Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 163
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Нели, коя седмица си сега? Ако са спазени условията за изследване - точно 4ч след поставяне на инжекцията, при ежедневно поставяне по едно и също време - е възможно дозата да ти става недостатъчна. Премери отново след 2-3 седмици и се консултирай с хематолог.

Лили, повтори изследванията. Общ белтък и албумин. Белтък и протеин е едно и също. При гранични стойности се консултирай със следящия АГ, може да е добре да увеличиш приема на протеин. Има и протеин за бременни.

На кормагнезин страничния ефект му е понижаване на кръвно и пулс, ето листовката: https://apteka.framar.bg/30070320/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0 … 10-%D0%BC%D0%BB-5
Ако имаш скъсяване на шийката, трябва да си на лежащ режим, без носене на тежко, клякане, навеждане и пипане на корема. Ако мислиш, че имаш контракции - звъниш на следящия АГ, защото контракциите скъсяват още шийката.

# 631
  • Варна
delisardeli, в 9+ г.с. съм. Спазени са условията.
Ето ги и останалите резултати

Аптт съм го пускала 4 пъти и винаги е горе долу толкова, даже и преди терапията. Освен че слагам фракси, пия натаспин и омега 3.
За вторник си запазих час при хематолог.

# 632
  • София
Нели, а кога тогава си пускала АнтиХа и е било 0.3+? Трябва да си била поне 2-3 седмици на терапия в един и същи час ежедневно. Настоящият резултат го броя граничен, щот е близо до 0.2, но под тази стойност се води недостатъчност. Колко кг си? Как е кръвотока към бебето? Консултирай се с някой от хематолозите на първа страница на темата.

# 633
  • Варна
Нели, а кога тогава си пускала АнтиХа и е било 0.3+? Трябва да си била поне 2-3 седмици на терапия в един и същи час ежедневно. Настоящият резултат го броя граничен, щот е близо до 0.2, но под тази стойност се води недостатъчност. Колко кг си? Как е кръвотока към бебето? Консултирай се с някой от хематолозите на първа страница на темата.
Пуснах на седмия ден след трансфер, както ми каза една от докторите на първа страница и заключи, че ми е достатъчна стойността. 66 кг / 177 см. съм. Не знам как е кръвотока. До вторник може ли да чака според теб тази консултация? Аз по принцип трябваше в началото на ноември да го пусна. Утре да пусна ли само анти ха в друга лаборатория?

# 634
Здравейте,
Като сменим времето с един час, сменяте ли и времето за поставяне на инжекцията НМХ за да няма разминаване от 1 час?

# 635
  • Варна
Здравей и аз това се чудех. Днес си писах с хрматолога за консултация по друг въпрос. Но и за това питах. Каза, че няма проблем да смена с един час, т.е. ще минат 25 часа между двете поставяния.

# 636
Проблемът е, че искам в понеделник да изследвам Анти Хa и не трябва да има разминаване последните 3-4 дни.

# 637
  • София
Through My Window, щом искаш да пуснеш антиХа, запази часа на поставяне както е по сегашното време, и премести след като пуснеш изследването на антиХа.

Нели, аз бих отишла на преглед при АГ да види кръвотока към бебето, преди да предприема каквото и да е с дозата на антиХа. За мен странното е, че антиХа е ниско, а аптт е високо, затова имам съмнение че нещо не е наред със самото изследване ...

# 638
Аз днес се престраших и си сложих първата инжекция фраксипарин.
Щях да чакам мъжа ми, но накрая реших сама. Мисля че не го направих много скопосано, имаше капчица кръв като извадих иглата, но като за първи път може би бързах.
Веднага след това направо ми прилоша рязко, може би от страха който изпитвах, нещо като когато гледате ако сте дълбоко порязани, не знам как да го определя. Излязох на терасата на студено, направо ми се омота главата и ми се гадеше. Това премина за около 5 мин. Сега вече съм добре. Ще видим утре как ще е.

# 639
Това ви се е получило от стреса и иглата. Паднала е кръвната захар рязко, според мен. Дишате дълбоко, лягате и не затваряте очите - и минава Simple Smile
Аз днес се престраших и си сложих първата инжекция фраксипарин.
Щях да чакам мъжа ми, но накрая реших сама. Мисля че не го направих много скопосано, имаше капчица кръв като извадих иглата, но като за първи път може би бързах.
Веднага след това направо ми прилоша рязко, може би от страха който изпитвах, нещо като когато гледате ако сте дълбоко порязани, не знам как да го определя. Излязох на терасата на студено, направо ми се омота главата и ми се гадеше. Това премина за около 5 мин. Сега вече съм добре. Ще видим утре как ще е.

# 640
  • Варна
delisardeli, хематолога видя изследванията и каза, че няма да ми промени дозата, т.к. има опасност от кървене и ми е много близо стойността до долната граница. Също така да пусна отново изследването след месец.  Възможно ли да е лабораторна грешка? Поставих в 6 и 30 фракси, след това лежах и спах до към 9 и 30, след това е разходих до лабораторията и в 10 и 30 ми взеха кръв. Да е имало 1-2 мин разлика. Преди това поставях винаги в 6 и 30
Прегледа ми при АГ е на 11.11. Миналата седмица ме гледа и каза, че вс е ок, без да уточнява какво точно гледа. След инвитро съм.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 09:50 от Neli___

# 641
Момичета, извиянвам се предварително за глупавия въпрос. Предстои ми тази нощ да си пусна Анти- Ха. Обаче за първи път като си поставях изжекцията потече доста кръв , не капка , две, а цяло памуче. Явно съм оцелила не където трябва... Това дали по някакъв начин е компроментирало лекарството. Няма как да е изтекло обратно с кръвта , нали ? :/

# 642
Аз съм се хванала да чета всичко теми назад, в момента съм на една от 2013.
Попаднах там на информация от една потребителка, че плацентата и се калцирала доста рано и е стигнала 3та степен на зрялост в 30 и някоя седмица. Лекаря и предположил,.че можело да се дължи на фраксипарина, защото съдържал синтетичен калций.
Мислите ли, че може това да е вярно, има ли някой друг с такива наблюдения.

# 643
  • София
Причините за калцификация на плацентата могат да са най-различни, ето, прочети си:
https://www.drkovachev.bg/kalczifikacziya-na-placzentata/

# 644
Прочетох го, но не отговаря на въпроса за фраксипарина. Сигурно и лекарите ще вдигат рамене дали има връзка или не. Просто в тази старата тема е засегната някаква тема дали тази терапия крие рискове и има няколко потребители, които споделят някакво негативно последици и ме хвана страх.
А тъкмо се успокоих че започнах инжекциите и всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт