Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 593
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,
Довечера сме на абитуриентски бал и много се чудя дали да се гримирам. Искам да изглеждам добре и да прикрия поразиите по кожата си от терапията с прогестерон в началните месеци, но в същото време не искам да излагам бебето на тази химия. Видях състава и не ми харесва. Парабени, бензоати и всякакви други не до там ок съставки. Вие гримирате ли се?

# 241
Здравейте,
Довечера сме на абитуриентски бал и много се чудя дали да се гримирам. Искам да изглеждам добре и да прикрия поразиите по кожата си от терапията с прогестерон в началните месеци, но в същото време не искам да излагам бебето на тази химия. Видях състава и не ми харесва. Парабени, бензоати и всякакви други не до там ок съставки. Вие гримирате ли се?
Аз по принцип не се гримирам често,но ако се притеснявам от нещо по време на бременността не бих го направила.Все пак всеки си има и естествена красота

# 242
След раждането го карах на инстинкт. Четох, но нищо на практика. Само съм лежала по време на бременността. Таткото бях го зарязла с току що изписано бебе и шишета с кърма в хладилника и тръгнах за болницата при другото, което изписаха седмица след първото. Е, той даже не беше чел статии. Като се прибрах малкият беше нахранен, преоблечен и спеше, а той си щракаше на телефона на леглото. Беше прочел на уреда на каква температура да затопли кърмата и беше нахранил сина ни. С къпането също го карахме по интуиция и т.н.  Сега с третото вече и опит имаме и изобщо не се притеснявам. А относно мама  - всичко беше забравила. Но си правихме компания и ми беше хубаво да идва да си вижда внучетата.

Грим и кремове използвам ежедневно. Не се вкопчвам във всяко нещо. На мнение съм, че психиката ни най-може да навреди на нас самите.

# 243
Здравейте,

Гримирам се (докато съм брем.) по поводи и заведения като ходя.

# 244
Принципно нося лек грим-хидратация на ко ата,молив,спирала и червило(не натрапчиво).И сега съм така.Веднъж седмично излизаме на театър,ресторант,разходка.На всеки преглед ходех с изправена коса и гримирана.Сега само косата не си изправям,защото в жегата няма как да я изтърпя пусната.Иначе не чета състав.Не желая да се стресирам.Също се мажа с лосион за тяло след баня,със спрей за тяло,скраб за тяло,силен парфюм.
Само не смея да се боядисвам,но пък предвидливо докарах естествения си цвят предварително.

# 245
Гримирам се понякога като ходя в офиса - спирала и коректор слагам. На мен във втори триместър много ми се изчисти кожата и нямам никакви пъпки. Иначе на ежедневна база слагам хидратиращ крем и слънцезащита за лице. Не мисля, че има проблем.

Момичета, при вас как са контракциите? Аз намалих дозата на магнерот като бяхме на морето и последните два дни усещам как постоянно ми се стяга корема вечер. Май ще се върна пак на 2x2.

# 246
При мен майка ми е починала, и варианта ми е свекървата, която ще дойде за малко, помощ ще е, но някои остарели разбирания ще трябва да и ги оспоря😄
Иначе за грим нося слънцезащита и лек грим само ако излизам на заведение или нещо надвечер което е рядко.

# 247
Купихме легълце- дървена кошара(ПДЧ) но искам да я боядисам.Запознати ли сте с каква боя може да се боядисват бебешките мебели?  Разбира се , че ще питаме и в магазина, но искам да чуя опит и препоръки от хора правили това.

# 248
Купихме легълце- дървена кошара(ПДЧ) но искам да я боядисам.Запознати ли сте с каква боя може да се боядисват бебешките мебели?  Разбира се , че ще питаме и в магазина, но искам да чуя опит и препоръки от хора правили това.

Има специализирани бои. Те не са токсични, защото някои бебета ръбат кошарите 😁
Ние също бяхме се замислили, че беше само с лаково покритие, но после се отказахме.

Извадка:
Лакове и покрития за детски мебели – за предпочитане са водоразтворимите и тези с еко етикет за безопасност при приложени в детска стая. Техният недостатък е, че не могат да постигнат гланцов ефект.
Примерна:

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 11:21 от anichka.bs

# 249
  • UK
Естествено, че може да се гримираш, лакираш, боядисваш. Единствено кремове с ретинол са забранени. Химия има във всичко, тя не е мръсна дума и няма да ни убие, така че по-спокойно.

# 250
Аз онзи ден пак се боядисвах. Гел лак обаче не слагам, пък и не ми се ходи в тия жеги.

Освен гадния вирус с болки в гърлото и конюктивит съм и с обрив от вчера.
Оказа се, че съм изкарала Петата болест (Парвовирус). Чета, че било опасно за бременни, но бях преди 2 дни на фм и всичко беше ок. Док. каза да не се тревожа, ама аз малко се притеснявам. Sad

# 251
Аз онзи ден пак се боядисвах. Гел лак обаче не слагам, пък и не ми се ходи в тия жеги.

Освен гадния вирус с болки в гърлото и конюктивит съм и с обрив от вчера.
Оказа се, че съм изкарала Петата болест (Парвовирус). Чета, че било опасно за бременни, но бях преди 2 дни на фм и всичко беше ок. Док. каза да не се тревожа, ама аз малко се притеснявам. Sad

Sweaty, как си? Вирус пък сега, надявам се си по-добре. Щом е казал доктора, бъди спокойна според мен 🤗,

# 252
По-добре съм уж, само обрив нямах, сега и обрив имам. Какво ли не беше.. аман вече!
ЛЛ вика, че на бременните имунната система е компроментирана и лесно хващат какво ли не.
Ти как си?

Какво правите днес?

# 253
Sweety, надявам се всичко да е наред вече. Мисля, че няма да навреди да се следиш по-често.

# 254
*Sweety* как установихте, че именно това е била болестта? Радвам се, че сега си добре.

Общи условия

Активация на акаунт