Отговори
# 135
Полиомиелитната ваксина на година и десет месеца със сигурност е премахната, като ходихме на консултация миналата седмица, педиатърката ми показа Държавен вестник чак Laughing
Миша има сега чак на две години ДТК, дотогава, пей сърце Laughing

Fairy благодаря ти за инфото Hug

# 136
Мерси за поздравите за половинката ми.
Иса е супер мацка( малка)На тръгващите отново на ясла успех, и ние тръгваме от 1,2 март.
Мартеа така е по новите закони,ако не си представила бележки за  това ,че е болна малката плащаш.
Дона и Ники обича да играе спо голями деца, ама те не и обръщат внимание.

# 137
Дами, замислих се за срещата ни, гледам, че има най-много желаещи за събота вечерта (начело с мен Laughing , напиването особено ме поблазни Mr. Green ), обаче се замислих дали не е по-добре, ако на всички им е по-удобно, да я направим през деня все пак, та да дойдат повече мами, и тези, които не са от София като Сиска примерно Thinking Във всеки случай, аз се освободих за съботите след трети и когато кажете, тогава ще дойда Mr. Green

# 138
Fairy, тая твойта мома много изобретателна-от корито пързалка си прави Simple Smile....и мерси за инфото за полиомиелитната ваксина-другия месец ни вика педката, но ще и се опълча...
Vanche, кажи за бибата-вече забравихте ли я?Как мина вечерното заспиване?
Gita, от къде ги лепнахте тия сополи?
Дидке, успешно тръгване на ясла на зетчето и да знаеш сърцето ми се къса, че ще го даваш Cry.....а, че и другото ще е мъжко-СПОКО, нали трябва да има левенти (а и дрешките на Дакунчо ще износва)...я виж аз 2 моми съм народила....за килцата хич да не ти пука Stop-после диетката и си като нова Peace....

Ох, и срещу нас строят нова кооперация и познайте на какъв шум сме подложени....ама няма къде да се пренесем Thinking.....

# 139
Здравейте!

Добро утро!

Ако знаете как съм се ядосала. Вчера Марти беше на ясла след едноседмична почивка поради хрема. Като го заведохме и ни казаха в понеделник да го обличам повече, че 2 дни парното не е бачкало и е по хладно. В 16ч го взех, сутринта му сложих чорапогащник, че имаше в раничката и долнище плюс чорапки, а нагоре беше с тениска, блуска и жилетка. Като гушнах детенце, то ледено. Крачетата му почервенели от студ направо на кокал. Идваше ми да ги обеся... и ми обясняват, че днес трябва да му нося по дебели дрехи, понеже нямало парно. Много ме хвана яд, аз си стоя все още в нас, за да свикне детенце на ясла и да си го гледам ако има проблеми и те това го знаят и не се обаждат на родителите да си направят сметката дали да си вземат децата или да ги оставят на студа. Днес треперя да не е настинал, че ще им се невиди и на патките смотани.

Валя, Рим е екскурзия, че имаше евтини полети през ноември като купувах билетите. Просто много ми се ходеше на някъде.

Дона и Марти обича по големи деца, особено ако са по палави и викат като откачени, направо се побърква от кеф и много се радва.

# 140
 Здравейте!  Wink

Да ви доразкажа как продължи нашата Одисея с бибата.Лелеее, ужас,ако знаех че така ще си измъча детето може би нямаше да се реша да пробвам или поне щях да си подсигуря друга биба.
 Та ето как се развиха нещата.Следобед никакъв сън,но си беше една такава весела все едно,че си е спала,даже и на разходка излизахме.След това вкъщи си играехме, както всеки ден.Ние с таткото съответно веднага съставихме план според ситуацията,да изместим къпането преди яденето,така че Мони след като се напапка да си ляга, ако иска.Изкъпахме я,нахрани се,но помен за сън никакъв, от време на време се прозява и само това.Вече към 9:00часа(обикновенно си ляга в леглото към 10:30 и заспива към 11-11:30), решихме да я сложим в леглото да се настройва за сън.Въобще не искаше,но тя винаги не иска.Потърси бибата по навик,отново констатира,че е "счупена" и се започна едно търкаляне в леглото,мрънкане, рев,ту на нейното легло ту на нашето,ту на ръце.Няма успокояване,спи й се та две не вижда,но не може да заспи.По едно време рева премина в писъци и истерия,татито търси из къщи старата биба,аз я гушкам и рева с нея.По-голям кошмар не бях изживявала,горкото ми детенце измъчи се.Тя никога не ми е пищяла тага,чак се притесних да не й стане нещо.
 По едно време към 23:30 заспа при мен на леглото.Аз не можех да се успокоя още дълго време.По едно време съм заспала и към 1 часа се събудих от писъците на Мони,е така събуди се с писък и рев.Хайде пак рев, по-скоро писъци един час.
Приказки разказвах,песнички пях,таткото също.И ние двамата  с него се бяхме разтреперали от притеснение.Заспа с голям зор.След това през нощта спа неспокойно,но поне не е имало друг рев.
 Сутринта поне си мислех,че ще поспи повече,нищо подобно стана в 8, а по принцип става в 8:30-9:00.
 Голям кошмар и напрежение.Сега се чудя правилно ли постъпих,но все си мисля,че колкото повече време минава все по трудно ще бъде така че мисля,че рано или късно трябваше да пробвам.
 Тя по принцип я ползваше бибата само и единствено за заспиване и мислех,че ще е лесно.А пък и като чувам от други мами и при тях е имало трудности,но чак толкова.
 Отгоре на всичко сутринта си спомних,че днес сме и на консултация,съвсем бях забравила.То аз ако се бях сетила вчера,нямаше да почвам този екшън,амааа.

Момичета извинявайте за дългия пост,но трябваше да споделя с някого.
 Стискайте палци да се справим успешно със задачата.Решила съм да не се отказвам,поне засега,като се надявам,че днес няма да е като снощи.Ох, дано.  ooooh!

# 141
Привет и от нас Hug

Тук се събудихме със сняг, не е натрупало достатъчно за шейната, но продължава да вали, та все още има надежда. Дени много се радва, постоянно иска да излиза на терасата и да си прави снежни топки, с които после замеря хората отдолу  hahaha

Fairy, благодаря, че си се сетила и за мен, само че аз казах, че мога да дойда само с Дени, няма на кой да го оставим. А щом срещата е без деца - я пропускаме. Друг път, ако все още сме мобилни, че май няма да е още дълго  ooooh!

Ванче, истински кошмар сте изживели с детенцето Confused Честно казано, аз нямаше да издържа. А ако изобщо съм намерила сили да издържа една подобна нощ, със сигурност нямаше да подложа детето отново на това. Но аз съм много слаба. Действай както си решила. Аз за себе си съм решила, че за всичко ще постъпвам според Дени. Бибероната той сам си я отказа. Ако не беше така, в един момент щях да опитам да я махна, но като видя че му липсва бих изчакала, явно не е готов. Така е и с кърменето - когато той е готов, тогава ще се отбие. Аз се опитвам да махна нощното, но само защото видях че той е готов и не го приема толкова трагично. С пишкането е същото, затова все още си пишка в памперса (и в канчето  Wink)Така съм решила за нас, и ни е много по-леко, никой не се травмира. Но каквото и да решиш, трябва да си постоянна! Успех! Peace

Да ви се похвалим каква страхотна нова занимавка си има Дени, пък и баща му  Laughing Нещо като невеляшка, но голяма колкото Дени ( дори е малко по-голяма), надуваема. С патето Туити. Дени направо я обожава, такава игра пада с нея.... Дори понякога иска да спи с него, а то не може да легне, но малчо не разбира  Laughing Всъщност може да я видите http://www.snimka.bg/album.php?album_id=104155&photo=58 и тук http://www.youtube.com/watch?v=8qCzK0K6hsI.

# 142
Ей Сиска какъв сняг бе  smile3555
ама твойте мъже голяма занимавка имат, красива и като гледам за боксова круша я използват Laughing супер Wink
Vanche успех с бибата, аз така се измъчих с баткото с тази биба но с нея няма да го правя тя сама ще се откажи, поне аз така мисля..успех на вас Peace
martea какво стана с яслата?

# 143
Привет!
Най-после си взех изследванията за белтък, от които нищо не разбирам. Защо ги взех едва днес няма да разказвам, че пак ще се ядосам Confused. Докторът ми приема в чак в четвъртък, а дори и да му се обадя не мога да му обясня какво е написано. Ей, че се изнервих...голямо чакане!

Пожелавам ви всички да сте много здрави и да ви слушат малчовците, че моята мома напоследък е като яла киселец и постоянно ми крещи Tired

# 144
Здравейте и от нас!
Kremenchen, направо е безобразие да държат така детето, при положение,че знаят, че можеш да реагираш веднага, съчувствам ти и дано малкият не е настинал!
Ванче, без бибата й липсва целият ритуал на приспиване и е много объркана, опитай се да замениш бибата с друг ритуал, по-лесно ще е.
Да ви кажа как се ядосах днес. Направихме си с Пламен снежен човек, поигра си той с него, гушка го Simple Smile и тръгнахме да се разхождаме из парка. Видяхме други две дечица, които също си бяха направили снежен човек и се спряхме при тях. Пламен стоеше отстрани и само кротичко си гледаше, нито ги доближи, нито нищо. По едно време едното изведнъж като се втурна към него и с две ръце с все сила го блъсна в гърдичките и Пламен падна по гръб на асфалта. Идеше ми да я удуша тая майка, предният ден ми беше казала, че понякога детето й напада другите. Ами да си го гледа пък като знае че има пристъпи на агресия. Не мога да понасям подобни майки. И аз не съм застрахована, че Пламен няма да има период на агресия, но като знае, че така напада, да го следи, със сигурност като го гледа ще разбере кога ще му хрумне да се нахвърля срещу децата. Плез лятото едно такова дете за малко да отхапе горната устна на едно наше приятелче, като питбул го беше захапало.

# 145
Дона, аз само доката четях побеснях, а представям си ако съм била на твое място....таква майки най-ги обичам....че са и нагли , че и не си помръдват задника, ами измънкват само-НЕ ТАКА БЕ МАМИ.....представям си какво възпитание ще му даде и за в бъдеще на детето си, ама всеки си носи кръста после...
КатКа, я снимай или сканирай тези изследвания да ги разчетем преди доки...
Сиска,Дени вече е готов боксьор newsm10....
Vanche, щом веднъж си  махнала бибата не я показвай повече....ще видиш, че ще успееш с мисията...

# 146
Днес се видяхме с Кременхен и аз се възмутих, че са ставили децата да мръзнат.
Дона, милия Пламен Hug. Станислава, често я сбутват, дори понякога отнася някой удар, но тя упорито се връща в игра. Вече се е научила да се кара, когато нещо не и харесва.Често насила я отстранявам, защото ми се къса сърцето.

Това ми е резултата за общ белтък в кръвта. Няма референтни стойности. В темата на бременните казаха, че може да е  78 грама/литър newsm78

# 147
Дона,много е гадно някой да връхлети така върху детето ти.Калоян проявява също агресия с другите деца и не мога да си обясня защо?Хапе,блъска,скубе,въобще е непредсказуем.Понякога супер се заиграва с децата,а друг път им взема играчките и им вика "пачи",това значи да почват да плачат.Умирам от срам. Embarassed
Март ще го пращам на ясла.От сега ми се е свила топка в стомаха. Cry
Vanche,ние отказахме бибата по подобен начин,но без драматизъм.Аз не съм я рязала,Калоян сам си я изгриза и аз я изхвърлих.Първата нощ си я потърси преди да заспи,но му казах,че я няма,но започна едно бърболясване 2часа докато заспи.Една седмица беше така бъра,бъра. CrazyСега като легне слага пръста на устата и вика "шшшшшшшит" ама и пак си бърбори,макар  не толкова продължително.
valia77,като си дойдем в СЗ внимавай да не ви краднем момата. Grinning

# 148
ами днас с яслата.... като я оставихме плака, после баща й я е взел в 12, спокойна е била, само че се е напишкала, по мокрото петно съдя, че доста е постояла с мокри гащи - не беше концентрирано мокро на едно място, а влажно на голямо пространство... двамата дойдоха да ме вземат от работа и дойдохме при нашите, че майка ми има РД, е, аз сега пак ще тичам към работа, де... яла е иначе и като цяло днес е било по-добре от вчера... дан опосвикне и най-вече да е здрава Praynig

Ванче, посмях се с твойта сладурка как е заключила, че "нама дуга биба"...е, то сега не ти е смешно де, но дано нямате проблеми довечера...

Катка, дано са ок, референтни стойности не са ли дадени? Опа, видях, че не са... Впрочем, втори път черпя ноу-хау от теб, първо с течния сапун докато се къпем спасихме положението с банята, а сега приложихме "как ръмжи тигърчето и как реве лъвът", много се хареса.

# 149
Ванче, при нас отучването от биба, слава богу, стана безболезнено. Може би съм улучила мимента, може би Станисслава беше по-малка, затова стана лесно... незнам...

Мартеа, както си писала нека  да е здрава, това е най-важно Peace. Радвам се, че номера с тигъра е минал, за жалост в нашия случай вече не минава. Нито зъби иска да мие, нито памперс да сменяме. Сега ме тресат хормоните и направо се вбесявам от мисълта за напиканата Станислава с жълтите зъби Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт