Отчитане на разходи при ЕООД

• 755
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, група!

Някой може ли да ми каже какви разходи могат да се осчетоводяват като фирмени разходи, при ЕООД?
Търсих по-стара тема по въпроса, но не успях да открия такава.

Ще бъда благодарна за всякакви отзиви Simple Smile.

Приятен ден!

# 1
Счетоводител нямате ли?

# 2
Явно имаш нещо конкретно предвид като разход, кажи кое те интересува?

# 3
  • София
И каква е дейността на фирмата?

# 4
Ел, енергия, наем, вода, канцеларски разходи, заплати, осигуровки.
Ако фирмата се занимава с транспорт примерно,  не могат да се осчетоводят картофи.

# 5
Счетоводител нямате ли?

Все още не. Знам, че това трябваше да направя първо, но поради ред причини не успях от там да започна.

Като цяло, по една фактура ще издавам на фирмата, която ми е клиент. Водя се бизнес консултант. Чудя се по-скоро дали разходи свързани, примерно, с клиентски срещи (бизнес обяд) и някакви други разходи (макар да не знам какви биха могли да са те) бих могла да отчитам. За офис консумативи, се досещам, че бих могла. Но примерно, тъй като може да ми налага да ползвам и услугите на SPARK, предполагам, че с бизнес акаунт тези разходи също бих могла да ги водя на фирмата.

# 6
Бизнес обяд, ако ти го плащаш и това се доказва с документ на името на фирмата, може да се отчете като представителни разходи.
За транспортните разходи в рамките на града е по-особено и понеже счетоводител ще ти го отчита, а не аз, трябва да си говориш с него.
За сега си събирай фактури на името на фирмата и касови бонове, впоследствие ще ги дадеш на счето и той/тя ще те светне кое може и как да стане.

# 7
Бизнес обядите са представителни разходи, на които се плаща данък, така че е все тая дали ще платиш 10% данък представителни или корпоративен. Иначе да, за самото отчитане, може да имаш такива.

Вземи си счетоводител или по-скоро към някоя счетоводна къща.

Общи условия

Активация на акаунт