Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 759
  • 820
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, да ви попитам нещо. В общините, в които живеете, има ли помощ за лица с репродуктивни подкрепи. Става въпрос за сума около 2000 лв, поне тук в общината, която аз живея. След необходимите документи. Интересно ми е дали някой от вас се е възползвал?

# 76
Чувала съм за такива помощ, но нямам идея при какви условия я отпускат и какви са необходимите документи. Ако някой се е възползвал, нека сподели, ще е полезно за всички.

# 77
Привет, във Варна има такава помощ. Кандидатствах преди около месец и все още чакам одобрение. Ако мога да помогна с нещо, само кажи

# 78
Привет, във Варна има такава помощ. Кандидатствах преди около месец и все още чакам одобрение. Ако мога да помогна с нещо, само кажи

Възможно ли е да се кандидатства за такава помощ ако нямаш партньор?

# 79
Не съм сигурна, самата им програма се казва "Отпускане на финансова помощ от община Варна за лечение на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми".
https://www.varna.bg/bg/323

# 80
v.1330 не можеш да кандидатстваш за такава помощ ако си без партньор. Аз съм от Варна. Бях звъняла да попитам какви са условията. Казаха ми, че ако си без партньор,  няма шанс.

# 81
v.1330 не можеш да кандидатстваш за такава помощ ако си без партньор. Аз съм от Варна. Бях звъняла да попитам какви са условията. Казаха ми, че ако си без партньор,  няма шанс.

Благодаря за информацията, момичета. Явно има какво да се желае все още в тази насока. Simple Smile В доста държави се поема от здравната каса инсеминации/инвитро дори да си без партньор. Надявам се някой ден и тук да стане по-достъпно.

# 82
Демек, ако си без партньор, кучета те яли... нямаш право на дете. Много вода има да изтече докато/ако стане по-достъпно при нас Sad ама много
То поне със СГ по здравна каса да се започне, както и някои прегледи при нас жените. После искали да стимулират раждаемостта... друг път.

# 83
И аз съм от Варна, кандидатствахме миналата година, доста чакахме за самото одобрение. Парите ни ги преведоха преди около месец. Работи системата 😊
А в някои общини работят на принципа на ЦАР, директно превеждат парите към болниците, а не да плащаш си и после да ти ги връщат от общината.
Имахме фактури за самите процедури, както и за прегледи и за изследвания в лаборатории. Всичко си мина и не е имало проблем.
За СГ по ЗК не съм чувала, повечето клиники са частни не работят със ЗК. Хормоналните и имунологичните изследвания, също не минават по ЗК..

# 84
Какви документи точно ви бяха необходими? Фактури или касови бележки? Някакъв документ от лекар?

И аз съм от Варна, кандидатствахме миналата година, доста чакахме за самото одобрение. Парите ни ги преведоха преди около месец. Работи системата 😊
А в някои общини работят на принципа на ЦАР, директно превеждат парите към болниците, а не да плащаш си и после да ти ги връщат от общината.
Имахме фактури за самите процедури, както и за прегледи и за изследвания в лаборатории. Всичко си мина и не е имало проблем.
За СГ по ЗК не съм чувала, повечето клиники са частни не работят със ЗК. Хормоналните и имунологичните изследвания, също не минават по ЗК..

# 85
Общо взето така се получава, без партньор не може да имаш деца. Иначе ръждаемост нямало. Няма и да има... В църквата е ясно защо отказват да ти четат молитва за зачеване, ако нямаш партньор. Но не мога да празбера защо тия помощи са ограничени само за двойки. Жените, които искат да имат деца и не са намерили човека, да се спасяват - ако могат да си го позволят ще имат, ако не на кой му пука.
Вместо да се отпускат помощи на мислещите хора, ние ги даваме на ромите, дето раждат на конвейт, щото имало помощи. А тия помощи кой ги плаща, пак ние.... Бясна съм, това не е държава и не виждам как споко ще се оправят нещата.
Радвам се поне, че има хора, на които са им превели пари по тези фондове.
Демек, ако си без партньор, кучета те яли... нямаш право на дете. Много вода има да изтече докато/ако стане по-достъпно при нас Sad ама много
То поне със СГ по здравна каса да се започне, както и някои прегледи при нас жените. После искали да стимулират раждаемостта... друг път.

# 86
Абсолютно съм съгласна. Плащаш си здравните осигуровки, данъци и т.н. и нямаш достъп до елементарни неща само защото нямаш партньор, което е абсурдно. Но същите тези пари, които даваш, уж за да получаваш адекватна медицинска помощ например, отиват при хора, които 1 стотинка не са дали на държавата.

Надявам се някой ден нещата да се подобрят и хората без партньор да има достъп до такива процедури.

Жените без партньор могат ли да кандидатстват за инвитро процедура, тъй като не съм запозната? Мисля, че ЦАР се казваше институцията, която отпускаше финансовата помощ?

# 87
Абсолютно съм съгласна. Плащаш си здравните осигуровки, данъци и т.н. и нямаш достъп до елементарни неща само защото нямаш партньор, което е абсурдно. Но същите тези пари, които даваш, уж за да получаваш адекватна медицинска помощ например, отиват при хора, които 1 стотинка не са дали на държавата.

Надявам се някой ден нещата да се подобрят и хората без партньор да има достъп до такива процедури.

Жените без партньор могат ли да кандидатстват за инвитро процедура, тъй като не съм запозната? Мисля, че ЦАР се казваше институцията, която отпускаше финансовата помощ?
Имат право да кандидатстват за ЦАР ако имат 4 неуспешни инсета или самофинансирани инвитро опита,две запушени тръби или една пропусклива и една запушена.Донорския материал си го заплащате вие,не се покрива от фонда.

# 88
За инвитро може да се кандидатства без партнор в БГ, в Турция не става.
Но пожелавам на всички ни да не стигаме до там  и да имаме успешни бременности с инсеминации Flowers Four Leaf Clover

# 89
Добро утро на всички! Да се отчета с първа неуспешна инсеминация. Надявам се, следващият път да е успешен.

Общи условия

Активация на акаунт