Гонят ме

• 6 001
  • 155
  •   1
Отговори
# 15
Дамянов992 щом е както казваш аз лично бих приела всичко като пито-платено и бих оставила възрастната жена на мира. Живяли сте ,поддържали сте. Изнесли сте се и забравяте. Както искате, то си е ваша работа какво ще направите, но питаш за мнение и аз отговарям.

# 16
  • София
Реално тя ви е поканила на гости, а сега иска това гостуване да приключи.
Нямаш никакво основание за претенции.
Даже е коректна да ви даде определен срок за изнасяне.
Подобренията и поддръжката надали ги е изисквала. Могат да се приемат като вид благодарност за безплатната квартира или доброволен жест от теб. И да, абсолютно безплатно е било, защото не си плащал наем. Плащането на режийни си е в реда на нещата, защото И вие с приятелката ти сте се възползвали.
Явно в родата ви всички го играете хитреци на дребно, но дамата е била по-хитра. Това е.
Искала е някой да я гледа, но не желае бебе да й реве на главата. Иска спокойни старини.
Щом имаш имот, отивай в него и прави по него подобрения. Не виждам причина човек със собствен имот да живее в чужд, надявайки се да го придобие срещу поддръжка на двора и плащане на сметки. Няма такъв законен начин. Особено на устни уговорки.
Адвокатът ще се позабавлява с казуса, че и такса за консултация ще вземе.

# 17
Бихте ли казали какво беше отношението ви към тази жена - на уважение, съпричастие, разговаряхте ли изобщо с нея или "нямаше време" за всичко това?
Защото вероятно тя ви е подложила на тест, затова е била устна уговорката.
Е, не сте издържали теста явно, иначе тя щеше да узакони сделката.
Може би счетохте, че имотът вече е ваш? Ами не е. Няма безплатен обяд. Не сте плащали дори наем. Каквото сте купували е било ваше решение. Сега остава да я изкарате и длъжница.
Да ви кажа, че се развалят в съда  дори договори за дарение на къща срещу гледане и грижи, и то при страни баща - син, а вие.. само защото ви е поканила  да живеете и вече сте големият стопанин на чужда къща..

# 18
Ще е добре и да си пресметне възможността за обратна жалба и надчислят наема с лихвите за времето прекарано в къщата . Т.е. наистина ако има пари за такса адвокат нека иде да се посъветва хубаво. Да не попадне на глог.

# 19
Бихте ли казали какво беше отношението ви към тази жена - на уважение, съпричастие, разговаряхте ли изобщо с нея или "нямаше време" за всичко това?
Може би счетохте, че имотът вече е ваш? Ами не е. Няма безплатен обяд. Не сте плащали дори наем. Каквото сте купували е било ваше решение. Сега остава да я изкарате и длъжница.
Да ви кажа, че се развалят в съда  дори договори за дарение на къща срещу гледане и грижи, и то при страни баща - син, а вие.. само защото ви е поканила  да живеете и вече сте големият стопанин на чужда къща..

Грижил съм се за нея както подобава, 1 година преди да ни покани и тази 1 година във която живеем там, каране по доктори, магазини, абе всичко което е поискала го е получила. Не сме създавали никакви проблеми през цялото време, не сме давали и повод за скандали.

# 20
Според мен жената е усетила някакви амбиции и някой я е предупредил, че ако сте с дете ще може по-трудно да ви махне и може би вече не се е чувствала сигурна с вас. Да не би да не се е чувствала сигурна с вас и още по-застрашена ако сте семейство с дете и без друг дом или средства ? Не знам.  Само насоки на мислене са това.
нямаме други деца, имам къде да отида да живея имам също и финансовата възможност. Въпросът е не да и взема къщата, не я искам а просто искам да има някакво възмездие спрени нея. Отидох там по ред причини почина майка и която беше сестра на моята баба, няколко месеца след това почина и мъжът със който живееше от няколко години. Тя ни помоли и то няколко пъти да отидем да живеем при нея за да не е сама. Сама предложи да ми даде къщата, ходихме при адвокат и потготвихме документи за нотариално завещание и всичко приключи до там, без подписи и без никакви писмени договори. Сега явно е превъзмогнала смъртта на близките и и просто реши да ни изгони.

В кое населено място е къщата? Отиваш си сега в твоята къща, ремонтираш си я, плащаш си ѝ сметките, а пък някой ден, след като жената почине, може и да наследиш къщата, щом няма по-близки роднини, ако си единственият наследник

# 21
Ясно. Възползвала се е явно. Така си е направила сметката.
Пиете една студена вода и натам.

# 22

Грижил съм се за нея както подобава, 1 година преди да ни покани и тази 1 година във която живеем там, каране по доктори, магазини, абе всичко което е поискала го е получила. Не сме създавали никакви проблеми през цялото време, не сме давали и повод за скандали.

Важното е това за докторите, за магазините или друго, да е било истинско и от сърце. Ако не е било, ако е било само проформа, жената го е усетила.. Все пак е поне 2 пъти на вашите години, има по-голям житейски опит. Ако е било театро, го е разбрала.
Нищо не коства понякога да бръмнеш с колата и да заведеш някой на лекар, до магазина или където и да е. Важно е зад този жест какво се крие.

Въпросният син, за който ви споменах, точно така имаше "разписвания" за добра грижа (лекар, рецепта). Да, ама не. Съдиите не са глупави, знаете ли?

# 23
Вече са ти обяснили преди мен - за наем не е нужна писмена форма, но за прехвърляне на собствеността - да.
Явно си е променила решението, причината няма значение или не сте се доразбрали какво точно ти предлага.
В крайна сметка дребните ремонти, почистването и сметките са нещо нормално и при обикновен наем, така че не си се набутал. В случая, ако и тя е живяла там, все едно сте разбрали със собственика вместо наем, да му плащате консумативите.

Както се казва, това е малкият дявол, извади си поука, че чужд имот не се подобрява без консултаия с адвокат и документално оформяне.

# 24
  • София
Все едно сте били под наем.
Край. Изнасяйте се.
И в бъдеще да знаеш - всичко, свързано с имоти, се прави с документи. Документи, черно на бяло, желателно подписани пред нотариус.

# 25
  • Melmak
Значии, не си искал да лапнеш имот, ама очакваш да ти бъде прехвърлен?

Ако жената е искала, щяла е да го направи.

Имаш си къща, имаш си жена и толкова ти стана жал за тая баба, че чак отиде в тях да живееш! Като искаш да й помагаш, не пречи да я водиш на лекар или да й помогнеш с друго, но без да имате очаквания един към друг.

# 26
Няма как да имаш каквито и да е претенции в момента. Нищо не можеш да докажеш, всичко е било устна уговорка. Изнесете се в твоя си имот и до там. Тя даже и жената да беше направила договор за дарение срещу гледане, това пак много лесно би се развалило. Достатъчно е да отиде и да се оплаче, че не я гледаш. Та с договор или без, все тая..

# 27
  • София
Взимай си пелетите и движимите вещи за къщата, които си купил, помахай на подобренията и си вървете у вас.

# 28
  • Бургас
Като клекне и наистина стане ред за гледане, недай Боже и да е на легло, може и да се сети пак за вас, ако няма други опции. Засега  - разделете се цивилизовано и за другия път, ако има такъв, опичайте си предварително нещата черно на бяло.

# 29
  • София
Очевидно вече сте нежелани в тази къща, а и си имате ваша. Спестете си разсъжденията по картинка и се изнасяйте в посочения срок.

П.П.: При собствена къща/апартамент ми е немислимо да отида да живея в чужда. Ясно е, че сте имали задни мисли да се озовете с два имота без особени усилия. За съжаление в живота рядко става така.

Общи условия

Активация на акаунт