Евтин счетоводител

• 1 914
  • 20
  •   1
Отговори
Моля ви се да ми препоръчате счетоводител на достъпна цена за дребна риба като мен.

Ще работя по интернет като свободна професия. Почти всички счетоводители ми искат по 200лв и нагоре на месец с годишен абонамент.... Аз не знам дали ще мога да си платя осигуровките а камоли да трябва да плащам 200+ отгоре на тях...

# 1
Едни наши наематели ползваха такъв евтин счетоводител, който беше подал грешна информация за платените наеми в НАП и накрая имаше много главоболия за нас и глоба за тях. Не мисля, че точно от това трябва да пестиш, предвид колко сериозни проблеми можеш да си докараш от некомпетентен счетоводител. Защото евтин и добър досега не съм видяла.

# 2
200лв е евтино по принцип.

# 3
Евтино, но за някой, който тепърва прохожда с малък бизнес, може да бъде невъзможно. Търси някой, който ще се съгласи на процент от печалбата ти, а не на твърда такса.

# 4
  • Пловдив
Воденето на счетоводство не е задължително за свободна професия, ако не греша. Разбира се, тогава ще трябва сам да си подаваш декларациите за данъци и осигуровки.

# 5
Воденето на счетоводство не е задължително за свободна професия, ако не греша. Разбира се, тогава ще трябва сам да си подаваш декларациите за данъци и осигуровки.

Днес ми писаха няколко счетоводителя и казаха че не било нужно. Но аз си нямам идея как да се оправя с бюрокрацията сам. Искам да се науча но не мога да намеря актуална информация. А и никой специалист няма да ме научи. Може би след като наема счетоводител може да го гледам какви документи попълва точно, и тогава да се опитам и аз да правя същото сам.

# 6
Работила съм като самоосигуряваща се. Нямаш нужда от счетоводител, поне докато не натрупаш оборот за регистрация по ДДС. Тогава става по-сложно. Трябва да си извадиш Булстат, да се регистрираш в НАП и после всеки месец плащаш авансов данък и се осигуряваш на някаква минимална сума. На края на годината ако приходите са по-високи довнасяш осигуровки.  Елементарно е. Търси в нета за "самоосигуряващо се лице".

# 7
Можеш да се научиш сам, но законите и изискванията се променят постоянно и трябва да си в крак, за да не стане беля, т.е. постоянно ще трябва да четеш и за това. Не знам дали не е по-добре това време да го отделиш на самия бизнес и на търсене на клиенти и начини за усъвършенстване. Ако те притеснява таксата от 200лв на месец, това може би е знак, че започваш с прекалено малко капитал и поемаш голям риск. Нека не се тълкува като заяждане, просто разсъждавам.

# 8
Можеш да се научиш сам, но законите и изискванията се променят постоянно и трябва да си в крак, за да не стане беля, т.е. постоянно ще трябва да четеш и за това. Не знам дали не е по-добре това време да го отделиш на самия бизнес и на търсене на клиенти и начини за усъвършенстване. Ако те притеснява таксата от 200лв на месец, това може би е знак, че започваш с прекалено малко капитал и поемаш голям риск. Нека не се тълкува като заяждане, просто разсъждавам.

Не се тълкува, даже съм много изненадан колко учтиви и спокойни (засега поне) са хората тук. В редит като питаш почти всички отговори са негативни.

Иначе правилно разсъждавате, може би ще е по добре да не си хабя времето с това и да ги прежаля тия пари. Просто съм се шашнал от всичките разходи които ще имам, при положение че не знам колко въобще ще печеля.

Засега прагът който трябва да мина е 600лв на месец за да не съм на минус.
* 260лв осигуровки
* 200лв счетоводство
* 66лв други разходи
* данъци.

# 9
Ако се надяваш да изкарваш 600 лева минимум и тава те плаши, не знам, то не е ли по-добре да работиш за някой друг.
Поне ако правилно съм разбрала, че капиталът, който имаш е нула.

# 10
Като счетоводител с над 25 години опит като чета колко е елементарно, се чудя дали да не взема да си направя сърдечна операция. Явно не е трудно.

# 11
Като счетоводител с над 25 години опит като чета колко е елементарно, се чудя дали да не взема да си направя сърдечна операция. Явно не е трудно.

Да, ама не е така Simple Smile Счетоводството на самоосигуряващо се лице без регистрация по ДДС, което продава услуги,  по-скоро може да се сравни с вадене на трънче от пръста, а не със сърдечна операция Simple Smile

# 12
Същото. Като пропусне срока на няколко декларации евтиното ще му е бая скъпо. Нищо де. Пак ще дойде при счетоводителя Joy

# 13
И защо трябва да ги пропуска??? Задълженията се броят на пръстите на ръката все пак. Прави си клендар и си гони нещата. Той ако не може едни осигуровки и един авансов данък да следи за какъв бизнес говорим? И го казвам от опит, не съчинявам.

# 14
  • Пловдив
Никой не е написал "колко е елементарно" подаването на декларации, но нека да не е чак такъв висш пилотаж, сравним със сърдечна операция.

Общи условия

Активация на акаунт