Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 737
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 810
  • София
Е, разбира се, че който разбрал 🙃
Обаче остава някакво впечатление, че масово четящите не те разбират или още по-страшното, биха те разбрали грешно.
Защото да ограничаваш права на хора, само защото са малцинство по някакъв показател избива на нацизо-фашизъм.
И зеленооките са малцинство. И рижите. И албиносите. Дали са им "дадени ненормално много права" и ще очакваме ли антигрийнърство, антиредийство и антиуайтийство като следствие от това?

Как обичам да говорим за права! А сега да видим какво право имам аз - да сключа брак с жена, бидейки мъж. При жените важи опцията брак с мъж. Просто и елегантно, издържало теста на времето за разлика от модерните "борци за права", които са някаква смешка. Никъде не е казано, че бракът трябва да е по любов или че ти избираш с кой пол да се обвържеш.

Те имат същото право, но за разлика от мен протестират и вместо просто да не ползват правото, което имат /щом не им отърва, не е драма, че няма да сключат брак, а и никой не ги задължава да сключват такъв/, искат да променим правото, за да им отърва и на тях. И милиони пъти да повторите, че нямат права и се борят за права, все ще бъде невярно. Те се борят правата да подлежат на безкрайно персонализиране. Което е ни повече, ни по-малко опит да разрушим правовия ред и цялата система - правата са фиксирани възможности за получателя им и не са някаква абстрактна категория, която да интерпретират така, както им скимне. Няма как целият свят да се нагажда заради нуждите на неколцина и то толкова пъти, колкото скромните им персони се сетят, че нещо не им отърва. С други думи: имаме си работа с еквивалента сред възрастните хора на капризно и зле възпитано дете.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 02:36 от Странната птица

# 12 811
  • Разпиляна във въображението
Тагарев  - срам, че това човече е бил военен министър. Позор!

# 12 812
Тагарев  - срам, че това човече е бил военен министър. Позор!
Защото ?

# 12 813
Защото е бил част от кабинета на ПП/ДБ. Сигурно е и фен на Украйна. И двете са престъпления достойни за трудов лагер.

Сериозно сега, защото напрви едно изказване.

# 12 814
Защото е бил част от кабинета на ПП/ДБ. Сигурно е и фен на Украйна. И двете са престъпления достойни за трудов лагер.

Сериозно сега, защото напрви едно изказване.
Предполагам за това, че пилотите ни са с високо самочувствие на фона на подготовката им ?
Аз друго пиперливо не чух.

# 12 815
Аз мисля, че трябва да се прекратят тези изпълнения по авиошоу, паради и прочее и да се съсредоточим върху адекватната подготовка на летците и адекватното финансиране на цялата тази дейност. Много ясно лъсна цялата ни военна немощ и загубихме два човешки живота на ценни военни специалисти, нека това ни е обица на ухото. А Радев като иска да лети на самолети, да си плаща за удоволствието. Ние сме го избрали за президент, да се ограничи в тази си роля ако му е възможно.

# 12 816
  • София
Радев летя на американски самолет на техни разноски. Не е ощетил БА.
А на Тагарев не му прави чест да коментира, защото решението за това шоу е взето от МС през февруари, когато той беше министър на отбраната.

# 12 817
А на Тагарев не му прави чест да коментира, защото решението за това шоу е взето от МС през февруари, когато той беше министър на отбраната.
Той е дал разрешение, доколкото разбрах аз...( и това обяснява той).
Инициативата е била на авиобазата...
Друг е въпросът, че май сме с чифте пищови на гол тумбак :/

# 12 818
  • София
Той е дал разрешение, доколкото разбрах аз...( и това обяснява той).
Инициативата е била на авиобазата...
Друг е въпросът, че май сме с чифте пищови на гол тумбак :/
Какво разрешение е дал? Има решение на МС от февруари с програма, посветена на 20 години в НАТО. Едно от мероприятията е авиошоу в Графа с финансово осигуряване за сметка на МО. И тогава, и сега летателните часове на пилотите са недостатъчни, защо сега излиза да критикува?

# 12 819
Предполагам са го поканили. Даже не бих казала, че е критикувал. Каза си обективни неща.  5 часа нальот е престъпление ...

# 12 820
Някакви идеи как да станат повече часовете нальот?
Самолети няма.  единици могат да се вдигнат във въздуха.
Тагарев нищо не направи докато беше министър, само на хартия бе застъпник за Украйна. едни зимни ръкавици гласувани през ноември не можа да ги дотътри до Украйна до март,, за техниката да не говорим. Иво Мирчев бе сред най-горещите му критици, а той е от ДБ.
Не му прави чест да критикува сега, когато авиошоуто  е взето с негово решение. Защо не е направил достатъчно, за да няма сега жертви?

# 12 821
Не съм гледала Тагарев,но авиошоуто в Графа си го има от едно време,от дете помня.

# 12 822
Някакви идеи как да станат повече часовете нальот?
Самолети няма.  единици могат да се вдигнат във въздуха.
Тагарев нищо не направи докато беше министър, само на хартия бе застъпник за Украйна. едни зимни ръкавици гласувани през ноември не можа да ги дотътри до Украйна до март,, за техниката да не говорим. Иво Мирчев бе сред най-горещите му критици, а той е от ДБ.
Не му прави чест да критикува сега, когато авиошоуто  е взето с негово решение. Защо не е направил достатъчно, за да няма сега жертви?

Да ти кажа, Лорде, като..да речем персонално засегната от такива 2 трагедии преди десетилетия, по-скоро бих търсила вина в командния състав...
Пари няма, самолети няма, затова не се поемат излишни рискове.

# 12 823
Аз не искам да има повече такива трагедии. Мен като страничен човек ме боли за загубата на пилотите, представям си какво е за семействата и колегите им. Стига вече сме се правили на такива, каквито не сме. Няма самолети, няма авиация (или поне не такива демонстрации, които водят до смърт). Да си навъртат там летателните часове, но само за целите на отбраната, не за шоу, мерси от такива шоута.

# 12 824
  • София
Сега се усеща от нас, външните, като болезнен и леко безсмислен трагичен инцидент, защото се случи на шоу. Но, за съжаление, никой не е застрахован - майор Терзиев загина при учение, хеликоптер се разби при гасене на пожар и загинаха
четирима.... Много са, професията е рискова и винаги може да се случи инцидент.

Общи условия

Активация на акаунт