Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 139
  • 821
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте,да ви питам в 35 има ли задължителна униформа в гимназиален етап? (Тийнейджърката се тръшка,че няма да носи и няма да пише това училище. )

# 736
  • София
Здравейте,да ви питам в 35 има ли задължителна униформа в гимназиален етап? (Тийнейджърката се тръшка,че няма да носи и няма да пише това училище. )
Има, пише на сайта

[url]/url]

# 737
  • София
Няма последните две години униформи. Преди това - не знам.
Но се следи облеклото и се пишат забележки. Моята получи в 8клас забележка заради скъсани дънки.

# 738
  • София
О да това с униформите е важно,
И моята не иска , я да споделим кой за кор училище знае за униформи.
Аз зная за НТБГ и НФСГ че има както и 2АЕГ

# 739
Виж по математика тенденцията е ясна -пълна трагедия за всички, със съвсем малки изключения.
Е пак ли учителката да им е виновна?
Когато трагедията е пълна за всички, със съвсем малки изключения - именно тогава отговорността е върху водещият групата Wink
Ами не съм съгласна. Хващаме деца , за които математиката е скука. Дават ви три часа седмично и ви казват, че сте некадърни, защото не можете да постигнете резултати с тях.
Имам и по-голяма дъщеря в друго училище. Държа НВО по мат след 10 клас 65 точки. Казах и, че това е супер зле и не може да и пишат 6 ца.
Тя ми отговори, че е  най-добре от всички.
За съжаление, качествено математика не се учи с 3 часа седмично.
Изпитът за Смг и НПМГ трябва да е различен.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 20:50 от Анонимен

# 740
                     Униформите се носят основно в  8 и 9 клас. Няколко цвята блузки с къс или дълъг ръкав с емблема. Официалната униформа - сако ,риза и вратовръзка , е облякла няколко пъти и то защото беше в някакъв патрул. Последната година ги беше оставила в у-щето и хич и не ги потърси. Щяхме да спестим на някой разходите,зщото си бяха чисто нови ,но ...дори не си спомни къде ги е оставила.

# 741
  • София
Има, пише на сайта

[url]/url]
И в 119 пише,че има,но реално е само до 4 клас и униформата след 5клас не носят,но фигурира в сайта. За това исках да попитам реално как е.

# 742
Моя колежка има дете 5 клас там и харесва учимището. Сега в 5 клас има някои забележки по отношение на някои учители.
Защо чак никой да не го харесва?
Още един с положителни отзиви за 119то без да съм фен на медийните изяви и политиката  Simple Smile.
3 деца, чудесни учители и хора, добра организация.
Проблеми разбира се има като навсякъде, но са дребни в сравнение с цялата картина.

# 743
Привет! Как е настроението, майки? 😁
Видяхме ТУЕС през крив макарон. Никъв шанс. От дипломата не всичко, което ни трябва, е 6, уви.
И сега какво? Резерви?
Дайте акъл тези, които това ви е първо желание.🙏🙏🙏
След недостижимия връх ТУЕС после кое ще редите, т. е в какъв ред.
Иска се приложно или системно. Нищо друго. 🤦. Можело и Компютърни мрежи или подобно.
Очите ми изтекоха от четене на отзиви, смятане на прогнозни балове, плюсове, минуси.
Да се свърша!
55 също е с подобен профил и балът е поносим.
Обучението е на добро ниво.
А за ТУЕС не жали. След 12 клас лесно ще влезе в ТУ - София.
Успех!

# 744
  • София
И пак никой с мнение за 1 - во Grinning
Е, ще чакам, хаха.

# 745
Привет!
Моля ви за мнение за 35 училище, паралелките с немски език. Каквото намерих с търсачката го изчетох, но остана един неизяснен въпрос - може ли да се справи ученичка, която никога не е учила немски език? Знам, че до голяма степен зависи от сериозността и мотивацията на самата ученичка, така че по-скоро въпросът ми е, имате ли наблюдения дали се започва наистина от А и B в немския? Притеснявам се ако има ученици в класа, които вече са изучавали езика, дали няма те да зададат темпото на вземане на новия материал и дали учителят няма да мине набързо през началните уроци, които ще са ясен на част от класа. Езикът е много труден, от сега подготвям отрочето, че вероятно ще му се наложи да ходи на допълнителни уроци ако избере тази гимназия (и ако стигне бала, разбира се), та затова се притеснявам да не се получат пропуски още в началото.

И пак никой с мнение за 1 - во Grinning
Е, ще чакам, хаха.

Имам познато много близко дете там, имам и далечна позната, която е дългогодишен преподавател в училището.
Ученичката сега приключи 10 клас и е супер доволна. Харесва си випуска - задружни, готини, купонджии. Харесва  училището - и като учители, и като възможности. Ходиха на няколко екскурзии и в страната, и в чужбина, участваха в Еразъм. (Дано не бъркам програмата, но мисля, че беше точно Еразъм - първо ходиха в Гърция, после посрещаха италианци в София.) Средата не е лоша. Учениците не са безумно амбициозни и съревноваващи се, но не са и пълни безхаберници. Някъде по средата. Разбира се, както навсякъде има и по-неубоздани тийнове, но като цяло е ок.
Преподавателката също е с много добро мнение за училището и го препоръчва.
Моята дъщеря дълго време искаше да учи точно там в паралелка с испански, но от една седмица обмисля немския език като опция, защото чува от познати, че дава повече възможности за обучение в чужбина.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 22:10 от Мaрги

# 746
Maрги, предполагам че почват от А и Б. Така почнаха в друга гимназия с немски при моя син. Все пак това не е масов език като английският и даже 3-4 деца да са го учили то другите не са.
Езика е точно толкова труден, колкото всеки нов език за детето.
Дали ще се налагат уроци зависи от самото дете и от преподавателя.

# 747
  • София
Във 2 АЕГ униформите отпадат за 11-ти и 12-ти клас.
Не че особено са ги носили и през останалото време, де.
Дъщеря ми е от випуска, приет през 2020-та, тогава заради ковид отмениха поръчването на официалните униформи. Та едни 3 тениски стигнаха за 3 години. 😁

# 748
  • София
Марги, моята отиде в 35 без да е учила немски. От клас 26 деца само 4 бяха учили.
Първата година не мога да кажа какво е научила - не разбирам. Видимо не си даваше зор.
Тази година попадна на много строга учителка. Буквално ревеше, защото усети, че има пропуски. И то не защото учителката в 8 клас не ги е учила. Просто моята е скатавала когато може. А тук номера не минаваха. Успя все пак да се стегне и да вземе дсд изпита.
Та с две думи - може да научи, стига да иска. И има учители, които са насреща.

# 749
  • В светлината на слънцето
марги, най-близкото приятелче на голямото дете завърши 35-то с немски миналата година. За първи път се сблъска с този език в 8 клас, започна от А и Б. Взе ДСД2 без частни уроци. Много читаво дете, без да е от онези свръхамбициозните и напористи, които действат на всяка цена, нито от читанките, които нямат друг живот, освен училищния - попада в т.нар. златна среда.

Общи условия

Активация на акаунт