Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 771
  • 820
  •   1
Отговори
# 720
Процедурата е правена на естествен цикъл, без стимулация, без инжекции. Следиха ме на ехограф, ходих през няколко дни. В деня на инсеминацията също минах през ехограф, където ми потвърдиха, че днес ще бъде денят на инсеминацията. При партньора няма проблеми - две спермограми са правени на различни места, с много добри резултати. Моите хормонални изследвания също са добри и в норма. Цветна снимка е правена - течността премина свободно и също не се откриха проблеми.
Това, което може да е проблем при мен е, че през 2021 ми е правена лапароскопия за отстраняване на ендометриозна киста на ляв яйчник. След това и на ехограф, и на ямр съм ходила, редовни прегледи при специалисти, но не е открита нова киста, сраствания, лезии и тн. И двата яйчника работят, като ми казват, че левия е зарастнал много добре и не се и вижда следа от операцията... 🤷
И така... Продължавам да си се опитвам да стана майка, и всички да ми казват, че всичко е наред ама резултат положителен да няма 😁

# 721
В такъв случай, ако има бременност вероятно на 12 ден ще има ЧХГ. Ако ще пускаш кръвен тест, пусни прогестерон. До колкото ми е известно, при ендометриоза проблема е качеството на яйцеклетката и от там ембриона. За съжаление това няма как да се разбере преди ин витро опит и пункция. По принцип ендометриоза е една от индикациите  за финансиране по фонд, но си има стадии, а вероятно при вас е лека форма, ако не са го предложили до сега. Стискам палци да се е получило!

# 722
Благодаря! Ще отида в сряда да си пусна кръвен тест и прогестерон, и да видим какво ще отчете, но познавайки си тялото и симптомите, които изпитвам сега, за мен положителен резултат няма да има.... ☹️

# 723
Dragonfly, a Утрогестан приемаш ли?
Симптомите на ПМС са просто симптоми на по-висок прогестерон. От него ни болят гърди/кръст преди да ни дойде, имаме акне и т.н. А него го има, за да поддържа бременността, ако се случи. Ако няма бременност, прогестеронът спада, намалят ти симптомите и ти идва (не винаги в същия ред). Аз също много ги следях тези усещания докато не си обясних реално от какво са ми причинени те и не разбрах, че е напълно излишно толкова да се вманиачавам по тях. Желая ти успех и дано е станало! Flowers Four Leaf Clover

# 724
Здравейте, момичета! Някоя от вас забелязала ли е да е качила килограми от него?

Всички изследвания са ми в норма, но последните месеци съм качила 2-3 килограма, което единствено го свързвам с Дуфастона. Нямам някаква промяна в режима ми на хранене/спортуване. Четох в листовката, че е рядко срещан страничен ефект. Някак не се чувствам ок в кожата си, свикнала съм си на едни килограми, въпреки че е някакво фрапантно напълняване. 😓

# 725
Аз Дуфастон не съм приемала, само Утрогестан. Усещах се подута, но не съм качила килограми. Може би съм имала задържане на течности и после ми се е оправил огранизмът. Една позната качи 3-4 кг, но и си каза, че е имала силен апетит и е хапвала повече.

# 726
  • Sofia, Bulgaria
Най-вероятно е от прогестерона. Аз за 3 месеца качих 10 кг. от Дуфастон, хормоните влияят на тези неща. Ние вече минахме на ICSI, та сигурно от стимулацията ще кача и още. Приела съм си съдбата и гледам да не го мисля много, живот и здраве като родя, тогава ще свалям излишните килца. Smile

Здравейте, момичета! Някоя от вас забелязала ли е да е качила килограми от него?

Всички изследвания са ми в норма, но последните месеци съм качила 2-3 килограма, което единствено го свързвам с Дуфастона. Нямам някаква промяна в режима ми на хранене/спортуване. Четох в листовката, че е рядко срещан страничен ефект. Някак не се чувствам ок в кожата си, свикнала съм си на едни килограми, въпреки че е някакво фрапантно напълняване. 😓

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 00:26 от TheDark1

# 727
Колко излиза като пари едно икси?

Най-вероятно е от прогестерона. Аз за 3 месеца качих 10 кг. от Дуфастон, хормоните влияят на тези неща. Ние вече минахме на ICSI, та игурно от стимулацията ще кача и още. Приела съм си съдбата и гледам да не го мисля много, живот и здраве като родя, тогава ще свалям излишните килца. Smile

# 728
  • Sofia, Bulgaria
ICSI е инвитро (най-често при мъжки фактор), не инсеминация. Още не сме започнали и не мога да кажа каква ще е цената, но ако ви одобрят за финансиране по фонд, се покрива до 6000 лв. от финалната сума. В зависимост от клиниката се доплаща различно, но по-голямата част се покрива.

Колко излиза като пари едно икси?

Най-вероятно е от прогестерона. Аз за 3 месеца качих 10 кг. от Дуфастон, хормоните влияят на тези неща. Ние вече минахме на ICSI, та игурно от стимулацията ще кача и още. Приела съм си съдбата и гледам да не го мисля много, живот и здраве като родя, тогава ще свалям излишните килца. Smile

# 729
Бременна съм 31 седмица, от началото съм на утрогестан 4 по ден, имаше предиод с по-висока доза. До момента качих 4 кг. Не знам дали качвате от прогестерона.
Следя още групата, защото забременях с инсе.

# 730
Може би е до организъм, нямам идея, затова реших да попитам как е при вас. Както казах нямам промяна в абсолютно нищо - хранителен режим, активност, хормони и т.н., не съм презразположена към качване и от години си поддържам едни килограми. Дуфастона е единственото “ново” нещо (без стимулации съм аз). Но каквото такова, важна е крайната цел. Simple Smile

# 731
Здравейте! Записвам се с четвърта не успешна инсеминация… този път имах големи надежди на 1 спукан и 2 неспукани фоликула, 39 млн сперматозоиди, но уви… Чакам да кажат кога да отидем да пуснем документи за фонда, за инвитро, според съпруга ми няма смисъл от инвитро, а да правим още инсета и опити вкъщи, защото нямаме остановена причина за безплодие, но аз мисля да не губим повече време… Та някой може ли да пусне линк към група за предстоящо Ин- витро, защото не откривам

# 732
Съжалявам за неуспеха!

Това е последната тема за предстоящо инвитро:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1666512.new#new

Има смисъл да направите инвитро, защото може пък там да се установи причината за неуспеха.

# 733
Здравейте!!
Стискам пожелавам успех на момичетата в процедури! 🍀

На мен утре ще ми бъде четвъртото инсе на 12 ден от МЦ. Този път имах лека стимулация с Фемара за 5 дни - 2х1.
В петък (на 9 ден от МЦ) бях на преглед имаше 3-4 фоликула в дясно с различни размери:
1 - 17,5мм
2- 14 ММ
3- 10мм
И още един, който не помня колко го измерихме 🫣.
Доктора каза, че е доволен от Фемара и от влиянието му върху моето тяло.
Аз съм малко объркана защото виждам, че са с различни размери. Това означава ли, че ще има само една узряла Я ? За първи път съм на стимулация и не съм наясно кое е добре и кое не.
Има ли шанс по-малките да наваксат за толкова кратко време от петък до понеделник?
Вчера си поставих тригер с Хориомон.
Моля стиснете по едно палче и за мен в утрешния ден. 🙏🍀

# 734
Минавам да споделя, че за съжаление, първата ми инсеминация се оказа неуспешна. Предстои втора, и си продължаваме с надеждите! 🙃

Общи условия

Активация на акаунт