Разходите на етап връзка

• 20 400
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Представям си да гледам хотели на Китен, той да ми предлага Карибите и накрая да ме пита колко ще поема. Ами николко.

Единствените нощувки, които съм плащала на мъж (не половината, всичките и почти всичко по почивката) са на сегашния ми мъж. Платих първото ни море като гаджета. Имаше нещо непредвидено, доста неприятно и той нямаше да се справи. Искаше да откаже почивката, беше умрял от срам. Категорично да сме я отменяли за друга дата. Платих я цялата и го заставих едва ли не, да не ми губи времето и финансите, а да стяга багажа.

След този случай не съм платила нито една почивка. Все се бута той вече да е платил или да ми даде пари за капаро.

# 136
Май той ти прилага шит тест с тая “почивка”.

Абсолютно.

Едно е мъжът да издържа жена си, защото детето много боледува и тя не може след майчинството да се върне на работа. Съвсем друго е жената да работи, но мъжът да плаща всичко, а нейните пари да са само за глезотии.

# 137
Е вижте, в двете крайности. Едни жени смятат, че мъжа трябва да поема разходите за почивка, другите смятате, че от къде на къде той.
Та… явно, кой както е свикнал.

# 138
Какви нейни пари? Та те дори не живеят заедно! "Свалят" се все още. Вместо да я носи на ръце с подаръци, почивки, ала бала той я впрегнал да му слугува в неговия апартамент, че и за вноска за ипотека да подпитва. Това нормално ли ви се струва?

# 139
Абе, ако се скръндзи за една нощувка и аз ще реагирам лошо, но пък човека може да няма изцяло възможност да я поеме,та и него разбирам.
Съгласна съм, че мъжа трябва да дава и угажда и да не е стиснат( Това ми беше приоритет в избора ), ама пък и тя да се цигани за една нощувка, не го разбирам.
И като цяло това с тия проваъдъри никога не съм го приемала.

# 140
Обикновено, в началото на връзката мъжете се напъват. Правят големи жестове. Това с деленето идва години по-късно.

Ако не ѝ е комфортно да дели - да му откаже.

Ако ще правят семейство обаче, трябва да разговарят за финанси предварително. Кой какво очаква.
Или да му бие шута и да търси "провайдер" Simple Smile

# 141
Е вижте, в двете крайности. Едни жени смятат, че мъжа трябва да поема разходите за почивка, другите смятате, че от къде на къси той.
Та… явно, кой както е свикнал.

Всеки сам преценява.няма правилно или грешно. 

Но общ кредит с някого не бих взела. Защото гаранция няма.

# 142
Малко се съмнявам да стигнат до семейство, но пък знае ли се.

# 143
Аз не се циганя, казах, че ще я поема. А вас ви питам принципно това нормално ли е ?
Аз все си мисля като Metal.vixen, че поне в началото трябва да се напъне малко.

# 144
Те се напъват, за да прикоткат жената. Тя се е хванала на готви и чисти, когато дори не живеят заедно. Та, защо да се пъне?

# 145
Те се напъват, за да прикоткат жената. Тя се е хванала на готви и чисти, когато дори не живеят заедно. Та, защо да се пъне?
И ти си права, май грешката е моя…, късмет извади този, че си счупи ръката, иначе нямах такова намерение.

# 146
Изобщо не е нормално да ти иска за едната нощувка. Евентуално може би, ако ти си се тръшнала за луксозна почивка, а той не може да си я позволи, да ти намекне, че му е скъпо и ти да предложиш да поемеш някаква част.

# 147
Не си го изиграла правилно. Като си е счупил ръката, има друга, с която да поръча храна за вкъщи. Можеше да му помогнеш да открие и някоя чистачка да минава апартамента 1-2 пъти. Все пак, мъж на 42 години е, не е на 5 и чупенето на ръка не може да ме трогне толкова.

# 148
Абе, ако се скръндзи за една нощувка и аз ще реагирам лошо, но пък човека може да няма изцяло възможност да я поеме,та и него разбирам.
Аз съм беден човек и прекрасно разбирам идеята за липса на възможност. Не разбирам идеята при липса на възможност да се натискаш на скъпото. На мен ми звучи като да има 500 лв, обаче да се надява с помощта на авторката и икономическото чудо 'икономия от мащаба' да получи почивка за 1000.

# 149
И ти си права, май грешката е моя…, късмет извади този, че си счупи ръката, иначе нямах такова намерение.
Ебати късмета.

Общи условия

Активация на акаунт