Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 750
  • 820
  •   1
Отговори
# 750
Ох lubanik, тотална каша и предполагам действа много демотивиращо, а защо така се получава? От стимулацията ли? Имам спомен, че беше писала, че допреди стимулации не си имала такива проблеми с кисти и прочее.

# 751
И аз не знам.. кисти имах само веднъж в живота, преди 13г, но май бяха друг тип, трябва да потърся. Тогава пих противозачатъчни 2г и нямах проблем. След това отново 11г нямах проблем.. до март, когато започнах с летрозола. Според моята док не било от него, ами ми се изчервал резервът и затова съм правила кисти. Вторият каза, че и според него е затова. Обикновен АГ, при когото ходих днес, каза че е нормално да се образуват след летрозол. Но и тримата ми казаха, че левият ми яйчник е на лошо място. Така че при инвитро не знам каква пункция и кой ще се наеме да ми я прави.. АГ днес директно ме насочи към Солун или Турция..
Така че и аз не знам. Просто искам няколко месеца да се чувствам нормално, да имам нормален цикъл. Ще видим какво ще стане следващите дни.
Имам нужда малко да си излея разочарованието и отчаяността си.. та понеже ви чувствам по-близки, го правя тук.
Прекалено съм се вторачила в проблема и си мисля, че това ми играе лоша шега.

# 752
lubanik Съжалявам и гуш! Това със задържаните фоликули е голяма гадост. Но има и един положителен аспект приема на хапчета, след тях стават бебета! Аз така забременях с първото ми дете. Забравих да си пия хапчето, дойде ми и следващия цикъл изненада. Искрено ти пожелавам да повториш. Истината е, че всичко това много ни се отразява психически, аз съм влязла в някаква дупка и нито ми се излиза, нито ми се говори с хора. Горе главата на всички с неуспехи, дайте си време да си го изживеете и след това смело напред. Положителни мисли и положителни тестове ви пожелавам! 🍀❤

# 753
Lubanik, имаш гуш и от мен и няма да допускаш да изпадаш в такива състояния, защото и психичното здраве и настройка са много важни за сполучлив край. Трудно е, но пък вярвам, че и на нас ще ни се усмихне късмета и ти го пожелавам в най-скоро време да се случи и да не можеш да си вдигнеш главата от сменяне на памперси и наслаждаване на бебешки смях! Simple Smile

# 754
Малко ъпдейт:
Не можах да се пречупя за Станулов, така че ще си стоя при моята док, докато не се напасна с някой друг. Записах си час при Цветков за ноември. За добро или лошо, днес моята док я нямаше и бях при заместваща док. Кистата се е увеличила на 30мм диаметър. Каза, ако не искам да отписвам този месец, да не пия противозачатъчни, защото от другия яйчник може да тръгне Ф. Имаше 2-3 антрални. Каза да отида на 8-9ден да се види дали е тръгнал ДФ и да се прецени дали ще се прави инсе. Много ми допадна тази жена, но не видях желание да ме поеме (сигурно не е много колегиално).

Някоя правила ли е инсе при наличие на киста? Аз при този коментар честно се запитах защо 5пъти пих противозачатъчни, като те да, махат кистата, но по това време се образува друг фоликул, който задържам. И историята се повтаря.

# 755
Не мен не ми се струва редно, макар че не съм мед лице. Инсе със стимулация категорично не може!
Може би има риск от спукване, хм, за първи път чувам такъв вариант от доктор. 😄

# 756
Lubanik, на мен също не ми се струва редно, но пък не съм и запозната, може и да може. Тоест на теб евентуално ти предстои инсе въпреки наличието на кистата?

Малък ъпдейт и от мен: Утре сутринта ми предстои първата инсеминация, стискайте пакци момичета, ще ви държа в течение. Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 13:57 от Miraclee

# 757
Момичета, правите ли опити преди инсеминацията? (ден, два например). Или трябва да има по - дълго въздържание преди да се вземе материала? Не съм питала това.
Втората ми инсеминация е планувана за петък - 13 ден от цикъла, предишната беше на 10. Странна ми е разликата в дните.
Ако не стане и този път, докторът каза, че следваща я правим със стимулация.

# 758
Еми, да те поправя. Не е със стимулация, а с киста. Все пак не ми обеща нищо. Каза да отида на преглед на 8-9ден да се види тогава какво е положението и да се прецени. Дали ще тръгнал фоликул от другия яйчник.

Miraclee, стискам палци да е успешна! Да кажеш как е минало. Simple Smile

Dragonfly, 1-2страници по напред май точно период на въздържание коментирахме. Може да питаш и твоя док кога е най-удачно. Ние си действаме до деня на таймиращата инжекция, но ММ е с ок спермограма.

Колко по-рано ви плануват инсетата? При мен до последно не е ясна датата. Отивам на 8-9ден, решава се кога да пусна изследвания, пускам, отивам пак и тогава?
Преди началото на инсетата О винаги ми е била 13-14-15ден. Последните месеци подранява доста.

# 759
Драгонфлай, аз съм без стимулация и на мен гинеколога ми каза 3 до 5 дни въздържание, ние примерно последно Понеделник имахме контакт и в Четвъртък ми е инсеминацията, 5 дни ми се виждат много, някак си ми се иска да се подсигуря и с опити от наша страна.

Lubanik, при мен също до последно не е ясна точната дата, последно бях Събота на 19ти на преглед, след което ми казаха за днес (23.10) да мина да ме прегледа и уточнихме утре сутринта да е инсеминацията.

Ъпдейт от днес: Мина инсеминацията, всичко уж беше наред, предписаха ми да пия дуфастон, аспирин и фолиева киселина и на 14тия ден ме викат за кръвен тест за бременност.
Сега предстои голямото чакане. Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 13:57 от Miraclee

# 760
Момичета, защо така замря темата? Да не би да е пусната нова и да не съм разбрала. И аз вече съм в клуба на инсеминираните и чакам до събота- неделя за тест. Нямам големи очаквания, тъй като ми е първа инсеминация.

# 761
Danimiami, успех! Стискам палци за положителен резултат, на мен първата ми мина, с неуспех, сега си чакам реда за втора такава, с разликата, че този път приемам летрозол.

# 762
На мен за пети месец вече ми отложиха инсе, та нямам какво много да добавя.. Така че не знам какво да мисля и да се надявам. Чувствам се в омагьосан кръг.
Последно заради киста/ЗФ 30мм ми отложиха третото инсе. Преди две седмици както си лежах, изпитах много силна болка в долна дясна част на корема. 5-6мин болката беше нетърпима(моят праг за болка е висок по принцип). ММ щеше да вика линейка. Но ми мина за 10мин изцяло.
Та се надявам да е от пукане на кистата(тя беше в ДЯ).. И вече този цикъл да продължим при нов док и с трето инсе.

Успех на всички!

# 763
На мен първата трябваше да е преди 2 цикъла, но ми откриха уреаплазма парвум и уж я излекувахме с Миноциклин. После пропуснах един цикъл да се изчистя от антибиотика. Сега се чудя, ако е неуспешна дали да правя втора или направо да преминавам към инвитро, че вече съм на 43 и нямам много време за експерименти.

# 764
Lubanik, дано вече дя си се оттървала от тази пуста киста и да направите инсето, което да е последно и успешно!

Danimiami, а каква е причината да пробвате инсе, мисълта ми е, имате ли някакви отклонения от нормата за естествено зачеване, ако нямате доказани проблеми, като запушени маточни тръби и т.н инсеминацията може би не е толкова за подценяване.

Общи условия

Активация на акаунт