Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 991
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Дели, благодаря ти! Flowers Hibiscus
Аз мисех да ги пусна всички тези + INR ако не се лъжа имаше, преди прегледа и вече ще гледаме.

# 526
Момичета, след престои в болницата за задържане и наливане с много банки магнезий май започнах да вдигам кръвно. Изследванията в болницата бяха ок, няма още протеин в урината. Там ми казаха да пия допегид сутрин и вечер. Преди малко ме заболя главата и измерих 140(130) на 90. Пих допегид, в четвъртък съм на лекар,  на 1 ви съм пак на Кардиолог, но се тревожа. Последно в събота сутринта гледаха бебето на ехограф  и имаше запис на тонове. В 29 г.с. съм. До четвъртък не би трябвало да стане нищо фатално, нали? И ако няма още протеин в урината все още не е прееклампсия нали? Ако е само завишено кръвното крие ли някакви сериозни рискове?

# 527
  • София
Може да вдигаш кръвно без да има прееклампсия - допегит помага. Не знам дали има връзка с банките с магнезий (при мен нямаше отражение върху кръвното, но пък след 2 седмици магнезий за пръв път в живота ми ми се напукаха петите). Мери кръвното сутрин/обед/вечер в спокойно състояние, без да говориш, и записвай резултата, за да покажеш на кардиолога. Стискам палци всичко да е наред.

# 528
Аз съм с риск от прееклампсия 1:12 у риск от изоставане на плода 1:6. Та кръвното го следя почти непрекъснато. В болницата следващия ме АГ каза, че е възможно от банките магнезий да вдигам кръвно (до преди това не бях вдигала, освен в началото когато имах отлепяне на сакчето о цяла седмица държах 140-150 въпреки лекарствата).
Вчера отидох и си купих най обикновен апарат, мисля че е по точен от електронните.

# 529
Момичета моя риск за прееклапсия е 1:167, предното ми АГ каза че нямам нужда от аспирин и нямам риск. Дали е така?

# 530
Мен с риск 1:247 ми казаха да пия аспирин. Мисля че под 1:250 се изпишваше, ако не се бъркам

Момичета моя риск за прееклапсия е 1:167, предното ми АГ каза че нямам нужда от аспирин и нямам риск. Дали е така?

# 531
Здравейте момичета, исках да попитам нещо, вече съм в 36+4 бях на терапия фракси 0,4 и аспирин през ден ги редувах, преди 4 дена бях на преглед и АГ ми спря терапията, каза че бебето се е наместило да излиза. Ще сложа по долу снимка на мутациите ми. Дали има някакви рискове ? Нито съм с V Laiden и нито PAI 4G. Но все пак ми е притеснено. Ще раждам естествено.

# 532
Мен с риск 1:247 ми казаха да пия аспирин. Мисля че под 1:250 се изпишваше, ако не се бъркам

Тоест при мен няма нужда? Ще говоря със сегашния ми АГ, че до трети месец ме следеше друг и да не е направил пропуск, а си бях загубила листа от първата фетална и го взех вчера

# 533
По-скоро че имаш по-висок риск от моя. Поговори пак с лекаря, на мен ми обясниха че трябва да пия, пък рискът ми е по-нисък от твоя

Тоест при мен няма нужда? Ще говоря със сегашния ми АГ, че до трети месец ме следеше друг и да не е направил пропуск, а си бях загубила листа от първата фетална и го взех вчера

# 534
Jakito, ти пила ли си до сега аспирин. Ако пиеш, не го спирай. Ако не си почнала, говори с АГ, би трябвало да пиеш.

# 535
Jakito, ти пила ли си до сега аспирин. Ако пиеш, не го спирай. Ако не си почнала, говори с АГ, би трябвало да пиеш.

Не съм пила аспирин, защото тогава ви казаха че нямам висок риск, дори не е подчертано на феталната. Имам само за изоставане в растежа риск. Така пише

# 536
Здравейте! Малко съм изпаднала в паника. Ако без да искам съм изпила 2 хапчета акарт от 150 може ли да стане нещо на бебето? И въобще какво може да се случи. Не казвам че със сигурност съм пила втори път просто не помня. Все пак мисля, че съм пила само веднъж.

# 537
  • София
Ai-djini, всичко е наред, от едно хапче повече нищо няма да му стане на бебето. Вземи си кутийка за хапчета и си разпределяй хапчетата за седмицата, за да не се объркваш. Или си сложи напомнянка на телефона.

Jakito, консултирай се с още един АГ за всеки случай. Ако имаш риск от прееклампсия или изоставане е по-добре да си на терапия, за да се подобри кръвотока.

Камелия, рискът от тромботични инциденти е най-висок именно по време на раждането и постпарталния период. Аспирина се спира още в 33-34гс, но нмх не се спира нито при естествено раждане, нито при секцио. И се продължава поне още 2 седмици след това. Терапията с НМХ трябва да е всеки ден, защото действието му е 24ч.

# 538
Дели, а знаеш ли дали Аспирин протект се замества с нещо при тези, които са само на Аспирин протект? Аз това се чудя от известно време 😟

Ai-djini, всичко е наред, от едно хапче повече нищо няма да му стане на бебето. Вземи си кутийка за хапчета и си разпределяй хапчетата за седмицата, за да не се объркваш. Или си сложи напомнянка на телефона.

Jakito, консултирай се с още един АГ за всеки случай. Ако имаш риск от прееклампсия или изоставане е по-добре да си на терапия, за да се подобри кръвотока.

Камелия, рискът от тромботични инциденти е най-висок именно по време на раждането и постпарталния период. Аспирина се спира още в 33-34гс, но нмх не се спира нито при естествено раждане, нито при секцио. И се продължава поне още 2 седмици след това. Терапията с НМХ трябва да е всеки ден, защото действието му е 24ч.

# 539
Здравейте ,
Изследване на Фибриноген
D-димер
АРТТ
Задължително ли е да се прави сутрин? Знам,че трябва на гладно, но ако утре отида в 12:30/13 да пусна проблем ли е
На фраксипарин съм слагам го сутрин и аспирин през вечер

Общи условия

Активация на акаунт