Атусин сироп за бебе

• 6 661
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, някой давала ли е Атусин сироп на бебе ? Помага ли за кашлицата ?

# 1
На бебета не се дават сиропи за кашлица. Даже на деца под 6г. е добре да се избягват. Ако кашлицата не мине сама се използват инхалации с лекарства предписани от лекар.

# 2
  • Sofia
На бебета не се дават сиропи за кашлица.
Мдааа....няколко лекари ми го казваха същото 😵‍💫. От три различни болници!Дъщеря ми беше на 1г и 9м и кашляше с храчки от един месец, но никой не се осмели да й предпише сироп за кашлица, именно поради същата причина - сиропи за кашлица не се давали на деца под 2г. Хубаво я изчакаха да развие двустранна пневмония и да стигне до хоспитализация. И изведнъж освен два антибиотика и инхалации с вентолин й даваха три пъти дневно и ... о, Боже - сироп за кашлица! И никой не се впечатляваше, че няма навършени 2г.
Известно време след хоспитализацията пак се разкашля и аз притеснена, че може пак всичко да се повтори отивам този път направо в същата болница, без да си губя времето със случайни "доктори". Лекарката я преслуша и ПАК ни изписа сироп за кашлица (без никакви инхалации). Детето все още нямаше 2г.

А по-рано, когато беше на 8 месеца, беше с бронхиолит на ръба за хоспитализация. Лекарката освен ударно инхалации й предписа и това сиропче Атусин бебе. Това е хранителна добавка и може да се дава на бебета. Тогава ни се размина хоспитализацията.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 08:29 от Brin de muguet

# 3
Бебчо е на 4-ри месеца с запушено носле и вече и кашлица и ни изпизаха Калциев Глюконат Лактат, Аустин и Цитровакс кидс. За инхалации дори не ни е споменато..!

# 4
Бебетата не могат да отхрачват. Когато има храчки/ секрети в дихателните пътища, се изписва вентолин, за да се отворят бронхите и да ги изкара. Вече ако е изпуснат момента се стига до пневмония, да. За това бебе с кашлица се води всеки ден да се преслуша. И двете ми деца никога не са имали повече от бронхит, без да пият сиропи, а големият беше с астма и правеше пристъпи всеки месец. За щастие я израстна. Сироп започнах да давам на големия към 5-6г и то джуниър ангин, който е с исландски лишей или сироп с мащерка. Най-силният сироп за кашлица който е пил до момента, на почти 12г. е Проспан. На малкият, когато беше на 4м изписаха въпросния атусин бебе, точно с довода - хранителна добавка. Детето след два приема беше с бронхиолит, спряхме сиропа и започнахме пулмикорт. И така се оправи.За това сироп ще види като стане на 5-6г. Вече е на 2г3м и друг сироп за кашлица не е пил.

# 5
Здравейте, някой давала ли е Атусин сироп на бебе ? Помага ли за кашлицата ?

Според нашия док е лек сироп, подходящ и за бебета. Хомеопатия се води.

# 6
  • Sofia
Бебетата не могат да отхрачват. Когато има храчки/ секрети в дихателните пътища, се изписва вентолин, за да се отворят бронхите и да ги изкара. Вече ако е изпуснат момента се стига до пневмония, да. За това бебе с кашлица се води всеки ден да се преслуша. И двете ми деца никога не са имали повече от бронхит, без да пият сиропи,
Радвайте се, че са имали късмет или здрава имунна система.
Аз дъщеря ми я водих достатъпно често по болниците - по три пъти в седмицата да я слушат (различни болници, различни лекари), защото не спираше да кашля. Кашляше рядко през деня, но когато се закашляше, се чуваше хъркане и обилен секрет, който не можеше да отхрачи. Просто нямаше позиви да кашля и си задържаше секрета. НИКОЙ не пожела да изпише нито сироп за кашлица, нито антибиотици (в началото имахме инхалации с вентолин, но след 10 дена нямаше никаква промяна и го спряхме). След един месец (!) кашлица без промяна (рядко през деня, но звучеше зловещо заради храчките, които чувахме), й направиха рентгенова снимка и цъфна двустранната пневмония. Според мен ако не ни бяха бавили толкова време и ни бяха изписали поне сироп за кашлица, за да отхрачи тоя секрет детето, нямаше да се стигне до там. В болницата, когато беше с пневмония не разчитаха само на инхалации с вентолин, ами държаха и на сиропа, именно защото тя не кашляше често и не можеше да отхрачва. Вентолина разширява бронхите, да, но сиропът за кашлица втечнява секрета, което улеснява отхрачването му. А нейният секрет беше много жилав.
Когато беше с бронхиолит на 8м лекарката изобщо не я бави и й изписа Атусин бебе заедно с инхалациите и не стигнахме до болница.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 12:51 от Brin de muguet

# 7
Подкрепям, че сиропи на малки деца не се дават.
Дъщеря ми направи първия си астматичен пристъп от сироп Проспан. Изписан на дежурен кабинет, първото й боледуване (на 2г и 3 месеца беше) и аз не знаех какво да правя. Е, дадох го. Като звъннах на личната й лекарката и разбра какво съм й дала така хубаво ме насоли. От тогава си знам. Сиропи и да изпишат не давам.
Оправя се с инхалации, като Вентолин например само веднъж съм инхалирала.

# 8
Бебетата не могат да отхрачват. Когато има храчки/ секрети в дихателните пътища, се изписва вентолин, за да се отворят бронхите и да ги изкара. Вече ако е изпуснат момента се стига до пневмония, да. За това бебе с кашлица се води всеки ден да се преслуша. И двете ми деца никога не са имали повече от бронхит, без да пият сиропи,
Радвайте се, че са имали късмет или здрава имунна система.
Аз дъщеря ми я водих достатъпно често по болниците - по три пъти в седмицата да я слушат (различни болници, различни лекари), защото не спираше да кашля. Кашляше рядко през деня, но когато се закашляше, се чуваше хъркане и обилен секрет, който не можеше да отхрачи. Просто нямаше позиви да кашля и си задържаше секрета. НИКОЙ не пожела да изпише нито сироп за кашлица, нито антибиотици (в началото имахме инхалации с вентолин, но след 10 дена нямаше никаква промяна и го спряхме). След един месец (!) кашлица без промяна (рядко през деня, но звучеше зловещо заради храчките, които чувахме), й направиха рентгенова снимка и цъфна двустранната пневмония. Според мен ако не ни бяха бавили толкова време и ни бяха изписали поне сироп за кашлица, за да отхрачи тоя секрет детето, нямаше да се стигне до там. В болницата, когато беше с пневмония не разчитаха само на инхалации с вентолин, ами държаха и на сиропа, именно защото тя не кашляше често и не можеше да отхрачва. Вентолина разширява бронхите, да, но сиропът за кашлица втечнява секрета, което улеснява отхрачването му. А нейният секрет беше много жилав.
Когато беше с бронхиолит на 8м лекарката изобщо не я бави и й изписа Атусин бебе заедно с инхалациите и не стигнахме до болница.

Не, никаква здрава имунна система. Големият се разсипа от боледуване, от 4м до 2г постоянно беше болен. Хриптене то не беше само като кашля а постоянно, стържеше, скрибуцаше и свистеше. На 1г5м. Лежа в болница с бронхит с обструкция и астматичен пристъп - 11 дни температура, 5ти ден антибиотик без резултат и накрая болница, вентолин, пулмикорт, урбазон, но не и сироп за кашлица. След първата инжекция урбазон започна да отхрачва. После беше на терапия за астма месеци наред сингулар и пулмикорт. До трети клас постоянно беше болен и кашляше по цяла зима. Никога след това не сме стигали до болница, но пулмикорт започваше още при хрема( защото до два дни правеше бронхоспазъм от нея), а ако нямаше резултат включвахме и вентолин и го водех да го преслушат всеки ден в острата фаза, докато не се види, че има подобрение. Последният му вентолин беше лятото след 3ти клас, когато зарази и бебето на 4м. Сега в 5ти клас не е отсъствал по болест. А малкият е бил общо два пъти на инхалации с пулмикорт, когато беше на 4м и в комбинация с вентолин. Всеки ден го водех да го преслушат, за да се види има ли ефект лечението и всичко се спираше плавно. Вторият път инхалации с пулмикорт беше за един ларингоспазъм от нищото, през нощта. Тогава го лекувахме с пулмикорт и калциев глюконат.

# 9
Здравейте ! Аз съм давала Атусин , предписан от педиатър неонатолог , когато сина ми беше на 4 месеца мисля. На него му помогна и не позволи кашлицата да “ слезе “ на долу. След това съм му давала още веднъж, когато беше на към 7 месеца. И двата пъти е избегнал усложнения ( през ден ходехме да го преслушат ). Не знам защо в по - долните коментари пише, че не се дава на бебета сироп, не съм и медицинско лице да изкажа мнение, но от този сироп аз съм доволна и в нашия случай помогна. Със сигурност има и значение в какъв стадий е кашлицата, обикновено , когато вече е дълбока ( с хрипове в дропчетата ) предписват антибиотици. Дано съм била полезна .

# 10
Синът ми беше на осем месеца, когато след 3-4 дни прием на едно ‘невинно’ сиропче Проспан, предписано от педиатър в България, се озова в спешното със свирещи гърди, защото се беше задръстил от втечнените от сиропа секрети. Ние сме в чужбина, сироп за кашлица не се изписва под 6-годишна възраст точно поради посочените от съфорумките причини - бебетата не мога да изкашлят. Педиатърката на сина ми беше възмутена от изписания сироп и още по-възмутена от проведеното болнично лечение вследствие на невинното сиропче, но това е друга тема.

# 11
Нека да разграничим сиропите. Има за суха кашлица, има за влажна има и комбинирани сиропи.
Проспан е един от коварните сиропи, на мен ми става зле от него, а какво остава за дете под 6г.
Изписван ни е неколкократно сироп за дъщерея ми още от 1г и 7м, просто правеше ужасна суха кашлица от секрет, ама от нея се давеше, не можеше да спи и беше не избежно, педиатърката и Унг са изписвали хомеопатични сиропи, точно защото е малка, Стодал, Синупрет и подобни с разни охльви, билки и тн. Беше на над 2г когато и изписаха Флудитек точно за слизаща на долу кашлица, аз я чух как си проимени звука при кашляне и веднага при лекар за слушалка. Инхалации с лекарства никога не са изписвани, само с физ.р-р.
За атусин моята и него е пила и бях доволна, той си е за бебета, лек и хомеопатичен, по - скоро успокоява, дразнението на гърлото и да не кашля.

# 12
Проспан на 8 месеца ни беше предписан от шефката на детско отделение в голяма софийска болница. Това беше единственият път, в който синът ми е пил сироп. Кашлици до ден-днешен (почти на 13 е) лекуваме единствено с инхалации, като в зависимост от състоянието сменяме лекарствата. А кашлици е имал безброй много. Изобщо инхалаторът се оказа най-използваната вещ - за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт