Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 137
  • 821
  •   1
Отговори
# 810
  • София
133 то е много добро училище, ако се търси френски е избор веднага след ФЕГ. Имат чудесен учител по френски. След това вече 35то 18сто и други. Това за деца които имат бал за 133- то Пушкин, разбира се. И локацията е супер.

# 811
Здравейте,
Синът ми има силен интерес към математика, но за съжаление по БЕЛ резултатът е доста плачевен ( но той от малък има проблем с дилексия и дефицит на внимание, което почти отшумя, но имаше много да наваксва). Той искаше да влезе в СМГ или НПМГ - няма шанс. Благодаря за споделените отзиви за другите математически паралелки ( щяхме да ги пишем напред в желанията, ако не бях прочела)  - доколкото разбирам 125 и 31 не са вариант, 127 - с ИЕ също. А за 138 - математическата паралелка?

Другите варианти, към които ще се насочим с програмиране  - ТУЕС и Джон Атанасов ( но и там няма шанс), Ломоносов, Попов и ПГТ ( но тя ни е и много далеч). За Ломоносов изчетох някои мнения, а за Попов? Има една нова специалност - Програмиране на изкуствен интелект с втори ЧЕ Китайски - той е леко в потрес. Simple Smile Само при тази специалност се учи като втори ЧЕ.

Имаме още да мислим, но е трудно. Той знае АЕ на високо ниво, с другите зиците, не му върви, така че изключвам езикови гимназии. Основното му увлечение е математиката, ще продължи да се занимава и допълнително. Има интерес и към химия и география, но зависи и от учителите, така че не смея да рискувам с подобна паралелка с природни науки.

# 812
Много е тегав транспорта от Дружба до 31-во имаме едно съседче и общо-взето това му е единственото оплакване от училището. Ако не се направи добра връзка на Цариградско шосе с 305, а той хич не е редовен, трябва тролей и после пеша.

# 813
МишелХевън,
Според мен проучете езикови с профил Софтуерни и хардуерни  или езикови, които предлагат профил информатика за 11-12 клас. Ако иска да се занимава с програмиране, може да го учи в университет или сега да ходи на школа Телерик и тн, има безброй дори безплатни ресурси в Интернет.

Доколкото съм чула математиката не е на добро ниво, извън СМГ/НПМГ. За 134то съм чела добри отзиви, но там има иврит. Почти навсякъде има втори език и ако няма афинитет, така или иначе трябва да го жертвате и да не цели пълно научаване.

За да стане добър програмист се изисква силно логическо мислене и добра основа на теория. Не съм сигурна, че това може да се постигне във възрастта 8-12 клас. Аз прегледах както учат по Информатика и изглежда добра програмата (лека версия на учебното в университет), но нямам представа как се преподава и колко се разбира. Научаването на даден език или framework е добро начало, но технологиите сме променят супер бързо и докато завърши няма да в актуални. Затова само добри основи имат значение. В професионалните гимназии има и по-тесни специализации като Мрежи. Нямам поглед. В Джон Атанасов имаше плакати на Cisco, ако ги подготвят за сертификат е ценно.

Дано Ви е полезно споделеното. Като чета доста малко деца почват да програмира в училище и дори да го правят то е някакви примерни неща лесни. (изглежда има изключения и то момичета, което много ме радва, но се съмнявам да е масово). Дори университета не те подготвя за истинската работа и винаги трябва да учиш.

Започване на работа без солидна основа не предполага добра кариера в ИТ, по интересувате се как се гледа на хора само със школи в сериозните компании. Някак синът Ви си поддържа добро математическо ниво.

Успех

# 814
  • София
Много е тегав транспорта от Дружба до 31-во имаме едно съседче и общо-взето това му е единственото оплакване от училището. Ако не се направи добра връзка на Цариградско шосе с 305, а той хич не е редовен, трябва тролей и после пеша.
А с трамвая от дружба?

# 815

Аз пак да питам за близнаците, никъде не намерих инфо. Ако единия влезе, авт.влиза им  близнак. Но, ако на 2 класиране водещият се опише, то и придружаващият ли се отписва автоматично?
Е, да. Иначе не би било честно. Идеята на това предимство е да са заедно, а не да прецакат класирането. Въпреки, че на тази възраст се ползва именно за това. Достатъчно са големи за да се разделят.

Класирането на близнак не е автоматично, а се подава заявление за надпланов прием. Някъде е описана процедурата, но не помня къде я четох.

# 816
Е, ние сме много далече от трамвая.

# 817
Здравейте,
Синът ми има силен интерес към математика, но за съжаление по БЕЛ резултатът е доста плачевен ( но той от малък има проблем с дилексия и дефицит на внимание, което почти отшумя, но имаше много да наваксва). Той искаше да влезе в СМГ или НПМГ - няма шанс. Благодаря за споделените отзиви за другите математически паралелки ( щяхме да ги пишем напред в желанията, ако не бях прочела)  - доколкото разбирам 125 и 31 не са вариант, 127 - с ИЕ също. А за 138 - математическата паралелка?

Другите варианти, към които ще се насочим с програмиране  - ТУЕС и Джон Атанасов ( но и там няма шанс), Ломоносов, Попов и ПГТ ( но тя ни е и много далеч). За Ломоносов изчетох някои мнения, а за Попов? Има една нова специалност - Програмиране на изкуствен интелект с втори ЧЕ Китайски - той е леко в потрес. Simple Smile Само при тази специалност се учи като втори ЧЕ.

Имаме още да мислим, но е трудно. Той знае АЕ на високо ниво, с другите зиците, не му върви, така че изключвам езикови гимназии. Основното му увлечение е математиката, ще продължи да се занимава и допълнително. Има интерес и към химия и география, но зависи и от учителите, така че не смея да рискувам с подобна паралелка с природни науки.
Втора английска ще стигнете ли?

# 818
31во и английските са с по-високи резултати по Мат на НВО 10кл

# 819
Някакво 24 то училище също е отишло към езиковите по резултат

# 820
toplomliako - Благодаря за споделеното мнение! Полезно ми беше - всъщност мъжът ми е програмист, има собствен екип, много приятели с подобна професия, аз също съм наемала хора с подобен профил. И имам някаква представа. За това натам съм се насочила, защото основно се надявам математиката да е застъпена по-силно, изграждане на логическо мислене и т.н. Пък дали после ще продължи да програмира и ще стане добър програмист - от него зависи, определено нямам такива амбиции, просто искам да има възможност да намери своя талант. За момента планът му е да кандидатства Математика в СУ. Simple Smile Ще продължава и с математика да се занимава - учителката му е страхотна и ще продължи да ходи и следващите години, за да си държи нивото. Просто - след като отпада варианта за езикова гимназия,  за чиста математическа паралелка - май професионалните паралелки са  най-близо. И решението на моите плещи пада - надявам се да е правилно.

Spensa - Спенса, никакъв шанс за втора английска.

# 821
нова тема

успех на всички деца!
дано попаднат в най-добрите според бала и интересите им училища!

Общи условия

Активация на акаунт