Детска кухня, Пловдив

• 776
  • 1
  •   1
Отговори
Искам да запиша детето си на детска кухня, но не знам какво трябва да отида на място да попитам?

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 14:11 от Не се сърди, човече

# 1
Разглеждаш опциите за детска кухня в твоя район по местоживеене.
Детските кухни се делят на - държавни и частни. За частните попитай в почти всеки магазин за бебешки и детски артикули - обикновено даже на витрината се слага бележка че предлагат еди си коя детска кухня. При мен, даже има и хранителен магазин като пункт за взимане на храна. Съответно при запитване от твоя страна ще ти кажат подробности за записването. То се случва  най-често в края/средата около 10до 15 число на месеца, като се носи оригинал +копие на акта за раждане+ бележка за наличие на алергии от личната - тези подробности ще ти ги кажат и на място. Със записването се закупуват купони за половин/цял месец и после всеки ден се ходи в определен часови интервал за храната - първо, второ и десерт, която се дава в ниски, широки бурканчета, предоставени от теб самата предварително, срещу купона за дадения ден. Със сигурност ще ти обяснят повече на място.
Държавните - те се намират най-често в някоя ясла в района. Условията са почти същите - в края на месеца - след 25-то число - или в средата на месеца след 10/12 число обикновено се записват нови деца със същите документи, закупуват се купони за половин/един месец и всеки ден между 11-12 ч. се взима храната в същите, по-горе описаните бурканчета. Доколкото знам, количеството е едно и също, но има разлика в приготвянето на храната - частните залагат на повече запръжки и брашно, докато държавните готвят по стандарт. Много от близките деца, супер злояди у дома, или в частната кухня, започнаха да ядат  чак от държавната кухня. Като цена аз лично давам 1 лв на купон за ден към държавната, за делниците, без празнични дни и уикенд. При частната е по-скъпо, но там има и опцията да се взима храна и през уикенда, да се избира и комбинира меню и др.подобни - според самата кухня, ще ти кажат какво предлагат. Записването става след навършване на 10 месеца на бебето до 3 годишна възраст. След десетия месец детенцето се води кърмаче и получава от кухнята, без значение държавна/частна, храна, приготвяна с АМ - десертите главно. След навършване на 1 год. детето получава храна с прясно мляко - отново главно в десертите. Но като отиваш за храната на деня винаги можеш да откажеш десерта/първото/второто и да вземеш останалите две... Така, че отиваш и преценяваш на място според обстоятелствата и желанията си...

Общи условия

Активация на акаунт