НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 096
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, а какво е ССС, че от снощи му се чудя? Мисля, че Изида писа, че нейното момче е прието това.
Успех и на тръпнещите седмокласни мами.
Представям си с какъв ентусиазъм ще стане готвач девойката, за която пише Нина. Винаги може да запише висше или курс за готвачи.
Етомира, браво на девойката ти.

# 676
  • Sofia
etomira, и там прочетох, но тук ще те прегърна силно виртуално. Kissing Smiling Eyes

galia_m, аз го проверих в гугъл и силно се впечатлих "Строителство на сгради и съоръжения" !!! Има надежда за бъдещето на страната Heartpulse

# 677
  • София
etomira- мъдрите думи на дъщеря ти ме разреваха- какво будно дете, БРАВО! Flowers Four Leaf Clover

ще взема да се вслушам и аз в думите ти и да се кротна.......Smiling Imp

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 09:30 от vnd

# 678
Старото име на ссс е пгс, ако така е по-познато. Хората със специалност ссс са строителни инженери, проектанти на сгради. Тяхната работа е да кажат къде и какви носещи елементи трябва да има, за да е изпълнена визията, която иска архитектът. След което трябва да ги изчислят (какъв материал, колко големи сечения, каква армировка) и да ги разчертаят. После ходят по строителни обекти и проверяват дали строителите изпълняват, това което са начертали и изчислили. Тежка специалност е, за мен е най-тежката в уасг, нужна е добра подготовка по математика и пространствено виждане. Отговорността на тези специалисти е голяма.

# 679
  • В средата на времето
etomira, децата ни са наши учители в тоз живот. Очевидно имаш зряло дете, радвай се и я подкрепяй. 🤗 От страни е по-лесно, зная, но виж как се нареждат нещата. 😊 Тя с този осъзнат избор няма как да не е щастлива и успешна. 🍀

# 680
  • София
Изида, покрай всичките си драми, изпуснах, че детето ще учи за строителен инженер. Шапка му свалям. Съпругът ми е такъв. Следването никак не е лесно. От потока на ММ след първата година са останали по-малко от половината. Аз стискам всички палци за вас! Защото има огромен глад за СИ и както скоро се шегувахме в къщи, ММ ще има работа докато е жив.

# 681
  • София
etomira, поздравления за твоето мъдро дете. Където и да учи, ще постигне много. Пожелавам й да попадне на своето място и да е щастлива и доволна от избора си.

# 682
  • София
Идеята, че ще научиш френски като втори език в испанската, е много нелепа.

# 683
  • Пловдив
Аз нали съм счетоводител на свободна практика, та като такъв виждам, че най-добре са клиентите ми инженери. Та по тоя повод карам набора на среща с един ОВК, който работи само с големи компании, да му поразкаже това-онова. Той му говори за разни специалности от ТУ, но нашия нали си държи на УАСГ, а аз си се притеснявах за субективността на оценяването по рисуване и все гледах да имаме и план Б. Та този инженер накрая му каза, ако ти стиска запиши да учиш ССС-доста работа, но и доста учене докато почнеш да я работиш.
Както казах и преди, дано интусиазмът им, включително и на моя, е еднакъв е на старта и на финала!

# 684
  • София
Etomira много мъдри думи за 14 годишно дете.Когато човек губи едно,печели друго.И много често не го озсъзнава на момента поради ред причини.Да стане това, което е най-добре за дъщеря ти!
Като ви чета седмокласните мами, съпреживявам с вас.Но се радвам,че не се налага да минавам през всичко това.
Мартеа успех на твоето момиче!
Нина не ми влиза в работата,но няма ли начин да въздействаш на тези родители?Наистина би бил "попилян" този бал.Моля да ме извинят,тези завършили ТОХ-а или чиито деца учат там,ако има такива!
Що се отнася до инженерите,има голям глад за тях.Не е отсега, но в момента се чувства доста силно.

# 685
  • София
Момичета, извинявайте че се намесвам в темата ви, от 11класната съм, но както на всички ви е ясно много от нас вече следят и вашата тема, тъй като и нас ни чака същото догодина. Честито на вече приетите младежи и успех на останалите, при които класирането още не е излезнало.
Но влезнах друго да напиша, защото ви чета и седмокласните притеснения. Никак, ама никак не отписвайте ФЕГ. Синът ми е 11 клас там и се чувства чудесно. И за миг не е съжалил, че учи във ФЕГ. Средата е много добра, няма изцепки, умни и будни деца, които обичат гимназията си. Голям плюс е несдвояването на профилите след 10 клас. Всеки избира 2 предмета, които иска. Има административни неуредици, но това по никакъв начин не пречи на децата. А и предстои пенсиониране на директорката и това може и да се подобри. Така че не приемайте нещата толкова трагично, че децата ще трябва да учат във ФЕГ. Чудесна гимназия е! Съдбата си знае работата!

# 686
  • някъде ... тук ...
Като гледам баловете за инженерните специалности в УАСГ, а и по думите на набора, няма желаещи много за ССС, защото е тежко и трудно. Не, че другите са лесни.
По тази причина и доста хора отпадат още в началото.
В ТУ е същото с автоматиката - нисък бал и трудна специалност. Големият му остана дипломната работа. До тук оцеляха 1/3. Иначе си работи по специалността и настоящата работа си я намери във фитнеса.
За инженерните специалности има голям глад.

Етомира, разрева ме. Умно и мъдро дете имаш!

# 687
Чстито на приетите, стиснати палчета за нашите дечица, които са в седмосласна епопея. Кураж и търпение на майките.  Вече имаме опита, че което е добро за децата, то става, дори в началото да приемаме случващото се за отстъпление или неуспех. Още много малко и ще започне свободното лято за всички (за нас вече започна и се забихме в планината - 5 дни без обхват на телефоните и интернет връзка. Много хубаво и релаксиращо - лично време в най-чист вид. Определено считам тези дни за лечебни, през които беше "изтръскан" градът с всичкия му шум и изисквания). Духовно сме с всички  които са в битка. Освен цифри, има и нещо невидимо драснато, което децата по-силно усещат от нас.

# 688
Здравейте имам запитване за ТУ. Чудя се между две специалности - компютърно и софтуерно инженерство и интелигентни системи и изкуствен интелект. Коя бихте ми препоръчали?

# 689
Здравейте имам запитване за ТУ. Чудя се между две специалности - компютърно и софтуерно инженерство и интелигентни системи и изкуствен интелект. Коя бихте ми препоръчали?
Зависи от желанието на студента Simple Smile Синът ми имаше бал, с който щеше да е приет във всяка специалност, която пожелае. Но той имаше само едно единствено желание- Интелигентни системи и изкуствен интелект на английски. Това беше причината да избере ТУ пред СУ. Неговите 4-ма приятели записаха компютърно и софтуерно инженерство, той не се подведе по тях. Когато човек знае какво точно иска, избора е лесен Simple Smile Успех!

Общи условия

Активация на акаунт