Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 155
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, при забременяване по естествен път и започване на инжекциите от положителния тест, кога правите първото изследване на коагулация?
Пак ли е след 3 седмици или по-рано?

И съответно кои изследвания се правят?

След 3 седмици - АПТТ, д-димер, ПКК и фибриноген.. после разредих изследванията на 4 седмици

# 151
Здравейте! Изследванията за коагулация АГ ли ги назначава?
Как ви се струва прогестерон 22.5 при 20 ден от МЦ?
Здравейте, при забременяване по естествен път и започване на инжекциите от положителния тест, кога правите първото изследване на коагулация?
Пак ли е след 3 седмици или по-рано?

И съответно кои изследвания се правят?

След 3 седмици - АПТТ, д-димер, ПКК и фибриноген.. после разредих изследванията на 4 седмици

# 152
Здравейте, излезе резултата от изследването за тромбофилия. Виждам , че има отклонения, но не разбирам какво точно значи. Може ли някой да ми помогне с разчитане на резултатите?Благодаря ☺️

# 153
Аз също съм с мутация PAI 4g/4g и от положителен тест трябва да съм на фраксипарин 0.4
Здравейте, излезе резултата от изследването за тромбофилия. Виждам , че има отклонения, но не разбирам какво точно значи. Може ли някой да ми помогне с разчитане на резултатите?Благодаря ☺️

# 154
Момичета,

Днес получих тези резултати моля да ми съдействате в разчитането.

# 155
Здравейте момичета, много се извинявам за лаическия въпрос , но нещо не мога да се ориентирам как се интерпретира този Протромбинов индекс в процентно съотношение. Какво точно означава, когато е по - близо до горна граница?  При пускане на рутинни изследвания за коагулация за първи път е 118 % при референтни 70 -120. Н а Клексан 0.4 съм, с пуснат Анти Ха и потвърдена боза от хематолог. Другите неща ми изглеждат нормално.

# 156
Здравйте!
Можете ли да ми кажете АГ ли следи коагулация и Анти Ха или друг специалист?
Ако е друг специалист АГ ли трябва да ме насочи към него?
Здравейте момичета, много се извинявам за лаическия въпрос , но нещо не мога да се ориентирам как се интерпретира този Протромбинов индекс в процентно съотношение. Какво точно означава, когато е по - близо до горна граница?  При пускане на рутинни изследвания за коагулация за първи път е 118 % при референтни 70 -120. Н а Клексан 0.4 съм, с пуснат Анти Ха и потвърдена боза от хематолог. Другите неща ми изглеждат нормално.

# 157
  • София
LieToMe, мутациите не изискват назначаване на терапия. По време на бременност може да провериш за всеки случай д-димер и фибриноген от средата на втори триместър.

Lili.q,
Протромбиновия индекс няма общо с терапията с НМХ. Аз не бих се принеснявала, щом е в референтните стойности. Ако ти е притеснено, консултирай се с хематолог.

Simona1993,

АнтиХа може да се следи и от АГ, и от хематолог. По принцип е в специалността на хематолога, но при бременност АГ има най-цялостен поглед върху състоянието ти, така че хематологът може да даде съвет, но АГ в крайна сметка да прецени, че за теб и бебето е по-добре друго. Най-добре е когато хематолог и АГ работят в екип.

# 158
Хематолога, назначил терапията в редно да ви следи, аз си изпращах и на АГ резултатите, но като цяло нямат разминавания в мненията.
Здравйте!
Можете ли да ми кажете АГ ли следи коагулация и Анти Ха или друг специалист?
Ако е друг специалист АГ ли трябва да ме насочи към него?

# 159
  • София
Хора, аз съм наистина объркана. Защо вече трети АГ вижда мутациите ми и казва да спирам с инжекциите (клексан 0.4 назначен от Веселина Иванова), защото били вродени мутации и я се активират, я не. Най-много да съм си докарала кръвоизлив или остеопороза.

Аз имам недоносено дете, както писах нагоре, не е доказано причината за спрелия кръвоток тогава да е в мутациите, казват и нямало отношение към тази бременност. Имам и една успешна, първата, в 39гс с доносен човек накрая.

Дайте акъл, към кой АГ в София да се насоча да ме проследява в хармония с терапията на хематолога и да изражда съответно някъде, защото не искам да раждам с непознати отново след преждевременното в майчин дом. На терапия съм от 2 седмици и бебето днес напълно отговаря на седмицата и дните по календар. Не смея да послушам тия лекари и да спра, просто рискът да стане нещо с детето ми се струва по-голям, отколкото шансът да изкървя от ниска доза НМХ.

# 160
АГ не трябва да ви следи коагулацията, съсирването, инжекциите и всичко свързано с тромбофилията. Това го прави хематолог, като на всеки 3, 4 седмици си пускате профилактично изследвания, пращате на хематолога и той казва дали оставате на тази доза или вдигате.

Иванова, която ви е изписала инжекциите, ме следи през цялата ми бременност, като й пращам профилактичните изследвания онлайн. АГ също ги гледа, пита ме, следи си ги, но за инжекциите думата е на хематолога накрая. Това е моето мнение. Лека бременност!

# 161
  • София
АГ не трябва да ви следи коагулацията, съсирването, инжекциите и всичко свързано с тромбофилията. Това го прави хематолог, като на всеки 3, 4 седмици си пускате профилактично изследвания, пращате на хематолога и той казва дали оставате на тази доза или вдигате.

Иванова, която ви е изписала инжекциите, ме следи през цялата ми бременност, като й пращам профилактичните изследвания онлайн. АГ също ги гледа, пита ме, следи си ги, но за инжекциите думата е на хематолога накрая. Това е моето мнение. Лека бременност!

Така е, ама една АГ вече отказа да ме следи, щом "ще си правиш каквото си искаш". Просто активно си търся АГ с позитивно и адекватно мнение за терапията.

# 162
  • София
Мутацията в TAFI предполага проблеми с плацентата и оттам възможност за изоставане. Мутациите в PAI ace и Фактор 13 — проблем с фибринолизата, тоест разграждането на тромбчета. Явно попадаш на АГ със самочувствие повече от знанията...

Аз се следях при Вецев и Чучумишев. В Токуда за АГ има добри отзиви, следят в екип с хематолозите. Виж първа страница на темата за още имена или прегледай предишните теми. Успех 🍀

# 163
delisardeli, благодаря! ☀

# 164
Здравейте,
Днес си пуснах Анти Ха в Аджибадем. По принцип коагулацията винаги ми е добра, последните ми пуснати изследвания са от миналия петък и са си в референтните стойности.
Анти-Ха ми е завишено. Миналият път ми го бяха пуснали като Anti-Xa therapy with LMWH, а сега просто като Anti-Xa.

Скрит текст:

Винаги ли реф. стойности са били 0,2-0,4? Може би ми е грешен споменът, че при Аджибадем съм гледала 0,6.

Общи условия

Активация на акаунт