Алергичен обрив

• 517
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Вчера детето ми получи обрив( множество малки, червени пъпки) по гърдите и корема, както и червени петна по дланите, които непрекъснато изсветляват и се зачервяват. Дадох му ксизал и сутринта пъпките бяха намалели. На прегледа при лекаря му ни казаха да продължим 1 седмица ксизала, най-вероятно било от ягодите, които вчера е ял, както и да ограничим силни алергени-ягоди, яйца, фъстъци... В момента петната продължават да се появяват и изчезват, както и обривът се увеличава и намалява. Чудя се дали са достатъчни тези мерки или е необходимо да потърсим и друго мнение. Благодаря предварително на всеки, който сподели опит и мнение.

# 1
Възможно е да е петата болест. Има бум!

# 2
И докторът първо така каза, но ме попита за температура и болки в гърлото и като казах, че няма и го отхвърли като възможност.

# 3
Не е задължително да има Т и гърлобол. Гледам толкова много хора пишат по групите. Децата са с някак зачервени бузки. Пият само противоалергично. Някой се изринаха целичките.

# 4
Благодаря, ще прочета по-подробно за тази болест, да не да се окаже тя накрая.

# 5
Здравей, моето дете кара съвсем наскоро тази пета болест, но симпотомите бяха съвсем различни.
Първият ден му се зачерви много едната буза, до вечерта и другата. Нямаше температура и болки в гърлото.
Зачервеното по бузките беше като петно, но гладко, без пъпчици.
На 2-3 ден се появиха петна по раменете и горната част на ръцете, като дантела, някак си не плътно червено ами нашарено, като леопардови шарки.
Не се повлиява от противоалергично, и аз давах преди да идем на лекар, понеже мислех, че е алергична реакция, но нямаше ефект.
Така че не мисля, че вашето е пета болест, по-скоро прилича на алергия.

# 6
И аз го изкарвам този вирус момента. Днес ми е осмия ден и съм мъж на 46 годишна възраст. Върнаха ме в детството

Общи условия

Активация на акаунт