Отговори
# 45
Гуш, много се радвам, че започваме да планираме нещо за виждане Hug Hug Hug Много искам и аааазззз Grinning Значи ние с таткото ще дойдем в София, те с малчо ще останат при нашите приятели, а мамата ще поскитори/ухааа/. За датата-ами не знам, за мен е по-добре да е малко по-отдалечено във времето, за да мога да се организирам, но в крайна сметка ще е каквото реши мнозинството. Отказвам се да пиша още, форумът хич го няма

# 46
ivi2000 за спиралите мога да кажа следното - идеята принципно е добра, но има възможност да я отхвърлиш (все пак е чуждо тяло). До колкото съм запозната с пазара на такива неща у нас уж има два основни вида - обикновени (не помня цената но под 50 лв със сигурност) и хормонални (пак не помня, но ми се върти около 200, 300). Вторите освен да го нарека механичното блокиране имат и хормонално - не знам как точно става, какъв хормонален продукт се ползва и как преминава от спиралата в кръвоностанта система. Другите "простите" спирали обаче ги няма на пазара. Като марка ако нещо изостанало намериш моята лекарка ми препоръча КоперТ. Може да се постави още след първата нормална М, но твоят лекар най-добре ще го прецени. Лично моето разсъждение и избор беше, че като ще е хормонална, то по-добре противозачатъчни да пия - къде ще ходя да я слагат, да я мисля пречи ли ми, убива ли ми, да я махат и т.н. типично разсъждение на видна бъзла, каквато съм аз.

Валя дано е зъб. Дребиня ми е вдигал на два пъти висока Т без нищо друго и все беше зъб - та стискам ви палци.

Катка аз все урината си я носех в тия стерилните чашки за събиране (и пробата давах по правилата за стерилна) - беше ми по-удобно, не за друго, не съм имала проблем с пробите. Дано се окаже замърсена проба при теб.

Малкия хакер се ядосва че съм му заела РС-то, та изчезвам  ooooh!.

Весел ден!   bouquet

# 47
Добрутру  bouquet

Не разбирам от спирали и изобщо тоя начин на контрацепция ме плаши.
Цитонамазка и ехо на гърдите си правих лятото.
Валя, дано да е зъб Hug

Бих дошла  на срещата, но не мога да коментирам дата.
Като решите нещо ще опитам да се организирам.

# 48
Гуш, от все сърце ти благодаря, че се зае с организацията Heart Eyes
Аз да си кажа, докато Сиска направи анкета, че предпочитам вечерно виждане (няма проблеми, имам къде да спя в София), защото някои от съботните дни ще ми бъдат заети, а не знам отсега кои. Ако е вечерта, ще съм свободна при всички положения:). Иначе за дата- само не трети, останалите са ми ок Grinning Айде, за да съм по-конкретна,
10-ти вечерно

Валя, аз лично за всяка температура на Миша, която не е придружена с хрема или кашлица, нарочвам зъбите Laughing  Мъжът ми по едно време ми каза- е, до кога тия зъби, бее Laughing Факт е обаче, че всеки зъб го изкарваше с поне 38градуса. Дано и при вас е така Simple Smile

За спиралите и аз знам това, което е написала Тиа. По-евтините- КоперТ са в порядъка на 25лв., много трудно се намират обаче. Скъпите- Мирена- са 300. Слагат се за пет години, после трябва да се махнат.
На мен нещо не ми хареса идеята за спирали, въпреки че я обмислях известно време.  Confused
Сега смятам кога кой ден ми е, през опасното време- с презервативи- и редовно очаквам изненада Laughing

# 49
Здравейте милички Hug
Момичета благодаря за инфото за спиралите и аз като цяло не съм фен, но нали кърмя и ми се ще това до продължи по-дълго отколкото с Теа /само 8 месеца/ и не мога да пия противозачатъчни...нещо не ни допада и с презервативи, пък то и за спирала ще трябва да почакам щом чак след първа редовна нормална М /с Теа ми "дойде" след 6 тия месец-...а това пресмятане като Fairy - не ми се поема такъв риск...изобще дилема голяма.../А за това "пазене от таткото"- хаха, нямам думи- така се появиха Теа и ЛОра, като нищо ще се появи още едно човече  Heart Eyes/- тогава вече трябва да се  #2gunfire
Някой чувал ли е как е Силия на Димана?Имате ли тел>?...
Как е Иса на valia77?
не е ли по- нормално кръвното през бременността да пада, а не обратното...?поне при моите две беше така...то не че се получиха нормално ражданията,... newsm78
Теа води класацията за най-слаби мацки!Вчера бяхме на консултация и тежи едва 10 кг. с леки дрешки /т.е. 9,600 кг., но е станала най-сетне 80 см. цели 4 е качила за 3 месеца Grinning, а теглото едва 250 грама...уж почна да се храни по-добре пък...ама нейсе...
А малката Лора май ще става слонче Joy- с тегло 2.450 родена и 46 см- изписана 2.330 в момента е 4.770 кг. а няма още 2 месеца /след седмица ги прави/ и е едва 50 см., макар че в къщи я меря 52 см, ама пак си е дунда за дължината на тялото hahaha
А аз все я мисля- щото яде 3-4 минути и после се дърпа...как стават тези работи и аз не знам...но ми пести време откъм хранене... Heart Eyes
Ако знаете как ви завиждам за бъдещата среща///...що не вземете всички да се принесете към Русе Hug та и аз да дойда на кръчма...много нахална Ива Blush...Еххххххххх....а бяхме млади Simple Smile...В този ред на мисли с татито имаме годишнина на 04.03. и ми се ще да направим нещо диво, да отидем някъде..., ама ше го измисля аз...не сме ли хора и ние- ще хванем някои баби и дядовци...да гледат бебетата newsm78
ками, наистина както казва  Fairy пробвайте с промяна в храната да се подобрят нещата с ходенето по голяма нужда...повече супички, течности, прясно мляко /ако му даваш/, ...скочета, плодове /не толкова банани/Успех!
изчезвам сега че Лора ще папка, може би...
Цункайте сладурчетата! Hug

# 50
Мами, ами аз да се похваля или да не се хваля, че да не чуе дяволът  Laughing Вчера следобяд Наско и гърнето бяха в хола, а аз бях в спалнята да се облека. Та идва Наката, стиска гърнето в ръка и ми вика "мамо,пиш.бъзо,пиш" Сложих го на гърнето и се изака. Снощи по едно време пак си каза, че има пиш, ама беше намокрил гащчките. Смених го и след 5мин. пак "мамо,пиш.бъзо,пиш"
Викам не вярвам да ти се пишка толкова, ама пак го сложих. А то детето пак се изака. Много се зарадвах  Party
И да питам нещо. Вашите деца ядат ли хляб? Напоследък категорично ми отказва, даже ако съм му надробила в манджата(което правехме преди), не иска да я яде  Rolling Eyes
Гита, какво е странджанка? Че аз напоследък много съм се изчерпала откъм рецепти
Валя, Наси също е извадил почти всички зъби с висока Т. 1-2 ги вади с над 39, а много майки ми казваха, че такава висока Т не може да е от зъбите. Да, ама освен нея, му нямаше нищо друго на хайвана. Дано не е нищо друго и при вас  Hug
Много ми е миличко, че има толкова мами, с които мога да споделя вълненията си. И макар че не ви познавам лично, имам чувството, че сте ми много близки. Искам и аз да дойда на тази срещаааааа. Браво на Гуш, че я организира  Hug

# 51
Понеже Лора не се събужда да яде, аз пак съм на компютъра- Теа спи също, гушната до тати си...ооо...блаженство...малко свободно време...
Тъкмо разгледах снимките отново- Ренка той мъничкият като е подстриган пак е готин  Heart Eyes, ще ви вземем за зет, ако ни искате де...аз съм си харесала и Насче на Gita, ама те всичките деца са много красиви,...ще трябва да си правя оше бебета... Joy
В този ред на мисли да попитам мамите на момиченца дали са подстригвали децата?Помня че Мартеа беше подстригвала адашката,...ам,а аз още не съм пък май започва да и се сплитат къдричките отзад на главичката, пък много не ми се иска да подстригвам... newsm78

# 52
Здравейте!

Сиска и Тиа много много идейни сте пак!

Димана, стискам палци да нямате проблеми. Дано мине всичко бързичко и детенце да се съвземе.

Гуш, аз съм за 24.03 вечерно, че на 06.03 тръгваме за Рим с татето, а после до Берлин и незная точно кога ще се върнем. Така ми се скита по света....

Валя, вярвам че ще е от някой зъб.

За спиралите нищо не заная. За цитонамазка пък никога не съм си правила. Ходих на гинеколог 6 месеца след като родих и повече не съм стъпала, май му е време.  newsm78

Катка, в моите книги пише, че когато белтъкът е над 1% отговарящ на 1000 мг/л се смята за съмнение за болест или е натоварване на бъбреците. Ти ме беше посъветвала преди в Бургас да се повтарят изследванията, така че не губи време. Дано проблемът е в лабораторията, а не в теб. Гадното е че ти се панираш в такъв случай, а не лекарите. Надявам се въпреки всичко да си ок.

Марти храни винаги някаква играчка, когато той самия яде. Няма значение каква е и моторът е включен в храната. Все още рядко се заиграва сам все си търси с някого да играе. Дори в яслата ми казаха, че обичал да хване някоя от възпитателките и да я води за ръката да разглеждат.

Носи 23 номер на Колев и Колев, но май ще минаваме на 24 вече.

# 53
Майчета, ей сега ще цвъкна анкетата, ама първо да се изкажа... Аз все ви лъжа за срещи, ама татито ни твърдо ми е обещал за следващата среща да ни закара до Софето. Дори съм му казала, че ще е в близките седмици и той ми е обещал. Но ако е вечерна, отпадаме. А и освен това, няма начин да оставим Дени на някой, пък и ми се искаше да видя и да го запозная с другите деца, та ако ще бъде само "женско парти", ще очакваме следващата среща (дано да е по-скоро, докато не е забравил обещанието си и докато все още сме с кола  Wink).

Ренката, чуден напредък с гърнето! Браво Laughing Дени яде хляб, от няколко месеца му дробя супичката с хляб и си я хапва. Дори обича и сух хляб да яде. Само като го види и започва да вика "ляб, ляб", докато не получи едно къшейче  LaughingСамо попарата продължавам да я правя със сухар, че става по-хубава

Валя, дано е вариант 1!

Тиа, а блондито как е?

Дени си има вече и последния кучешки. То детето кой знае от кога си го има, ама аз чак снощи се загледах - поне от 1 седмица е като го гледам.

# 54
Здравейте мами
Аз толкова дълго не съм писала, че вече не знам дали някой ме помни изобщо Simple Smile Иначе чета тук-там.. ама нещо все ми липсваше вдъхновение да пиша.Имам си нова колежка, която се оказа съфорумка - много е готина Wink Жалко, че не сме в един офис...

Като ви чета, много са напреднали с говоренето вашите дечица. Зори се отпуска да говори по някоя и друга нова думичка, или даже словосъчетание, ама чак пък такива сложни и дълги не ги говори...

Задържа се седмица и нещо сравнително здрава и ходи на ясла... всеки Боже ден се моля детето ми само да е здраво и да не се разболява повече. Много съжалявам за всички болни дечица.. Димана, дано се оправяте бързичко...

Иначе зъби все така ни мъчат... хрема си имаме, не знам дали има връзка... Зори все си сочи устат и хленчи "бууии" Мажем се с едно мехлемче...Мартеа го беше писала по-горе.. или в предната тема.. Не знам колко помага, но пак е по-добре без нищо..

Снощи имахме доста неприятно преживяване... Имаме две котки попринцип.. едната е старичка - на 11 години... беше болна.. е.. вчера й беше последния ден... майка ми я намерила свряна под дивана и вкочанена...  та снощи посред нощите сме ходили с мъжа ми да я погребваме... Много е неприятно, много тъжно... знаехме, че предстои, но си е мъка... 

# 55
привет, майчета! нямам време да чета и пиша, но от малкото, което видях:
1/ Силия бързо да оздравее и да се връщат у дома с мама  Praynig
2/ за срещата съм за обедно, на 10.03, но ако решите друго, ще се опитам да се нагодя;
3/ Катка, дано при теб (вас  Grinning) всичко да е наред! аз вече усещам ритничета отвътре, кеффф

като ми се освободи малко временце, ще попрочета и ще попиша! липсва ми компанията ви!!!

и Иви, възхищавам ти се, как се справяш с двете госпожици и чак имаш време за форум!!! отсега ме хваща шубето как ще я караме като се появи номер2, живот и здраве!  Embarassed

Hug Hug Hug

# 56
Иви, Миша като я кърмех, също сучеше по три-четири минути и се отказваше. Така си беше от началото до края, аз се притеснявах първите месеци, че не може да се наяжда за такова кратко време, после ми мина:). А при положение, че Лора наддава така добре, изобщо няма какво да го мислиш Peace
А иначе ние така се "пазим", защото искаме второ дете, но не сме решили категорично кога точно го искаме и сме оставили явно на случайността решението Laughing

Шуша, помним те, как иначе Hug Добре се завърнала. Много тъжно за котката... Cry

Хляб давам само сутрин на закуска със сандвича или ако яде пица. С ястията- не.

А за срещата-понеже виждам, че дотук записалите се предпочитат обедно- направете го обедно, да бъде удобно на повече хора. Само тогава няма да мога категорично да обещая, че ще дода Embarassed

# 57
Иви,на Насковци ви върви значи ама снахата ние не си я даваме Crossing ArmsЗаплюхме си я Mr. Green.
Ренката,странджанка е филия намазана с кайма и препечена на скара Grinning,в някой краища им казват принцеси.
Наско яде мнооого хляб,сух,топъл,намазан ,ненамазан,абе хляб да има Laughing.

# 58
И аз да питам как е Иса и Силия?
За срещата, то се знае ,че Гуш е организатора- аз съм за всички дати без 17ти ,че тогава сме на 2 рождени дни.
Аз се чудя да давам ли Ники на ясла или не.Има кой да я гледа,но се чудя.
Ники папа хляб.Яде филий намазани с нещо.
Отивам да разгледам февруарското албумче.

# 59
Добър вечер и от мен! Hug
Иви, и аз мисля, че няма от какво да се притесняваш.Според мен, Лори си наддава добре.То детето само си знае колко да си хапва. Wink
Феъри, тя съдбата си знае работата.Пък и това, че е планувано и желано бебче, ще направи изненадата още по-страхотна и запомняща се. Peace
Шуша, добре си ни дошла!Разбира се, че те помним! HugТова за котката е наистина много тъжно.И аз като бях ученичка, имах котка, която беше много възрастна, и въпреки, че знаех и очаквах какво ще се случи,   когато дойде моментът се почувствах ужасно и ми се искаше да не се беше случвало. Tired
По въпроса за хляба - хляб давам единствено когато правя сандвич.В манджата не слагам хляб.
Хайде, моля се утре да прочетем добри новини за Силия и Иса. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт