Отговори
Здравейте,
В момента ми предстои да кандидатствам за ВУЗ и съм се спрял на "софтуерно инженерство" в Асен Златаров гр. Бургас. Знам ,че университета е пропаднал ,поне такива мнения чух ,но аз го записвам с мисълта да уча за някаква бакалавърска степен зад себе си и паралелно да мога да работя в ИТ сферата. Ако има хора ,които учат или са завършили тази специалност ,може ли да ми отговорят дали формата на редовно обучение ще ме възпрепятства по някакъв начин да работя в друг град и трябва ли задължително да присъствам на лекциите ,за да получавам нужния ми учебен материал ,с който да си взимам семестрите. Моля да не ме съдите за избора ми на университет ,а да ми дадете някакъв отговор на въпросите. Благодаря предварително!!!

# 1
Редовното обучение значи, че трябва всяка седмица да посещаваш лекции, което не виждам как ще се съвмести с работа в друг град. Отделно има преподаватели, които следят за присъсвие, дават задачи по време на лекциите и с оценка от тях можеш да се освободиш от изпит. Ако не ти се ходи на лекции, запиши се нещо задочно или дистанционно.

# 2
Избрал си много глупава стратегия. Така завинаги ще си останеш code monkey на ниска заплата и първият когото уволняват когато нещата не вървят.
Като гимназист 2000 лева заплата без учене и специализации може да ти се виждат нещо страхотно, обаче след 4-5 години ще съжаляваш за избора си.
Избери си сериозен университет като СУ или ТУ и изкарай бакалавър, пък после търси работа. Ако ти се отдава материала още от 3ти курс ще можеш да почнеш на много по-добри условия от колкото въобще ще постигнеш с твоята стратегия.

Общи условия

Активация на акаунт