Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 994
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
И аз забелязах, че го нямаш. Аз също доплатих за него. Не беше в пакета. При мен излезе и там хетерозигот… 😟
Аз заради него имах съмнения, че няма да може само на Аспирин протект да съм… Важен е

Сега се хванах да чета назад темите и ми направи впечатление, че при хетерозигот на PAI, се препоръчва още изследване на АСЕ и фактор 13, за да е пълна каетината. В моя резултат виждам, че има фактор 13, но това АСЕ не го виждам.

# 556
Тези ACE и фактор 13 къде могат да се пуснат самостоятелно?
Само в пакет ги намирам.

# 557
  • Варна
Здравейте! Имам няколко въпроса:
1. Слагам сутрин в 6 и 30 фраксипарин. Този час си избрах, защото ми е много удобен. Сега при смяната на времето пак искам да си остане той, но за да спазя 24 часа, трябва да започна в 5 и 30. Мога ли да го преместя и как.
2. До кой месец слагахте в корема и как се слага в краката? Хематолога ми каза там да слагам след време.
3. С какво мажете синините?

# 558
  • София
Здравейте! Имам няколко въпроса:
1. Слагам сутрин в 6 и 30 фраксипарин. Този час си избрах, защото ми е много удобен. Сега при смяната на времето пак искам да си остане той, но за да спазя 24 часа, трябва да започна в 5 и 30. Мога ли да го преместя и как.
2. До кой месец слагахте в корема и как се слага в краката? Хематолога ми каза там да слагам след време.
3. С какво мажете синините?
-1 час нищо не е ,можеш спокойно да си го изместиш от раз, не се притеснявай.
-В краката никога не съм слагала, слагах в ръцете.В корема до към 25-26 г.с успявах, въпросът е как го чувстваш ти, ако не успяваш да си направиш гънка, време е да минеш към ръце/крака ...
-Мажа с Хепароид или Терезиенойл (имах си от детето,иначе нямаше да взема специално за синките)

# 559
Геника

Тези ACE и фактор 13 къде могат да се пуснат самостоятелно?
Само в пакет ги намирам.

# 560
  • София
Минди, аз само заради хомозигота по PAI бях на терапия с НМХ.

Имаш 2 варианта - да почнеш терапия и да си спокойна, или да следиш стриктно кръвотока и коагулацията на 3-4 седмици и да трепериш ако излезе проблем дали ще успеете да реагирате навреме със започването на терапия, за да не стане голям проблем.

Ето местата, на които може да се слага подкожна инжекция. Аз след корема слагах в паласките, после в болницата ми ги слагаха в ръцете.

# 561
Да попитам, понеже разбрах че едната мутация при мен е за неусвояване на синтетична фолиева киселина.
Аз до момента приемах на або Фарма:

Сега забелязах, че в тях имало и други вит от гр.В, но те са в синтетична форма.
От това ви вадя извода, че дори да нямам проблем с б9, то със сигурност няма как да имам добър баланс между б9 и б12, защото единия е бил синтетичен.
И в крайна сметка може ли да препоръчате някакви комбинирани витамини в които тези два витамина да са в метилирана форма.

# 562
  • София
Премери нивата на Б12, защото трябва да знаеш колко да пиеш, за да наваксаш. В комбинираните витамини, дори да са метилирани, Б12 е в символично количество. Другите витамини от група Б няма проблем да са в тези форми.

Допълвам - аз пиех тези витамини, и си добавях отделно още Б9 и Б12
https://www.zoya.bg/%D0%9C%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D … s=Terra-Nova-m101

# 563
Скрит текст:
Минди, аз само заради хомозигота по PAI бях на терапия с НМХ.

Имаш 2 варианта - да почнеш терапия и да си спокойна, или да следиш стриктно кръвотока и коагулацията на 3-4 седмици и да трепериш ако излезе проблем дали ще успеете да реагирате навреме със започването на терапия, за да не стане голям проблем.

Ето местата, на които може да се слага подкожна инжекция. Аз след корема слагах в паласките, после в болницата ми ги слагаха в ръцете.

Много се притесних от тази картинка. Аз докато бях бременна слагах фракси отстрани на пъпа и леко под него, възможно ли е нищо да не съм правила. Колко са важни тези места?

# 564
Тази вечер ми отговори генетичката - д-р Константинова от Варна. Бях и изпратила резултатите по вайбър с молба да ми даде час за консултация. Тя явно ги е погледнала и днес се чухме, уговорихме се за вторник.
Каза ми само, че с тези мутации не се знае дали нещо ще се прояви или не, но все пак вече като знаем за тях и като съм бременна мисли че трябва да ми назначи терапия.
Каза ми преди прегледа да пусна още фибриноген, АРТТ, д-димер, аз ще пусна и двата витамина.
Не ми е казвала за АнтиХа, понеже четох в старите теми, че това е основно за определяне на дозата.
 Прикачвам пак мутациите, понеже тук сте много на ясно, според вас какво ще ми назначи. Много се притеснявам, от друга страна изпитвам някакво облекчение, че съм открила нещо и мога да взема мерки, за да не се развие в неблагоприятна посока. От друга страна ме е страх от тези инжекции, сигурно ще искам да ги поставя съпруга ми, едва ли ще мога сама.

# 565
  • София
Розичке, пусни и двата витамина и виж какво ще каже докторката. АнтиХа се пуска за контролиране на дозата НМХ, когато си на инжекции. Предварително не се пуска.

Нала, това е схема, не го разбирай буквално. При жените мекичкото се разпределя по различни начини, при някои е отстрани на пъпа, при други - под. Важното е там, където поставяш, да има повече мекичко и да няма големи кръвоносни съдове наблизо. Аз примерно на краката нямам отстрани, но дръжки имам 😂

# 566
  • Варна
Аз нямам много мекичко и като ги слагам най-редовно теква малко кръв.
Извинявам се за тъпия въпрос, но защо на краката е синьо на картинката?

# 567
  • София
rozi4ka, може би дозата трябва да се определи от хематолог или ангиолог.
А анти Ха са ми назначавали три седмици след терапията, за да се види достатъчно ли е дозата.

# 568
Здравейте, да попитам кои са основните показателия, които трябва да следя, дали са в норма?

# 569
Днес пуснах изследванията, които ми каза генетичката. На първо време излязоха резултатите на Б9 и Б12.
Вит. Б 12 - 243 pmol/l, реф. ст-ти - 138-652 pmol/l
Вит. Б 9 - 15.3 ng/ml, реф.ст-ти - 3.1-20ng/ml
Виждам че фолиевата ми се доближава повече до горната граница, да разлика от Б12. Реално аз б12 до сега не съм вземала допълнително. Пиех си метилирана фолиева киселина и някои дни редувах с пренатал денк, в които както разбирам витамините са синтетични.
Сега че започна и б12 метилирана форма и може би ще се вдигне резултата, а за фолиевата си продължавам както до сега.

Общи условия

Активация на акаунт