Гонят ме

• 6 003
  • 155
  •   1
Отговори
# 45
Не оправдаваме никого,защото не сме чули мнението на другата страна.
Това ще е урок за младите хора,или да помагат безвъзмездно,или да си правят уговорките писменно и пред нотариус.
В момента те са гости,без никакви права.Да си ходят в своята къща и да да си гледат детето.Може да се споразумеят да гледат зеленчуците на двора,като си делят реколтата.Това в случай,че къщите са близко.

# 46
  • София
Аз не бих се радвала на това някой да ми разоре двора и да го насади с какво ли не. Особено на стари години, когато ще имам нужда от тишина и спокойствие.
Имаме двор на вилата и държа да е само с трева и цветя на определено място до входа. Не си представям да поканя някой на гости там и той да почне да ми ровичка по двора.
Може и тази жена така да мисли. Имам възрастни родители и възрастни свекъри и знам колко хапват и как не им се занимава с обслужване на домакинството.
Тази жена поиска ли изрично тези промени по къщата и по двора?
Колко да е намазала една възрастна жена, която надали ще излезе да копае, чисти плевели и поддържа разсади?

# 47
Неподдържан двор, бързо се превръща в змиярник, плъзват всякакви гадини. Все някой трябва да я върши тази работа.

# 48
  • София
Едно е да се разчисти дворът и да се окоси, друго е да се "облагороди" и насади с култури за 20 хил. За нуждите уж на възрастна жена.

# 49
Аз разбрах, че за целият престой е вкарал толкова пари, не само за дворът.

# 50
  • Melmak
Тук не знаем и няма да разберем тезата на бабата.

Можем да коментираме само действията на автора. Дори може да не е инвестирал нищо от това, което казва, може да е насадил там нещо, колкото да изглежда, че се грижи.

Двор може да е с трева и цветя, както каза фивър. И аз не изгарям от желание да гледам домати, предпочитам райграс и цветя.

А ако жената е възрастна, нито може да плеви, нито да копае, нито да полага грижи за градина.

Също така не разбирам кой е карал автора да влага толкова пари и усилия без да има договор?

И като си имаш къща иди си у вас и не се занимавай с иди ми, дойди ми…

# 51
Вие с прости хора, обикновено в пенсионна възраст от някое село, имали ли сте вземане даване? Те едно говорят и мислят после друго им идва на ум и си сменят мнението на момента. Визирам въпросната баба, която е минала през две тежки загуби. Ние не знаем дали няма или има зла умисъл. Но често хората правят устни договорки, после се отмятат. Трябвало е да се подготви писмено документацията и след това да се инвестира. А дали някой е искал или не да придобие чужда къща срещу гледане и финансова подкрепа - защо не? Ако къщата е в някое забутано село, за 10г ще се натрупат достатъчно разходи и вложено време, които да покрият цената на къщата. Само за една година човека е вкарал 5к и личен труд и време. Вероятно е имал и разходи за въпросните лекари и вероятно лекарства. Не виждам, защо сделката да не е била честна, но въпроса е че не е била подписана.
Моя съвет е - обирай си всичко, за което си платил и се изнасяй без да се караш. На бабата може и да й дойде акъла и ОТНОВО да си промени нуждите и решението и тогава ако реши да иска отново да й помагаш, ще подпишете договор както си трябва и ще провериш дали е валиден и само тогава ще наливаш още пари и време.

"Бабата" е дъщеря на сестрата на бабата на автора. Ако са средностатистически като раждане и пр., и авторът не е 50-годишен ергенин, чакаш тепърва първото си дете, тя сигурно е на около 60 години. Може и да няма даже 60. Не знам кой човек на 60 години ще си припише единствения дом на някого, и в общия случай нито има нужда от грижи, нито от скъпи лекарства, които някой да ѝ купува.  Разчистването на двор определено не е 15 хиляди.

# 52
  • София
Аз се опитвам да не заемам страна, но имаме само неговата гледна точка.
От нея разбирам, че той си има къща, но е отишъл в чужда къща с надеждата да му бъде приписана. Това ми звучи нехигиенично по много показатели - и физически, и морални.
Предполагам, че жената като е чула за бебето, и си е представила шум, безсънни нощи, олелия, и си е казала - ооо, не е за мене това, хайде кой откъде е. Което... може и да не е най-благородното нещо, ама къщата си е нейна и на стискане на ръцете не може да се разчита.

# 53
  • София
Кукумицинка е права.
Аз бях решила, че е сестра на баба му. Сега пак прочетох, че реално е първа братовчедка на майка му и сигурно дори не е и точно "баба".
Щом те чакат първото си дете, тя може и на моите години да е. Аз самата съм баба на първо внуче, но имам и свое бебе, та възрастта съвсем става относителна. И наистина ми звучи невероятно жена, която е в диапазона 50-70 и вероятно има поне 20 години още пред себе си, да е склонна да си прехвърли единствения имот на някого, вместо да си осигури опцията за спокоен живот в него.
Авторе тази баба колко е годишна? Работи ли, пенсионерка ли е? Че тук даже я обявиха и за вече с деменция.

# 54
  • ☀️София / London🌂
И на мен ми звучи като в бъдещото бебе да е проблемът. 
Предполагам, че не го е включила в сметките когато Ви е поканила.
По-добре сега от колкото да Ви каже да ги ходите с бебе на ръце, което щеше вече да е ....

# 55
Пак казвам - събери всичко, което си купил. Кажи й че ще изкорениш, това което си посадил ако не се разберете да си получиш плодовете на труда.

И тя пък ще му поиска наема за 2 ма души за 1 къща плюс разноските и плюс лихвите ... да не му надчисли и още нещо . Как ще го подстрекаваш да взима неща от чужда къща ?
Ако е имало разбирателство за живеене срещу плащане в натура , то сделката е изпълнена .

# 56
Това, че авторът е взел предвид думите на бабата, не означава, че бабата се държи коректно. Един дол дренки са. Не оправдавам автора, но не ми харесва уклонът за лошия млад използвач и милата бабичка. По разни причини в България има доста от този вид мили бабички, често ама някак случайно оставени от ужасните си деца и внуци, които като видят зора, най-сериозно ще изговорят какво ще ти дадат, за да поемеш грижата за тях. Подозирам и че наистина си вярват как ще завещаят имането си на благородния гледач.

# 57
  • Melmak
Това с годините не можем да го гадаем, да си каже автора.

Аз под баба разбирам 70-80 годишна, не 50-60. То 50-60 е работоспособен човек, освен ако не е със заболявания, не знам какво има да го гледаш като малко дете.

# 58
  • София
Белла е права. Най-много тя да подаде жалба, че я е обрал и/или за хулиганство. Плюс наем за времето назад с лихвите.

Хечи, аз затова така писах, като за 70-80-годишна баба, ама леля на автора би била на толкова, ако самият той гони 50.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 16:48 от Fever Ray

# 59
Като гледам потребителското име, авторът най-вероятно е набор '92.

Общи условия

Активация на акаунт