Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 684
  • 821
  •   1
Отговори
# 555
  • у дома...
Ами по Наредбите на МОН е така - точките от ДЗИ се приравняват в оценка, която се вписва в дипломата за завършен втори гимназиален етап. Има си утвърдени скали за преобразуване на точките от ДЗИ в оценки. Това е. Нормативната уредба на една държава се прави, за да се спазва.
Всичко друго е интерпретация по картинка.

Как не съм се сетила да казвам преди години, че Испанската ни е много далече и с неудобен транспорт и затова не кандидаства там... Не заради очаквано ниският резултат на НВО Мат, просто ма на много кофти място са я направили таз Испанска гимназия...

# 556
Здравейте! Моля някой да сподели мнение за 127, 119, 35, 18. Фокусът ми е природни науки и МАТ. Специално за природни науки ми се струва, че учебната програма в 119 най-много отрговаря на профила. Много ме вълнува нивото на преподаване на МАТ и учителите в 127 по този предмет за паралелка с профил математика. Освен това, ако сте гледали учебните програми има ли училище в което реално профилиращите предмети се изучават по-задълбочено и преди 11-12 клас. Може аз да съм в грешка, но на мен програмата ми изглежда абослютно аднаква до 11 клас, в това чсило превес на часовете по БЕЛ над МАТ (сигурно така е по изисквания на Министерството, но все пак..) и в един момент видиш ли ти започватда профилират в 11 клас.

# 557
Здравейте!Имам наистина глупав въпрос и да ме смъмрите ще сте прави😄Моля кажете ми оценките от тазгодишното свидетелство за завършен седми клас, например оценката по български език, сборна от трите години ли ще бъде (5,6,7 клас) или ще се пише само оценката от 7 клас ?

# 558
Здравейте!Имам наистина глупав въпрос и да ме смъмрите ще сте прави😄Моля кажете ми оценките от тазгодишното свидетелство за завършен седми клас, например оценката по български език, сборна от трите години ли ще бъде (5,6,7 клас) или ще се пише само оценката от 7 клас ?

Само от 7 клас

# 559
  • София
Всъщност в свидетелството за основно образование (както се води като документ) в отделни колони се изписват оценките за 5ти, 6ти и 7ми клас. Но не една средноаритметична. И най-важното -  за кандидатстването се взима само год. оценка от 7 ми клас по 2та предмета, които влизат в балообразуването на всяка паралелка. Обявени са в ДПП.

# 560
  • София
При равен резултат /еднакви точки по другите показатели на кандидатите/ не се ли взема и средно- аритм. на раздел А от 7 клас?

# 561
  • София
При равен резултат /еднакви точки по другите показатели на кандидатите/ не се ли взема и средно- аритм. на раздел А от 7 клас?
Да, но това е само при равен бал за последното място. Сравняват се 3 показателя, горепосоченият е 3ия поред. От предните 2 едното е общ сбор от НВО БЕЛ и МАТ. Не помня наизуст другия. Може да се види в наредбата. Много рядко се стига до там. Но е факт.

# 562
Взимат се останалите оценки от дипломата за основно без музика, изобразително изкуство и физическо.

# 563
  • София
Сега рядко се налага. Но следя 7-класната тема - тази година се очаква да има струпване на високи резултати в горния диапазон, дори заличаване границите между елитни - неелитни
https://bg-mam.ma/p/1670026/48242452
МОН отчита повишаване на общите резултати - https://www.mediapool.bg/sedmoklasnitsite-podobryavat-znachiteln … a-news360712.html

Да, но това е само при равен бал за последното място. Сравняват се 3 показателя, горепосоченият е 3ия поред. От предните 2 едното е общ сбор от НВО БЕЛ и МАТ. Не помня наизуст другия. Може да се види в наредбата. Много рядко се стига до там. Но е факт.

# 564
Здравейте! Моля за мнение за паралелката с природни науки в 7 СУ - особено ако има дете, което тази година е завършило 8 клас. Как е дисциплината, какво е съотношението момчета/момичета, каква е атмосферата? Благодаря много!

# 565
Как бихте подредили 7-мо, 127-мо, 30-то. Като цяло търся английски и/или испански, хуманитарни науки, в никакъв случай математика е природне науки. В 18-то и 1 СУ има засега шанс за по-нежеланите паралелки, но все пак спрямо първите 3 училища как ги преценявате?

# 566
  • София
Да, има повишаване на резултатите, аз писах по-рано, ама някой ми се скара даже Simple Smile

Аз съм приятно изненадана от нашето училище, явно вади добри кадри. Средният успех на класовете  по МАТ за 7 клас е :
7А - 80,71 точки;
7Б - 85,04 точки;
7Г - 80,58 точки.
За сравнение средният успех в София е 54,73, а за страната - 42.94.

Да видим сега накъде ще отидат повечето деца и колко ще се завиши бала тази година

Аз бих сложила 7, после 30 и после 127
Колко ви е бала? Ако не търсите с удобен транспорт, 105 и 119 също са добър вариант.

# 567
Благодаря за коментара! Не са ни удобни другите.

# 568
  • у дома...
Как бихте подредили 7-мо, 127-мо, 30-то. Като цяло търся английски и/или испански, хуманитарни науки, в никакъв случай математика е природне науки. В 18-то и 1 СУ има засега шанс за по-нежеланите паралелки, но все пак спрямо първите 3 училища как ги преценявате?
30-то има една една чуждоезикова за тази година, 127-мо - две хуманитарни. И четирите (+ 18-то и 1-во) са си много добри училища. В 30-то, поне в момента, са с три профила от 11 клас - в нашия случай ИЕ/АЕ/История. И разширено изучаване на БЕЛ.

# 569
Кой е учителят?

Общи условия

Активация на акаунт