Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 740
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 705
  • Разпиляна във въображението
То пък едно първо място! Като се погледнат всички партии колко са гласували за тях...

Партньорите като са толкова загрижени да вземат мерки и да "пенсионират" Борисов и Пеевски, ама не искат. Трябват им външно политически, а ние вътрешно политически кучетата да ни ядат.

За съжаление трагична новина - учебен самолет се разби в авиобазата Граф Игнатиево. Двама са загинали, от училището в Долна Митрополия.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 13:36 от Miriel

# 12 706
То пък едно първо място! Като се погледнат всички партии колко са гласували за тях...

Партньорите като са толкова загрижени да вземат мерки и да "пенсионират" Борисов и Пеевски, ама не искат. Трябват им външно политически, а ние вътрешно политически кучетата да ни ядат.
Как да стане? Дайте идеи? Може би трябва партньорите както ги наричате,да изпратят армия в България,която да извърши преврат и да обеси Борисов и Пеевски? Та пак питам – как си представяте ЕС и САЩ да "вземат мерки" срещу държавата в България? Щатите и ЕС не са СССР,че да пращат танкове да окупират съюзниците им...

# 12 707
Като спрат да ги "одобравят" и валидират. Не говоря за партиите, а за личностите.

# 12 708

За съжаление трагична новина - учебен самолет се разби в авиобазата Граф Игнатиево. Двама са загинали, от училището в Долна Митрополия.
През 2006г. бях на клетвата на сина на един приятел в поделението на ВВС в Плевен и точно такъв учебен самолет демонстрира уменията си прелитайки ниско над главите ни. Всички се стъписахме,когато прелетя над нас! Изкара ни акъла!

# 12 709
Галяма трагедия е! А сутринта едни се упражняваха в остроумие да паднел самолета на Радев. "Спаси" го единствено присъстието на американеца заедно с него.

# 12 710
Лейди, ГЕРБ все първи и все не могат да съставят правителство. Точно толкова са токсични.

Това до кога ще го повтаряме? И какво, като не могат да съставят правителство - другите също не могат. Това с какво точно помага на нас, като граждани и на държавата, като цяло? Постоянното сочене с пръст "Ама вие не можете да направите правителство" доведе ли до нещо? Освен това, конституцията е направена така, че ако първия не може - идва ред на втория, а след това и на третия по избор на президента. Някой случайно да състави правителство? Не! Като ГЕРБ са токсични, защо не се състави провителство без тях? Защото ще бъде правителство тип "Орел, рак и щука" и няма да издържи и година.

Лейди, ГЕРБ все първи и все не могат да съставят правителство. Точно толкова са токсични.
Никой не може да състави правителство. Извод: всички са токсични.
Очакванията са към първия, най-голямата политическа сила.
За малките е ясно.

Това изобщо не е вярно. Конституцията дава възможност и на още 2 партии да направят правителство, което значи, че очакванията към тях са същите.

Галяма трагедия е! А сутринта едни се упражняваха в остроумие да паднел самолета на Радев. "Спаси" го единствено присъстието на американеца заедно с него.

Аман от малоумници. Само това ни трябва - и без президент да останем точно сега. Какъвто и да е Радев, никога не бих му пожелала нещо подобно. Всъщност на когото и до било не бих.

# 12 711
  • Пловдив
Много точно си ги казала нещата, Лейди. Нашата конституция не задължава първите да съставят кабинет непременно, но пък много удобно едни хора натякват "не могат".
Когато през лятото се спомена идеята за гръцки модел, който наистина задължава първите да съставят - пак настръхнаха. Тоест така - не, ама и онака не.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 09:41 от marzeliva

# 12 712
Ми тогава, какво се бие в гърдите, че е първи ББ? Че ГЕРБ е най - голямата партия?

# 12 713
Много точно си ги казала нещата, Лейди. Нашата конституция не задължава първите да съставят кабинет непременно, но пък много удобно едни хора натякват "не могат". Но на въпроса "Кой може?", млъкват на секундата.
Когато през лятото се спомена идеята за гръцки модел, който наистина задължава първите да съставят - пак настръхнаха. Тоест така - не, ама и онака не.

На мен и друго ми е интересно - постоянно нападат Мама Нана защо има някакви очаквания, като не гласува. Аз пък се чудя, защо хора, гласували за други партии, имат очаквания към ГЕРБ? Аз имам очаквания към тях - да съставят правителство, да се коалират с дадена партия или да не се коалират с друга партия и т.н. Но това е така, защото съм гласувала за тях. Към останалите партии очаквания нямам. И се чудя, избирателите на ППДБ защо имат очаквания към ГЕРБ? И най-интересно ми е какви са очаквания към партията, за която са гласували - защо не се сърдят на тях, че не съставят правителство? Гласуват за тях, но не искат да управляват?

Ми тогава, какво се бие в гърдите, че е първи ББ? Че ГЕРБ е най - голямата партия?

Ами защото това е факт - първи са и са най-голямата партия. И скоро това няма да се промени. Защо да не се бият в гърдите?

# 12 714
И като са първи, какво? Нищо.

# 12 715
Ама ГЕРБ си управляват и сега, в коалиция с ДП. Не виждам какъв е проблемът.

# 12 716
Ама ГЕРБ си управляват и сега, в коалиция с ДП. Не виждам какъв е проблемът.

И най-интересното е, че правителството е било предварително съгласувано с Радев (по думите на Главчев) Grinning

# 12 717
И като са първи, какво? Нищо.
То същото като съставените две правителства на ППДБ от ден до пладне т.е. нищо.
Говоренето и действията на партиите в НС са непродуктивни, безрезултатни и вина носят всички. Няма някой, който да е повече или по-малко виновен.

# 12 718
  • софия
Военен-тренировъчен самолет е катастрофирал в авиобаза "Граф Игнатиево" и е отменен летателния ден по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили.
Не са потвърдени жертви, но непотвърдено има информация, че има.
https://boulevardbulgaria.bg/articles/voenen-samolet-katastrofir … -v-graf-ignatievo

# 12 719
В профилът ми във Фейсбук преди час пак получих покана от Министерството на отбраната да посетя Авиошоу-то утре,въпреки че то е отменено. Страшно са бавни от МО...

Общи условия

Активация на акаунт