до края хубавата шарена схема на първенството. Ето я (и този път пък умишлено няма да "спестя" мястото - ще я пусна открита)

# 3 183
Гарет Саутгейт:

Скрит текст:
Като горд англичанин, за мен беше чест в живота ми да играя за Англия и да ръководя Англия. Това означаваше всичко за мен и аз му дадох всичко от себе си. Но е време за промяна и за нова глава. Неделният финал в Берлин срещу Испания беше последният ми мач като селекционер на Англия.

Присъединих се към ФА през 2011 г., решен да подобря английския футбол. През това време, включително осем години като мениджър на представителният отбор на Англия, бях подкрепян от някои брилянтни хора, които им благодаря от сърце. Не можех да имам някой по-добър до мен от Стив Холанд. Той е един от най-талантливите треньори на своето поколение и е невероятен. Имах привилегията да ръководя отбора в 102 мача. Всеки един от тях се е гордял да носи трите лъва на фланелките си. Отборът, който игра в Германия, е пълен с вълнуващи млади таланти и те могат да спечелят трофея, за който всички мечтаем. Толкова се гордея с тях и се надявам да застанем зад играчите и отбора.

Моите специални благодарности отиват на задкулисния персонал, който предостави на играчите и мен безкрайна подкрепа през последните осем години. Тяхната упорита работа и ангажираност ме вдъхновяваха всеки ден и съм им толкова благодарен – брилянтният „екип зад екипа“.

Имаме най-добрите фенове в света и тяхната подкрепа означава всичко за мен. Аз съм фен на Англия и винаги ще бъда.

Саутгейт подава оставка. За мен той изигра положителна роля. Най силният мениджър в историята на Англия, след Сър Алф. Не постигна това което той направи, титла, но превърна Англия от вечните загубеняци, с едва 3 стигания до топ 4 в 23 големи първенства, до реални претенденти за титлата по големите форуми, с 3 стигания до топ 4 само в 4 големи първенства под негово ръководство, вярно с 2 изгубени финала, ама финали. Англия не беше помирисвала финал половин век, преди него. Със звездни отбори в историята, много по звездни от тоя, да не ги изброявам. Поколението на Бекъм, Джерард, Лампард, Рууни, Оуен. Преди това на Шиърър, Гаскойн, Линекер. Той не се провали, превърна Англия във футболна сила, но последното стъпало непреодолимо се оказа. Но то няма да е непреодолимо, ако остане да работи с тоя отбор. Аз мисля че предстои да се види, че не Саутгейт е проблема на Англия за липсата на титли. Но да видим кой ще го наследи. Защото на световното аз не виждам кой ще спре Испания. Изглездах го финала на Аржентина с Колумбия, Аржентина в момента са много по слаби в сравнение със световното. Спечелиха Копа Америка, само с име, и поради слабата конкуренция, защото Бразилия са в много тежко разнебитено състояние. В Уругвай тече смяна на поколенията, Колумбия пък нямат шампионска закваска, иначе като сила те в момента не отстъпват на Аржентина.

Аз не виждам до световното какво ще се промени. Акцентирам върху южноамериканските отбори, защото видяхме че в Европа Испания няма конкуренция. Като терминатор минаха през всички най големи отбори. И ще бъдат същият терминатор и на световното. А другите няма как магически да извадят нови отбори, на тяхното ниво, включително и Англия.

Англия не се провалиха на финала, защото играха защитно, а защото отстъпват като класа. То се виждаше как не могат да излязат от контрапресата на Испания, защото играчите им не обработват така бързо и точно топката като Испанците. За това не им е виновен Саутгейт. Да, той можеше да играе по атакуващо, и за кеф на неутралните фенове, да паднат с 3, 4-1, вместо с 2-1. Финала щеше да е по динамичен, с по открита игра, което идеално за испанците, и щяха да паднат с повече голове, и Англия да загубят по тежко, вместо да са на косъм да вкарат мача в продълженията, а там Испания без Ямал, щеше ситуацията да е, я камилата, я камиларя. Но за мен вече от дистанцията на времето по отношение на финала, и с отихнали емоции вече, смятам че рухна един мит във финала, че Англия е най силният отбор като индивидуалности. Ами не е. Испания излизаше по успешно от пресата на Англия, отколкото Англичаните от тяхната. Те за това и англичаните много, много и не пресираха, защото когато опитваха не се получаваше. Което значи че Испания имат по силни индивидуалности от тях. Защото излизането от преса, е въпрос на бързо обработване на топката, и вземане на решение по време на игра. Въпрос на индивидуална класа.

Дано не съм прав, и действително Саутгейт да е проблема на Англия, което значи че те са следващите Световните шампиони, ама нещо не го вярвам. Дано Клоп поеме Англия. Искат го феновете не само на Ливърпул, ами в цяла Англия. Ако поеме Англия, обаче....... Вече всичко е възможно. Simple Smile Защото той наистина е топ-треньор, и може да направи това което Саутгейт не успя.  Ама не ми се вярва. Първо той е немец, Англия и Германия са вечни врагове на терена, тяхната класика, е най ожесточената в европейският футбол. Немците не знам как биха приели, Клоп да поеме Англия. А и той дали би искал чужда държава да води, макар и обичан и уважавам в нея, и дали би искал национален отбор да води. Защото то е различно от клубният футбол.

С две ръце се подписвам под този коментар. Аз ако съм на мястото на Принц Уилям, ще се опитам да го убедя да остане. Но пък и е разбираемо след цялата помия която се изля върху Саутгейт, да иска да си тръгне.

Англия трудно ще намери по подходящ селекционер от Гарет Саутгейт

Скрит текст:
Англия трудно може да намери по-подходящ селекционер от Гарет Саутгейт, сигурен е бившият защитник и настоящ анализатор на Sky Sports Джейми Карагър. Той заяви, че големите очаквания към националния отбор са нереалистични и никой няма да приеме предложение от федерацията, ако ще бъде смятан за успешен треньор само при титла на световното първенство през 2026.

Англия загуби финала на европейското първенство с 1:2 срещу Испания, като това бе второ поредно поражение на националния тим в мач за трофей. Същото се случи и през 2021, но срещу Италия.

„Иска ми се Гарет Саутгейт да остане, но ще го разбера, ако пожелае да напусне. Критиките към него са прекалено много и са неоснователни. Кой ще иска тази работа, когато само титла от световното първенство ще те направи успешен в лицето на общественноста? Ние не сме нация, която печели титли за добро утро. Не сме Бразилия. Нямаме такава история. Да, искаме да променим това, но не виждам много хора да кандидатстват за този пост“.

„Най-добрите треньори във футбола водят отборите в Шампионската лига. Това е голямата им цел. В международния футбол обаче не можеш да си пазаруваш играчи и работиш с наличните. Може би друг треньор е способен да извлече повече от тях, но отново – трябва и да спечели титла. Нещо, което сме направили веднъж в цялата си история."

„Най-добрите треньори не водят национални отбори и селекционерът на Испания е добър пример. Повечето хора нямаше да са го чували, ако не беше това европейско първенство. Най-големият проблем на Саутгейт е това, че хората го мислят за човек на футболната федерация, който няма опита и рутината на победител, и заради него не сме спечелили титлата. А това не е вярно."

„Отново казвам, че постът национален селекционер на Англия не е най-привлекателният във футбола. Такива са треньорските постове във Висшата лига, там са парите. Саутгейт вече има опит на международно ниво, отличен е с медиите и познава добре футболистите. Не знам кой точно е този друг треньор, който всички искат да дойде."

„Не можеш да наричаш провал представяне, което те е класирало на финал. Саутгейт направи националния отбор като клуб, а по мое време това далеч не бе така. Това класира Англия на финал – сплотеността. Да, не видяхме най-добрата игра от Англия на това първенство, защото не сме най добрият отбор на него. И това беше максималното, което можеше да направи Саутгейт с този състав."

За мен Англия ако не опита да задържи Саутгейт ще направи грешка. Като грешката на Батков. Обвини най успешният треньор в историята на Левски, за едно ранно отпадане в Европа под негово ръководство, махнаха го, и от тогава общо взето, Левски бял ден не видя, вече над 15 години, с изключение на купата, дето пак Мъри им я донесе. Същото сега прави Англия, губи си най успешният треньор в историята, заради тази атмосфера, на уникално плюене по Саутгейт, въпреки че те преди него такова нещо, на всяко голямо първенство, да са до последният ден на него, не са виждали. И имам чувството, че това ще секне, като се махне. Точно като с Мъри, ще се види, че не той е бил проблема, а обратното, той е решението. Резултатите категорично са в полза на Саутгейт.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 15:33 от Никола Тесла

# 3 184
  • Берлин
Тесла, изобщо не съм съгласна. Добрият треньор създава не отбор, а истинско семейство с общ пулс, цели и посока. Добрият треньор успява да измъкне най-доброто от състезателите си и да работи с него, и да го използва по най-добрия начин. Срам и позор бих нарекла работата му на турнира. Той водеше най-скъпите футболисти, които не са скъпи заради липса на качества. А неговите играчи изглеждаха посредствени, немотивирани и жалки /сори/. И цялата статистика от създаване на футбола до днес да включиш, няма как - статистиката е минало, с очите си видяхме настоящото. Аз лично съм щастлива и се надявам този отбор да получи треньор, който да му даде бъдеще, а не мизерното измъкване, побутване и докретване някак до финала.

# 3 185
За мен той измъкна най доброто от футболистите. Не спечелиха, защото те са по слабите футболисти от на Испания. Това че са най скъпите не значи че са най добрите. Това колко е скъп един отбор е относително и не е равносилно на качеството в състава. Защото в момента вече Испания е най скъпият отбор. На Ламин Ямал, преди европейското цената му е била една, сега е четвърт милиард. Само Ямал, в момента струва вече колкото една четвърт от целият отбор на Англия. С Нико Уилямс е същата работа. Да не говорим на Родри в момента каква му е цената. И на Фабиан Руис.

Рухна мита че Англия има най силните индивидуалности, на европейското. На финала аз видях че Испания превъзхожда като индивидуална класа Англия. Това беше максималното възможно, за Англия на това първенство. И въпреки че отстъпват като класа, бяха на ей толкова и да вземат титлата. Онова положение да беше влязло, после Испания без Ямал в продълженията, ситуацията беше я камилата, я камиларя. Единствено Саутгейт може да бъде упрекван за защитният стил на игра. Ама аз съм на мнение че това беше правилната игра срещу Испания. Като играеха атакуващо, защото трябва да връщат гола, Испания тотално доминираха, като играха защитно, Англия стоеше по добре на терена имаше повече положения. Да 1, ама Испания имаха 0. Като се отвориха и заиграха атакуващо, положенията заваляха пред английската врата. Ако така беше играл финала, отиваха на разлика, вместо да не са далеч да го спечелят. Защото те не бяха далеч, точно заради тактиката на Саутгейт. Срещу Испания кой направи нещо на това първенство. Абсолютно никой нищо не направи.  Германия стояха добре срещу Испания само в края на мача, когато Ямал и Уилямс ги нямаше. Не знам защо между другото испанският треньор, обича да ги вади от игра, игра си с огъня, ама това няма значение в случая. Англия правилно и беше целта да спечели този финал, а не да играе красиво. И да падне с разлика, давайки пространства на Ямал и Уилямс.

# 3 186
  • Берлин
Тесла, пак не съм съгласна. Защо коментираш само финала? Виж какъв мач имаха със Сърбия, с Дания, Словения.. Бяха жалки. Това твърдя и със сигурност след всеки мач съм го твърдяла за Саутгейт.

# 3 187
Саутгейт освен че се провали,беше и нагъл. Преди Европейското каза:"Трябва да завършим (?) започнатото през 2022г."! Какво имаше да завършва,когато тогава отборът му се провали по един балъшки начин?!

# 3 188
Йееее, убиеца на футбола си тръгва.
Нямат значение титли, купи - за зрителя има значение единствено фубола които се играе. Поколението на 90-те все беше на карък, но ми беше кеф да ги гледам. Този тим игра страхливо, затворено разчиташе на голове в последните минути, на бутане от рефера да получат 6-7 минути, на дузпи. Не е срамно да паднеш с четири на пет. Срамно е да бутнеш един гол в 80 минута и да заиграеш с десет човека в защита и така да вземеш Купата.

И другият убиец на футбол - Дидие Дешан - май и той ще си ходи. Майната му на титлите. Аз не признавам титли постигнати със страхлива игра.  Португалия, Турция, Швейцария, Дания за мен играха по истински от Холандия, Франция, Англия които ги бутаха напред и то яко.

Най-после Англия ще се върне към основите си. А ако разкарат и тоя некадърник Кейн няма да сбъркат. Основните играчи на Англия трябва да Белингам и Стърлинг с атаки по крилата,  центрирания и висока пресаа не да играят с един бавен таран отпред

# 3 189
  • София
В Палмър и  Уоткинс също има хляб. Ако ги беше пуснал по рано...

# 3 190
Да, така е в Уоткинс има доста хляб. Ама тоя Кейн да се маха. Да, има пласиране факт. Но и той е същият като Паоло Малдини - грам техника и скорост няма, чака топката да го удари, а не се бори за нея. Белингам и Стърлинг са играчи на скорост, в пъти по-добри са от Кейн. Да кажеш, че Кейн е Роналдо - не е. Роналдо колкото и да го критикуваме на 39 игра сърцато. Кейн е на 30, а вече мисля че е в залеза на кариерата си.
Кейн го бутат само защото е капитан. На всичкото отгоре е егоист - заради желанието да бъде пръв по голове, на световното би втора дузпа и естествено я издъни.

# 3 191
  • Берлин
Кейн има идеалното лице на безразличие и отегчение, съчетано с егоизъм и надменност- ВРЪХТЪ. Скорост няма, техниката му е спорна, на терена изглежда като ветеран. При "старците" на Португалия имаше живот, при Кейн - нищо.

# 3 192
Цитат
Тесла, пак не съм съгласна. Защо коментираш само финала? Виж какъв мач имаха със Сърбия, с Дания, Словения.. Бяха жалки. Това твърдя и със сигурност след всеки мач съм го твърдяла за Саутгейт.

От тая гледна точка, то кой на това първенство, не беше жалък. Кой игра атакуващо. Аз между другото прочетох един страхотен коментар по повод плюенето по Саутгейт. В който се питаше защо се плюе само Саутгейт, при положение че кой ли не, от грандовете не направи слаби представяния на Европейското. Във футбола има приказка мач с мач не си прилича, всеки отбор има силни и слаби мачове. Че дори Германия направи един трагичен мач. С изключение на Испания всички имаха много слаби мачове. На Франция всичките им мачове бяха абсолютна трагедия. Един свестен мач нямаха. Дори при измъчената победа с Белгия нищо не играха. Холандия паднаха от Австрия, а с Англия бяха трагедия. Италия да не коментирам. Всички обаче само плюят Саутгейт, а не чувам някой да плюе ни Дешан, ни Спалети, ни Куман.

Това стана някаква световна мания да се плюе Саутгейт, и англичаните вместо да си защитят най успешният им треньор, и те влязоха в тая вълна, и почнаха да го плюят. Това е първият случай в цялата история, в който отбор стигнал до финал на голямо първенство, а треньора му го плюят като че ли е отпаднал в квалификациите. Ако Англия вместо на финала, бяха отпаднали в квалификациите, разбирам, ама тука вече целият свят изпадна в някакво патологично състояние, как може Англия да не спечели титлата, те са най скъпият отбор, Саутгейт е виновен.

# 3 193
не мота да не направя едно сравнение с Уейн Рууни.
Рууни също не бе техничар, ама тичаше, тичаше, тичаше до откат. Кейн стои отпред на двадесет - двадесет и пет метра от вратата и чака пас или центриране

Аз предпочитам "бързаци" като Майкъл Оуен, Рахим Стърлинг и Джуд Белингам. Кефят ме и играчи като Бекъм, Лампард, Джерард които дават убийствени пасове. Тоя тип играчи, които само с правилно пласиране искат да издебната топката край наказателно ме дразни. Да, Алън Шиърър играеше типичен таран, ама той приключи 2006. Да Шиърър вкарваше готини голове, ама то и футбола бе по-бавен, освен това през 2000, едва на тридесет години той вече бе свършил с националния играеше само в Нюкясъл, който съвсем не бе най-добрите отбори.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 16:25 от Лорд Сняг

# 3 194
  • Берлин
Тесла, пак не. Говорихме за Саутгейт и твоите препратки към статии и статистики. И не мисля, че "целият свят" вижда изброеното в последните ти изречения.

Общи условия

Активация на акаунт