КАРТИ ТАРО - ТЕМА 33

• 27 657
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • на последния етаж
Здравейте, колебая се дали да направя едно пътуване, за което съм поканена. Колебанията ми са продиктувани от различни причини. Дали бихте изтеглили карти по моя въпрос, да го предприема ли?
Благодаря!

# 616
  • Sofia
Аз бих изтеглила 2 комбинации за този въпрос:
1. Как ще се развият нещата за вас, ако го предприемете.
2. Как ще се развият нещата за вас, ако не го предприемете.
Съответно, в зависимост от картите, бих теглила и още - Какъв е основният блокажи/проблем, който пречи и т.н.

Въпросите, които задаваме, е добре да са с отворен край и да се анализират различни възможности/вероятности и състояния, за да ти помогне това да вземеш сама решение.

Здравейте, колебая се дали да направя едно пътуване, за което съм поканена. Колебанията ми са продиктувани от различни причини. Дали бихте изтеглили карти по моя въпрос, да го предприема ли?
Благодаря!

# 617
Благодаря!

Съветът на Scarlett83 е чудесен 🫶🏻

Снимайте картите, дайте своето тълкуване и който иска друг ще се включи по тях.

# 618
  • на последния етаж
Въпросът ми е какво да очаквам ако предприема пътуването?

Според мен ще ми се наложи да балансирам между работа, свободно време, различни хора и ангажименти по времето на пътуването, а вероятно накрая ще се върна доста емоционално натоварена.

# 619
Не бих възприела Асо жезли като емоционално натоварване като завършек. По-скоро виждам, че изначално имате колебания по Луната и може би на това се дължи тълкуването на Асо жезли.
За мен то е позитивен краен резултат и ако го видя за себе си бих решила, че ще тръгна със съмнения и организационен ангажимент, но ще завърша с полза - някаква идея, вдъхновение, полезен контакт и т.н.

# 620
  • София
Здравейте! Ще има ли връзка между двама души, сериозна, да заживеят заедно? Картите нямат позиции.

Моето тълкование е, че по 6 пентакли ще имаме щедрост, материален успех, даване и получаване на помощ или достигане на това, което човек желае. Кралица пентакли подсилва материализма на нещата. Жената е земна, практична държи на парите. За ситуация стабилност, надежност. Жената желае семейство. Краля чаши, добросърдечен, любещ партньор за ситуация, благоприятен изход. Луната говори за преодоляване на препятствия, опасения, страхове, скрити мотиви, затруднения, може и вътрешни. Сякаш има някакви скрити неща между двойката. Крал мечове може да е и човек, който е обективен, способен да даде безпристрасно мнение и да спомогне за разясняване на ситуацията. Последната карта шестица жезли- победа, достигане на целите. Триумф, ръст в работа и дела. Според подредбата ми се струва, че отговора на въпроса е да, но ще има скрите неща за преодоляване по Луната.

# 621
Здравейте! Ще има ли връзка между двама души, сериозна, да заживеят заедно? Картите нямат позиции.

Моето тълкование е, че по 6 пентакли ще имаме щедрост, материален успех, даване и получаване на помощ или достигане на това, което човек желае. Кралица пентакли подсилва материализма на нещата. Жената е земна, практична държи на парите. За ситуация стабилност, надежност. Жената желае семейство. Краля чаши, добросърдечен, любещ партньор за ситуация, благоприятен изход. Луната говори за преодоляване на препятствия, опасения, страхове, скрити мотиви, затруднения, може и вътрешни. Сякаш има някакви скрити неща между двойката. Крал мечове може да е и човек, който е обективен, способен да даде безпристрасно мнение и да спомогне за разясняване на ситуацията. Последната карта шестица жезли- победа, достигане на целите. Триумф, ръст в работа и дела. Според подредбата ми се струва, че отговора на въпроса е да, но ще има скрите неща за преодоляване по Луната.
Преди всичко картите би следвало да са подредени в една линия. Те не са. В тази ситуация аз бих ги тълкувала по два начина: 1) възприемам ги все едно са подредени в една линия (все едно Кралят гледа към Луната), и 2) все едно вторият ред имат допълнителна пояснителна функция на първия. Допускам, че много хора няма да са съгласни с този подход, но, уви, за добро или лошо, картите са наредени по този начин.

По същество. Според мен отговорът е не. Дамата очаква, че ще има равно даване и вземане (Кралицата е обърната към 6 пентакли, което в случая явно се явява съвместното съжителство). Така, 6 пентакли, подчертана с Луната, обаче говори, че очакването е по-скоро в сферата на илюзиите. Кралят е по живота и без особена мисъл и план за бъдещето (приех, че в права линия гледа към Луната). По Крал мечове може и да прекрати отношения/да попари илюзиите, но каквото и да е, ще е свързано с Кралицата, под която се е озовал. И после си заминава по живо, по здраво по тази 6 жезли. Победата обаче ще е за мъжката енергия, защото картата от две страни е заключена с кралете.

Няма нужда да ни се карате. 4 години за мен е по-скоро в сферата на съвпаденията. Никога и никъде не съм срещала човек, занимаващ се сериозно с картите, да говори за такива срокове. Броят карти в подредбата е въпрос на личен изобор, но е хубаво да се има предвид, че повече карти без конкретни позиции могат да доведат до объркване вместо до яснота.

# 622
А, харесват ви обидите! Разбирам, голямото его е над всичко. Не ме интересува отговор три месеца, а перспектива. Не е вярно, че таро отговаря за 6 месеца напред. Давал ми е и коректен отговор и за 4 години напред, друг е въпроса дали отговорите ни харесват. Обичам подредби с 6, 9, 10 карти. Подкова, келтски кръст. По три карти е трудно да се прочете повече информация. Май някой съфорумки са поставили табута в гледането на карти. Гледам, Ленорман е замряла и тук тона е лош, на моменти злобен. Няма добра атмосфера в темата! Жалко, старите теми са хубави!

Няма проблем, щом картите ти говорят по този начин. Но ти си пуснала подредба за тълкуване и аз си направих труда да напиша своята версия. Коректно би било да коментираш тълкуването ми, а не да ме намесваш в чужди спорове. Темите замират точно заради това, че в отговор на тълкуване повече не се чува ни вопъл, ни стон, няма обратна връзка, нищо. Какъв е смисълът човек да се хаби да мисли по чужд въпрос тогава?

О, виждам, че и постът ми е изтрит. Ок.

# 623
По картите мисля, че става въпрос за зрели хора и динамиката в отношенията е на принципа - каквото даваш, това получаваш. Вероятно има съмнения, колебания и несигурност, но ми се струва, че  те биха могли да се преодолеят, ако има откровено заявяване на очакванията. Бих предположила, че биха могли да заживеят заедно, ако това е желаното развитие.
Пожелавам успех.

# 624
  • София
Благодаря, Like_Smoke! Аз усещем подобно нещата. Бъдещето ще покаже.
Rebel Rebel, благодаря за отговора. Някога са ме учили, че когато правим подредба за любов е хубаво да редим към нас картите. Може би ми липсва финал 10 карта. Този път така реших. Повече карти разказват повече от историята. Тук пояснителни и подчертаващи карти няма. Луната не е обърната за да я тълкуваме в сферата на илюзиите. Крал меч не е обърнат за да прекратява отношения.  6 жезли е доста положителна карта. Пуснах, подредбата, защото ме загложди дали връзката ще е с крал купи или крал мечове?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:13 от DiaSol

# 625
Благодаря, Like_Smoke! Аз усещем подобно нещата. Бъдещете ще покаже.
Rebel Rebel, благодаря за отговора. Някога са ме учили, че когато правим подредба за любов е хубаво да редим към нас картите. Може би ми липсва финал 10 карта. Този път така реших. Повече карти разказват повече от историята. Тук пояснителни и подчертаващи карти няма. Луната не е обърната за да я тълкуваме в сферата на илюзиите. Крал меч не е обърнат за да прекратява отношения.  6 жезли е доста положителна карта.
Всяка една карта има както положителна страна, така и отрицателна и картите се влияят една друга при четене. Но всеки тълкува според собствените си разбирания и интуиция. Дайте обратна връзка, когато прецените, че е минал reasonable периодът, който покриват картите според Вашите разбирания.

# 626
Благодаря, Like_Smoke! Аз усещем подобно нещата. Бъдещето ще покаже.
Rebel Rebel, благодаря за отговора. Някога са ме учили, че когато правим подредба за любов е хубаво да редим към нас картите. Може би ми липсва финал 10 карта. Този път така реших. Повече карти разказват повече от историята. Тук пояснителни и подчертаващи карти няма. Луната не е обърната за да я тълкуваме в сферата на илюзиите. Крал меч не е обърнат за да прекратява отношения.  6 жезли е доста положителна карта. Пуснах, подредбата, защото ме загложди дали връзката ще е с крал купи или крал мечове?
Дори и изправена Луната дава несигурност, колебания. На лунна светлина нещата изглеждат различно от същите на дневна. Въпреки че има много модерни интерпретации на картите, лично аз винаги поглеждам към "оригиналните" изображения в марсилското таро или това на уейт. И там има борба между съзнание и подсъзнание, рацио и емоции. Щом има още един мъж в ситуацията, това е нормално.

# 627
Да се върнем на темата с въпросите, предполагащи отговор да/не.
В конкретния случай ще става дума за отговор на въпроса: Да отида или не?

Увод: Конкретен човек ме кани да го придружа на събитие, свързано с рисуване. Аз не се интересувам от темата, рисувам на ниво 5-годишно и реално не ми се ходи.

Първият вариант е да направя подредба Избор, според която тегля по три карти на двата варианта и един сигнификатор. Първият ред отговаря на въпроса, какво ще се случи ако отида, а вторият, съответно - ако не отида.
Сигнификаторът показва съществото на въпроса.

Понеже за начинаещи е трудно да се ориентират в значенията на картите и се затрудняват, кои от всички значения подхождат, лесният начин е първо да погледнем картите общо. Виждаме, че горният ред е само малки аркани, а долният са два големи и една дворцова карта. Малките аркани сочат, че нищо особено в това събитие няма, то е рутинно, редово и не променя живота ми по никакъв начин. Но все пак има действие, защото по малките аркани нещо се случва. И наистина е така, защото ако отида, ще има събитие, ако не отида - всичко ще си продължи както досега. Това и казват картите.
Ако отида - 8 Пентакли - занаят, иска концентрация, съсредоточаване и внимателно извършване на някакви действия. По Шестица Жезли виждам себе си не като човека на коня, а като някой от тези хора отзад, с моливче в ръка, но определено съм масовка. По Седмица Пентакли - очакван резултат, не съм започнала да рисувам по-добре, нито ми е станало по-интересно.
Ако не отида - XI Правосъдие - едно от значенията на аркана е буквално каквото се е случвало преди, такова ще се случи и сега, просто няма да отида. IV Император - по този аркан си правя извода, че човекът, който ме кани, също няма да отиде, защото императорите никъде не се появяват сами, все някой ги придружава. И последната карта - Кралица Жезли, от която всичко зависи и която накрая отсъжда, ще го бъде ли, няма ли, тя казва искам или не искам.
Сигнификаторът е Крал Пентакли, този, който ме кани. Тук има тънък момент, че Кралицата все пак поглежда към Краля, малко съжалява, че му е отказала. Виждам краля леко натъжен, все пак му се ходи на това събитие.

Какво решение ще взема аз в случая? Ами зависи. Но вече имам някакво виждане и по двата варианта.

Вторият начин е за съвсем начинаещи, които много държат да зададат въпроса си с да и не.
За същото събитие задавам директно въпрос: Да отида или не? И тегля една карта за да и една за не. Ето така:

Принципът е, че големият аркан доминира, след това по важност са дворцовите карти, след това асата и накрая цифровите. Не е необходимо да знаете значенията на картите, макар че те са информативни.

В моя случай картите казват НЕ, защото за отговора не се пада голям аркан и той доминира над дворцовата карта.

А дали ще отида или няма да отида, вече аз самата решавам. Впрочем, по вторите карти, Кралят Пентакли може и да размисли.

# 628
  • София
Хе и въпреки всичко, ако отидете на рисувалното събитие ще ви хареса, ще направите нещо и ще се почуствате победител. 8 пентакли и 6 жезли. 7 пентакли за финал ще отвори врата на разбирането, че ако посеете семе, то ще даде урожай, но процеса е бавен.  Вие сте размахали меча на темида и край. Подръжка от император и кралица  жезли. Дамата обаче, като че ли се ходи и аз тако го усещам. Краля пентакли няма да е доволен. Долните две карти потвръждават същото. По смърта може да има край и ново начало. Коментирам с добри чувства, нали темата е за взаимопомощ!

# 629
Хе и въпреки всичко, ако отидете на рисувалното събитие ще ви хареса, ще направите нещо и ще се почуствате победител. 8 пентакли и 6 жезли. 7 пентакли за финал ще отвори врата на разбирането, че ако посеете семе, то ще даде урожай, но процеса е бавен.  Вие сте размахали меча на темида и край. Подръжка от император и кралица  жезли. Дамата обаче, като че ли се ходи и аз тако го усещам. Краля пентакли няма да е доволен. Долните две карти потвръждават същото. По смърта може да има край и ново начало. Коментирам с добри чувства, нали темата е за взаимопомощ!

Flordeluna, след толкова писане, ще отида непременно. Стига да се случи събитието, разбира се, имам съмнения по Смъртта.

Общи условия

Активация на акаунт