НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 58 862
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
etomira, и там прочетох, но тук ще те прегърна силно виртуално. Kissing Smiling Eyes

galia_m, аз го проверих в гугъл и силно се впечатлих "Строителство на сгради и съоръжения" !!! Има надежда за бъдещето на страната Heartpulse
Чак пък бъдеще. Влиза се с ДЗИ по Бел

# 691
  • София
etomira, и там прочетох, но тук ще те прегърна силно виртуално. Kissing Smiling Eyes

galia_m, аз го проверих в гугъл и силно се впечатлих "Строителство на сгради и съоръжения" !!! Има надежда за бъдещето на страната Heartpulse

То това винаги лесно се е влизало. Може и с музика да го направят, все тая. Там истинското постижение е да излезеш!

# 692

То това винаги лесно се е влизало. Може и с музика да го направят, все тая. Там истинското постижение е да излезеш!
Скоро ще ги пускат да излизат с по едно хоро, както е тръгнало. Архитектурата е същата скръб. Тази година останаха незаети места за младежи, които прехвърлиха към девойките, толкова няма интерес от момчетата.
А че се е влизало винаги лесно не е вярно. Само преди 15 години беше тотално различно. Сега никой не иска да става инженер. Години наред държавата се подиграваше с хората с инженерно образование и сега с бъклица и дрян ги канят и те не искат

# 693
  • София
Априлски душ, да пуснеш строителен инженер да излезе без знания е лошо и опасно. Не искам да вярвам, че го правят.

# 694
Априлски душ, да пуснеш строителен инженер да излезе без знания е лошо и опасно. Не искам да вярвам, че го правят.
И аз не исках да вярвам, но нивото е толкова ниско, че ако режат сега както преди никой няма да завърши. И да, инженер се става трудно, работата е отговорна, в началото не се изплаща и много от младите не искат да се хващат.

# 695
Здравейте имам запитване за ТУ. Чудя се между две специалности - компютърно и софтуерно инженерство и интелигентни системи и изкуствен интелект. Коя бихте ми препоръчали?
Зависи от желанието на студента Simple Smile Синът ми имаше бал, с който щеше да е приет във всяка специалност, която пожелае. Но той имаше само едно единствено желание- Интелигентни системи и изкуствен интелект на английски. Това беше причината да избере ТУ пред СУ. Неговите 4-ма приятели записаха компютърно и софтуерно инженерство, той не се подведе по тях. Когато човек знае какво точно иска, избора е лесен Simple Smile Успех!

Доволен ли е от специалността? Бих се радвала да чуя мнение.

# 696
  • София
И аз не исках да вярвам, но нивото е толкова ниско, че ако режат сега както преди никой няма да завърши. И да, инженер се става трудно, работата е отговорна, в началото не се изплаща и много от младите не искат да се хващат.

Това е много тъжно. А преди 20 години съпругът ми започна без заплата, само и само да работи по специалността.

# 697
И аз не искам, ама това ДЗИ по БЕЛ ме втрещи …, наистина ли ДЗИ БЕЛ  е летвата за прием?

# 698
ДЗИ мат *3
 изпит по мат *3
ДЗИ по БЕЛ * 2,5
Най-голямото от трите.
Ама то и медицина май с ДЗИ по БЕЛ се кандидатства.

# 699
  • В средата на времето
ДЗИ по БЕЛ или ДЗИ по МАТ, като първото балообразува с по-нисък коефициент. Взимат и оценката по МАТ от дипмомата и оценката по физика (за ССС това).

# 700
И аз не искам, ама това ДЗИ по БЕЛ ме втрещи …, наистина ли ДЗИ БЕЛ  е летвата за прием?

Летвата за ДЗИ по БЕЛ за мен е важна за всяка специалност. Аз вече работя с хора за които има патерик, а не патерица. И тези хора ще ни лекуват...

# 701
Да, влиза се с дзи бел с коеф 2,5. Дзи мат ооп, дзи мат пп и изпитът им по мат (на ооп) са с коеф 3. И да, излизат и ужасно незнаещи. И пълна проектантска някак получават. Пълно е с неизпълними проекти и лоши проекти. Но такива хора бързо се разбира кои са и просто не ги наемат освен за разни конструктивни становища. Иначе ако не ти се проектира можеш да се занимаш с един куп неща, които не изискват толкова сложна и отговорна работа.

# 702
И аз не искам, ама това ДЗИ по БЕЛ ме втрещи …, наистина ли ДЗИ БЕЛ  е летвата за прием?
               По този повод си мисля ,че зависи кой кандидатства , а не с какво влиза.  Нашите и четиримата без изпит да ги приемат пак няма да запишат  специалност там. Нямат никакъв интерес и каквато и летва да има или няма  изобщо не е в полезрението им. Вярвам , че се записват младежи с определен интерес в тази област.

# 703
И аз не искам, ама това ДЗИ по БЕЛ ме втрещи …, наистина ли ДЗИ БЕЛ  е летвата за прием?
              По този повод си мисля ,че зависи кой кандидатства , а не с какво влиза.  Нашите и четиримата без изпит да ги приемат пак няма да запишат  специалност там. Нямат никакъв интерес и каквато и летва да има или няма  изобщо не е в полезрението им. Вярвам , че се записват младежи с определен интерес в тази област.
Така е , но не винаги. Според мен някои просто не знаят с какво се захващат и или се отказват, или почва да им харесва, стисват зъби и завършват . Но масово сега влизат деца с лоша подготовка по математика и просто нямат време да наваксат, за което не са виновни те. Не бива да подлъгват хората с лесно влизане и после да занижават критерии само и само да имат повече студенти. Иначе всички специалности в УАСГ са чудесни и децата се реализират не само като проектанти, а като всякакви. Това е едно прекрасно образование и който иска, ще вземе много от него.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 17:29 от Априлски душ

# 704
Наше близко дете още от малко иска да стане архитект и гони мечтата си безотказно и целенасочено. За това си мислех ,че там отиват деца с ясно изразено отношение към професията. Учи в СГСАГ.

Общи условия

Активация на акаунт