Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 726
  • 820
  •   1
Отговори
# 780
Стефания, как знаеш, че е неуспешна инсеминацията, ако е била миналата сряда? Минали са само 5дни или аз нещо не съм разбрала.
Иначе не плаша, а споделям личен опит. Simple Smile Има разлика. Вярвам, че всички сме индивидуални и това, че един организъм е реагирал по един начин, не значи че и другият организъм ще реагира по същия начин.

Ето, и при теб е нараснал задържаният фоликул. Имала си късмета обаче да се спука отрано. Понеже няколко пъти тази година ми се случват подобни неща, споделям как действаха при мен: 1. Отивам на 2-3ден от цикъла след летрозол(+прогестерон в ЛФ) и виждат киста/ЗФ с размери 25-30мм. 2. Предписват ми регулон. 3. На следващия месец отивам, все още има киста(мое мнение е, че кистата се е резорбирала и виждат новопоявила се). Не ми изписват нищо. 4. Отивам на 15ден от цикъла, още кистата е там. Изписват ми дуфастон.
Това се повтори три пъти! Просто моето тяло така реагира. Надявам се да съм изключение! Просто вече ми е много мъчно и бясно и тъжно от всичките прегледи и неуспехи, както предполагам че и на повечето тук.

Аз си харесах един нов лекар. Пия кломифен и ще видим какво ще се случи и ще има ли инсе този месец.. Макар че както ни е хванал каръка, тази година няма да го бъде.

# 781
По-миналата имах предвид. 😀 Съжалявам за лошия ти опит с кистите. Все пак са ти изписали дуфастон, което също е прогестерон. Аз никога не съм имала задържан фоликул, освен случаят, за който говоря. Но тогава  имах стимулация с клостилбегит без таймираща. Всяка си има проблеми, просто са различни. Аз имам хубаво amh, правя хубави фоликули, но накрая май ще се окажат, че са празни. Simple Smile Ти задържаш, но може да имаш хубава яйцеклетка вътре и при едно ин витро имаш големи шансове. Така че не се отчайвай така.

# 782
Аз се разписвам с цикъл от тази сутрин 😵‍💫. Първата инсеминация се оказа неуспешна. Мисля да почивам от доктори и прегледи до края на годината и от януари натам май ще минаваме направо на инвитро. Освен ако не стане някое коледно чудо. Успех на всички, които минават по този път!

# 783
На мен ми предстои четвърта последна инсеминация, тръгнали сме си към инвитро явно 😥 Трябваше да отида на проследяване втори, трети ден от цикъла и днес трети ден, но ми се наложи да си отменя часа и ще отида утре. Чудя се дали има някакъв проблем, че ще отида чак на четвърти ден и какъв би бил той. Дали някой има идея?

# 784
Стефи, има значение, ако ще си с лека стимулация. Повечето пъти хапчетата се изписват от трети ден да се пият. Ако няма стимулация, не е проблем ден4. Аз и на ден9 съм ходила за инсе, но без да пия медикаменти.

Някоя от вас правила ли е курс с кломифен за повече от 5дни?

# 785
Аз съм пила клостилбегит 5 дни, не повече. И това ми беше първата бременност. По-миналият месец направих първи опит ин витро и за съжаление завърши с биохимична бременност. Добре се беше имплантирало, защото ЧХГ-то беше 207 (9 дни след трансфер). На момичетата, които им предстои 4-та процедура и се притесняват да им кажа да не се. Инвитрото не е никак страшно, просто ако нямате никакъв установен проблем, т.е проходими тръби, добра спермограма, имате овулация и т.н, според мен дали е ин витро или инсеминация/естествено няма разлика. Лично мое мнение. На моето ин витро изкарахме доста по-малко яйцеклетки, отколкото очаквахме,  Amh ми е 2.93. И според мен голям процент от неуспешните опити се дължат на празни фоликули. И според мен трябва да се стремим да правим поне 2 фоликула. Поради тази причина помолих докторката при инсеминация да ми изпише по-сериозна стимулация и тя предложи вместо 2х1 летрозол за 5 дни да направим 3х1. По-дългият курс на кломифен може би цели да станат повече фоликули.

# 786
Да, вляво имаше един Ф 13мм и вдясно няколко по 10-11мм. Явно ми го продължава, за да тръгне някой от малките да се развива.
По-скоро се чудя доколко е полезно. Засега се чувствам добре и нямам неприятни симптоми (както имах с летрозол).
Аз съм с ниско амх и опасението ми е точно празни фоликули. Но ми се иска да направим 4инсета преди да преминем към инвитро.

# 787
Значи аз казвам, че е леко инвитрото спрямо това, което очаквах. 😀 Но си е баш стимулация. Докато летрозол и кломифен мисля, че не се водят точно стимулация. И според ме не се притеснявай. Относно ниското амх някои казват, че фоликулите като са по-малко са по-качествени.и познавам хора забременяли доста бързичко с ниско амх. А относно инсетата задължително трябва да се направят 4 и тогава. Все пак една инвитро процедура е 5-6 хиляди.. Ин витрото носи доста информация. Аз имах три яйцеклетки и трите се оплодиха и развиха до 3 ден. На 5 ден останаха две ембриончета по думите на ембриоложката с доста добро качество и накрая биохимична. 😀 Като преди инвитрото направихме хистероскопия за да сме сигурни, че вътре в матката всичко е ок. Пий кломифена и хич да не ти пука. 😀 И аз се притеснявах преди, защото ме бяха вкарали в един много лош филм, който накрая се оказа неверен, но докторката ме успокои.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 18:58 от Stefaniya

# 788
Разписвам се с трета инсеминация на един спукан фоликул и два неспукани по 18-19мм. Докторът каза да си продължаваме с опитите от утре, за да се пукнат и другите два.
Терапията е циклогест 2 пъти на ден и медрол.

# 789
Lubanik, успеех, стискам палци за положителен тест! Мина и моята втора инсеминация, имах два фоликула 21,9 и 21,6мм, чакам датата за кръвния тест.

# 790
Благодаря! Успех и на теб!
Успех и на всички други в очакване на положителен тест. Simple Smile

# 791
И аз съм в чакане на дата за тест след втора инсеминация. Не съм много обнадеждена, но да видим.

Стискам палци на всички чакащи. Blush

# 792
Момичета, случвало ли се е на някоя да направят инсеминация без микробиология или резултати от нея?

# 793
Rosegirl, доколкото ми е известно, микробиологията е задължителна, поне в клиниката, в която съм аз е задължителна с редица други изследвания.

# 794
При мен вчера процедурата беше в 11, а пък резултатът от МБ излезе в 12. По принцип е задължителна… При мен само погледнаха, че е пусната в петък и все още не е излязла.

Нала, успех!

Аз имам някакви съмнения за естрогенова доминантност.. И се чудя, сега като приемам прогестерон, ще ми покаже ли нещо вярно съотношението прогестерон:естрадиол, ако го изследвам 7дни се овулацията, предвид че слагам циклогест? Или да не си търся под вола теле..

Общи условия

Активация на акаунт