Отговори
# 150
             Здравейте и от нас!
Явор заспа учудващо рано днес и сядам малко да пиша и за нас. Чета някъде сняг вали, при нас нищо подобно. Но май позастудя след като се прибрахме. Биберонът от 2 месеца го махнахме, просто нацелих момента. Боляха го ужасно кучешките и си казах,че ако не е сега, то няма да е никога. Но от тогава приспиването ни е ад. Застигаме Теа и Мартеа, здраве да е. Най-лошото е,че като ми заспи в 15,20 спи до 18 и после елате ни вижте. Кофти, но се надявам да го израстем и това. Не си търси бибата, не я иска, но просто с нея беше рай. Лягаше си в леглото, повъртяваше се малко и отнасяше. Сега вече не- говори си, вири си краката, разхожда се, да спи не се и сеща. Луда работа!

Иначе сме добре, проявява характерния си инат, малко поспря да се тръшка сякаш ( пу пу). Но съм сигурна,че ще е временно. Още си излизаме с количката, мързи го да ходи. Ако излезем до магазина пеша спира на едно място, обръща ми гръб и няма помръдване. Умоляване, не умоляване-няма и няма. Накрая пак се носим на ръце, а той щастлив , колкото си искаш. Обещала съм му,че в първи клас ще му сложа в багажника на количката и раницата с буквара.
     Вече много си я обича количката, преди все крещеше в нея. Но сега му е голям кеф да се вози. Навън като сме се е кротнал, много и то. Не търчи като муха без глава, не реве, не се тръшка. Вкъщи обаче ми спира тока. Игра сам никога не захващя, само бели се вършат.
    Засега сме решили да се гледаме до другата пролет и направо на градина. Сега бягам да пошия малко гоблен, голям релакс.

Лек ден момичета!

Чакаме добри новини от Силия!

# 151
Ами и аз да споделя моите притеснения. От няколко дни нашто тате има някакви проблеми с пикочните канали, бъбреците или Бог знае какво. След дълги кандърми(щото той си пада малко шубе) днес се съгласи да иде на лекар. Сутринта обаче нямало дежурен и му дали час за следобед. В момента вече е там. Дано не е нещо сериозно, че направо ще ми се пукне сърцето, докато си дойде.
Не стига това, ами Наката напоследък е станал един нервак. Като не стане на неговата крещи-врещи до небето. Аз му казвам, че не трабва така, той ми посяга да ме удря. И понеже не знам какво друго да направя, само му казвам, че не бива така. А тая сутрин ме удря и крещи. Накрая като ми стана едно криво, че като  се разплаках...а той "мамо,мамо", а аз му викам "махни се от тука, аз това ли заслужавам, да ме удряш", той пак "мамо, мамо" и аз го нагушках и го нацелувах едно хубаво. И то хайванчето явно разбра, че ме е обидило и цял преди обяд не ме изтърва от поглед и само ми се вре в ръцете. Накрая от заспа на дивана пред телевизора, а апосле го пренесох в креватчето. Та така.
Съчувствам на Ванче за бибата, на Кременчен за студената ясла, на Дона, заради навъзпитаните майки и на Катка, за чакането!!!

# 152
Радвам се, че номера с тигъра е минал, за жалост в нашия случай вече не минава. Нито зъби иска да мие, нито памперс да сменяме. Сега ме тресат хормоните и направо се вбесявам от мисълта за напиканата Станислава с жълтите зъби Rolling Eyes
уф, това все едно, че аз съм го писала, само че случаят е "наакан Марти с жълти зъби!"  Close вчера все едно го изтезавахме с баща му, държахме го като в лудницата, за да му изтъркам налепите от предните зъби - сякаш светнаха после! но сама това никога не мога да го направя - то няма как сам човек хем да държи яко, хем да търка съвестно, пък и бързо да свърши мъчението! Оф, оплаках ви се!

Калина, господжо, много ви помним даже!  Hug дори от една седмица се присещах за вас, че се изгубихте, откак Ф тръгна на ясла... и ето - ти се яви!!!  Mr. Green

а, да, забравих, да "се похваля" как ни минаха нас - на консултацията на 1г 9м на Марти му биха както ДТК, така и дадоха полиомиелитната (капки). Нали за нея казвате, че е отпаднала вече или бъркам??  newsm78 Иначе Марти е 11, 900 кг и 87 см. Не е висок  Sad, не е дебел  Grinning. Но е голяма забава на моменти  Laughing  Joy

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 16:53 от malejna

# 153
             Ако излезем до магазина пеша спира на едно място, обръща ми гръб и няма помръдване. Умоляване, не умоляване-няма и няма. Накрая пак се носим на ръце, а той щастлив , колкото си искаш.
И Пламен е така - трънем ли да ходим, тръш, да го взема на ръце, ляга на земята, оставям го да си се инати, но накрая винаги аз отстъпвам и той грейва Simple Smile

# 154
Здравейте и от нас.Пиша за пръв път тук във вашия форум.Дъщеричката ми Джулия е родена на 11.05.2005г и е истинско телче.Просто няма почивка с нея,толкова е енергична.Надявам се да ни приемете Grinning.Искам да попитам полиомиелитната ваксина на каква възраст е?Защото лекарката ни каза другия месец,на 1г и 10,а аз съм запомнила,че е на 1г и 9м.Сигурно не е фатално,но все пак.А ДТК и сложиха,мисля,на 1г и 6,тогава ли е?Благодаря ви за отговорите и надявам се за посрещането.

# 155
sweetrozi, добре дошли  Hug За полиомиелитната на 1г и 10 месеца момичетата писаха на предната страница, че е премахната. Ние консултацията на 1г и 9 м. я пропуснахме, ще ходим чак на 2г., та не е ставало въпрос за полиомиелита. ДТК-то и на нас ни сложиха на 1г и 6 м.

Ние нямаме никакви проблеми с миенето на зъбките на Дени, но момента с търкането с кислородната вода ни е почти невъзможна мисия. Много се дърпа, стиска уста и в крайна сметка май почти никаква работа не успявам да свърша. А и гледам, че и петната си ги има. Бъзикат ме, че ги има само във фантазията ми, но аз си ги виждам. Наистина най-много е само по едното зъбче, но и то трудно се забелязва, ако не се загледаш отблизо. И все пак не би трябвало да ги има... Thinking

Мартеа, аз съм пропуснала, че отново Теа започва яслата... Дано този път имате успех и се приспособи бързо и леко!

Дона, такава случка имахме и ние преди месеци. Едно съседско момченце, страшен побойник е, въпреки че е с 1 месец по-голямо от Дени. Излизаме си ние, Дени като го видя направо грейна, много му се зарадва, спря се на едно място, гледаше го и протягаше ръчички към него. Онова като се затича към Дени, си помислих, че  ще му подаде ръчичка, а то с все сила блъсна Дени в гърдичките и той миличкия падна на земята. Добре, че си падна на дупето, а не на главата... Но го заболя, разплачка се. Много ми стана мъчно - толкова доброжелателен беше, а го заболя и се учуди защо така реагира това дете. Но иначе умее да се защитава. Не се бие, но си отстоява своето.  Wink

Уф, аз приготвих течен шоколад и сега само се облизвам покрай него и се чудя какво да свърша само да стоя далеч от кухнята ... Blush Blush

# 156
 sweetrozi , привет!

Не съм наясно с ваксините. На 1г и 6м ни биха някаква, от която детето вдигна Т. На година и девет минахме с капки.

Да ви кажа за белтъка. Според педито, което живее до леля ми резултатите са ок. Пююю... мина ми главата, бях се напрегнала .

Лека ви нощ Heart Eyes

# 157
Катка радвам се ,че всичко е ок.
Дона има ги всякакви.
Ванче по добре, че сега отказвате бибата.Мисля,че сега е момента newsm10
Сиска много е хубава играчката, а Дени голям боксиор.
На Ники и растът зъбки,но иначе е добре.Днес най- накрая купихме чувалче за спане,ще видиме как ще и понесе спането в него.. smile3524
Мартеа така е в яслите.

# 158
Gita, от къде ги лепнахте тия сополи?
Незнам от къде ги лепнахме ама вече ги няма newsm78.Такова нещо не бях виждала,за един ден все едно е нов Shocked.Случвало ли ви се е?Иначе още накашля малко,ама сополи няма вече Grinning.
sweetrozi welcome
Сиска,туй пате много ми хареса и подозирам че и мойто чадо ще му се радва Thinking,трябва да разпитам из нашите магазини Grinning.
Ванче ,големи мъки с тези биби Sad,аз направих няколко плахи опита,също като теб и отрязах връхчето(Наси не се впечатли особенно),но в крайна сметка го оставих за "по-нататък".Кога ще стане незнам Blush.
Ренката Praynig дано не е нещо сериозно!
Мартеа,наистина най-важното е да е здрава Peace.Ох и мен започнаха за ме тресат предясленски кахъри Confused,трябва да се стягам,че...

# 159
Катка, браво за резултатите! Отдъхни си сега  Hug

Гита, нашето пате ни го донесоха от Гърция, но може и да се намира някъде тук, не знам... Гледам Насето вече сваля мадамите  Wink Напорист младеж  Joy

# 160
Мартеа, бързо приспособяване и без болести този път!

Sweetrozi, добре дошла Simple Smile

На Мари вчера й биха 2 ваксини, въпреки, че още е хремава и кашля - Пентаксим и Превнар, вечерта вдигна малко температура, но повече ме притеснява, че не яде, даже любими неща, а тя има много добър апетит обикновенно. Поне вече нямаме ваксини до 5-6 годишна възраст.
Мерките й са 14,300кг. и 88см.

# 161
  • Варна
Сиска, изгледах клипчето на Дени в подписа ти.. Накрая пада от леглото ли? Чак се притесних като го видях как се свлича с главата надолу. А патето е много готино. Наистина пада голяма веселба у вас.
Катка, дано да ти е по-спокойно вече като са ти казали, че ти е наред белтъка.
Мартеа, стискам палци на двете ви с Теа за яслата. Дано този път всичко да е наред.
Вчера ходихме с Иво да вземем как му от градина, защото мъжа ми, който я взема обикновено във вторник е до 19ч на работа, и  като се втурна това дете не мога да го върна и да си го прибера. Иска да върви да играе с децата.
sweetrozi, добре дошла в отбора.  bouquet
Ванче, съчувствам ти за проблемите с бибата. На мен нямаше да ми издържи гламата и щях да изстрелям татито на денонощната аптека.
Моите дечурлига биберони на са ползвали. Иво даже не е пил и от шише с биберон. Затова пък аз съм основния биберон у дома.
Последната ваксина му я сложиха миналата седмица - капки полиомиелит. Аз питах нашата докторка за тая нова ваксина, а тя каза ами да ама я няма в ХЕИ-то и за сега ще си продължаваме със старата. Новата била с умъртвен щам, ама няма да е за нас явно.
Да се похваля, че след големи мъки, неспокойни нощи, от които аз си разбрах Sick Ивчо извади двата долни кътника едновременно. Останаха двата горни и ще си има пълният комплект млечни зъби.
Ох кога приключва разрушителния период, че вече съм забравила.  До тук е потрошил три купички и няколко чаши. Изпокъсал е над десетина книги от тези на сестра си и малко повече от старите книги на свеки. Счупил е една камара играчки и се точи на пералнята и микровълновата, защото все гледа да ги пусне както са празни.  До където му стига ръката са изрисувани тапетите и вратата. Уж все пазим ама полза няма. Като торнадо е из къщи. Е гледала съм едно дете вече но такова чуда не е имало. Sick Sick Sick

# 162
Добро утро от нас!
На нашто тате се оказа, че му нямало нищо сериозно. Изстинал е и има някакво леко възпаление на каналите, изписали му АБ. Ох, отдъхнах си!   ooooh!
sweetrozi, добре дошла!
Гита, адашчето лИбовчия от малък,а?  Joy На кой се е метнал?
Катка, браво за резултата! Споко сега  Peace
Нашата най-нова игра е Наско да си сложи кърпа, фанелка, покривка или каквото подобно хване, на главата, ходи от стая в стая и вика "аз съм булка"  Joy като му падне кърпата от главата и вика "пана булката", после почва да я изтърсва и вика "Насето тупа булката"

# 163
Здравейте мами Simple Smile
Това с ваксините и мен малко ме обърка - явно още не е приложено навсякъде. На нас от яслата ни вдигаха гири защо не пишело в картона за последната ваксина, че е направена, и като ходихме до педката, ни обясни жената, че е премахната и чак на 2 години ще се прави...
Ванче, и аз малко се посмях на това "бибата счупена, няма друга" Simple Smile Много сладко ми звучи... Иначе - детето явно наистина не е готово - лека-полека може би ще успеете да я изместите с нещо друго...
sweetrozi, добре дошла!
Мартеа, стискам палци за яслата и чкам добри новини!
Сиска, ма много ви е готино патето Simple Smile Всеки път ви гледам с кеф - Дени просто е най-невероятния малък чаровник, който съм виждала... пу-пу! /Нещо ме влече към Враца  Laughing/

Kamij успех с чувалчето... ние се мъчихме как ли не с него, в резултат - винаги биваше събличано и детето - голо... Всякак опитвам - обръщах ципа да е на гърба.. - не става. Сега съм решила проблема кардинално - ципа е на гърба, а върху чувалчето - блузка. Ха сега да го съблече, ако може... Wink

renkata81 натрупали са ти се притеснения разни.. хайде дано отминава бързо този период и татито ви да се оправя!

Аз вчера си взех Зори от яслата много нервна и неспокойна, не даваше и за секунда да я пусна - искаше само гушната да е.. иначе - див рев... и така е била цял ден... имаше и температура... ПОловин час след панадола смъкнахме Т-то.. подозирам, че са проклетите кучешки зъби, дано да е само това, а да не ми се разболява пак... Тази сутрин изглеждаше добре и весела... дано, дано...

Иначе, да се похваля - девойката вече си има приятелче в яслата Simple Smile - Боби. Все ми бърбори вечер за някакъв Боби, а тази сутрин младежа излязъл да я посрещне, хванал си я за ръчичка -  беж - в яслата Simple Smile Растем...  Heart Eyes

И не знам откъде го е чула, но понеже все малката котка прави разни бели и аз йс е карам, вече като види котето и Зори казва "коте беля" Simple Smile

# 164
Хайде, кафенце от мен

Деспинка, как така ще пада бре  Laughing Не пада, жив и здрав си е! Браво за новите зъбаци, още малко зор остана Peace А за разрушителния период не мога да кажа. Моя син май подмина повечето неприятни моменти на тази възраст, пък и на зодията си.  Не го влече да разрушава Wink

Шуша, мерси  Hug Пък щом те влече към Враца, заповядайте! Не се знае, може пък да се получи нещо  Wink Пък за малката любовчийка нямам думи  Laughing Хубаво е, че си има вече приятелче, по-леко ще и бъде в яслата

Ренката, хубаво че татито ви е добре! А за новата игра на Наско.... Joy

Общи условия

Активация на акаунт