Бременност, пулс, амбулаторен лист

• 904
  • 10
  •   1
Отговори
Ако въпросът не е на правилното място - преместете... Днес бях на ехограф, питах лекаря дали чува пулс, каза - да (предния път беше рано). Вика ме след точно една седмица пак. Не ми издаде амбулаторен лист (за разлика от първия път), само снимката от ехото и това беше. Дали всичко е наред?

# 1
Нищо не казват = наред е.
Като има нещо - казват.

# 2
Четох че установяването на пулс е ключов момент. И от тогава се води бременност. А реално прегледа премина, както премина, когато виждаха само сак. Чудя се дали все още не изчаква нещо. Някои лекари мълчат докато не са сигурни за нещо.

# 3
Ами на този етап няма много какво да се каже. В коя седмица сте? За женска консултация започват да те водят към 10-12 седмица.

# 4
Би трябвало да е 6та / 7ма.

# 5
Много е рано за повече информация. Моят лекар направо ми каза, че в този период нищо повече не може да се каже и нищо не могат и да направят лекарите, всичко е в ръцете на природата.

# 6
След 12 седмица повече
Засега толкова ти е достатъчно.

# 7
Нали когато се чуе пулс се води жизнеспособен плод и успешна бременност. То риск има до самото раждане. Просто ме притеснява, че не даде писмено заключение, а предишния път пишеше "един плоден сак с един жив плод". Питах "расте ли", отговор "расте", "има ли пулс" - "има".

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 10:39 от Lili325

# 8
Не виждам кое точно ви притеснява. Това, че не е написал амбулаторен лист? Споделете му следващият път. Моята АГ също не винаги дава амбулаторен лист. А имам две бременност ли проследени с нея.

# 9
Нали когато се чуе пулс се води жизнеспособен плод и успешна бременност. То риск има до самото раждане. Просто ме притеснява, че не даде писмено заключение, а предишния път пишеше "един плоден сак с един жив плод". Питах "расте ли", отговор "расте", "има ли пулс" - "има".
Амбулаторният лист не ти гарантира абсолютно нищо. За какво ти е?

# 10
Днес (за разлика от предния път) чух пулса. Отново само записа от ехографа, без лист, без да ме регистрира някъде. Устно - "добре върви".

Общи условия

Активация на акаунт