Обясни ми, сякаш съм на 5

• 51 077
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 825
  • Г. О.
Когато ме боли вратът и гърбът как да разбера дали имам нужда от мазане със затоплящ гел или с охлаждащ и дали е подходящо разтриване на мястото или не трябва да се пипа? Казаха ми, че зависи дали болката е от нерв или не. Ха, де!
Вие как разбирате дали е захапан нерв и защо би било противопоказно затопляне или охлаждане?

# 826
Вие как разбирате дали е захапан нерв и защо би било противопоказно затопляне или охлаждане?

Ходим на лекар и той ни казва. Simple Smile

# 827
  • Г. О.
Да, така правя и аз:)
Днес колежка ми каза, че я боли нещо заради  възпален нерв, но не ходила на лекар. Това предизвика моите мисли по темата - от къде знае, че е нерв..

# 828
Понякога се познава - на кое място боли, точно как боли. Ишиас например се усеща какво е.

# 829
нервът боли остро и „боцка“ при мърдане
в определени пози, обаче, може да не боли
нервът рядко, подува тъканите наоколо

топло или студено, разделяни само по това дали е за нерв или сухожилие, е отживелица
в различни етапи, за различнии видове травми, и в двата случая, може да се предложи и двата вида облекчаване

# 830
От опит. Аз мога да позная кога е нерв и кога е нещо друго.
Нерв боли непрекъснато, тъпа постоянна болка която не отминава

# 831
не съм съгласна, но ...всеки си знае болките
на клиника по болката те учат, че фасцията боли така , Санди

# 832
Медицината ми е деветата черна дупка.

# 833

Или и той хабер си няма.
И тогава вместо със затоплящ или охлаждащ гел - мажем с ракия.

# 834
  • Мадрид / София
Като ме боли гърба и кръста са от дългото стоене на крака в една поза и мускулите се стягат и от това боли. Ми упражнения за разтягане и разхлабване на определени мускули. Мазане с Волтарен и евентуално Парацетамол или Беналгин. Ако боли нерв смятам, че ще е по-остра болка, но нерв боли сравнително рядко. Повечето са мускулни болежки. Също масаж за мускулите е хубаво нещо.

# 835

Или и той хабер си няма.
И тогава вместо със затоплящ или охлаждащ гел - мажем с ракия.
Аха. Преди години на едни приятели им се роди бебе в Германия. аптеките тогава работиха в петък до 16 , събота до 12 , неденя изобщо ... и бебето нещо настина една вечер. Той отива до аптеката в последния момент и иска ... спирт , за да разтриели с него бебето . Аптекарките направили огромни очи и му дръпнали едни лекциии как ще апие бебето и му дали разни неща за настинало бебе ...

# 836
Един познат в щатите по същия начин жена му една вечер я втриса нещо. Пила това, пила онова... обаче не минава. И нашия я разтрил с ракия. Никакъв ефект. Явно работата сериозна щом и ракията не помага. Качва я на колата и карат към спешното, но човекът не познавал много района, тогава нямаше още ДжиПиЕси - и казва "Преди всяка отбивка намалявах малко за да видя името на улицата да не пропуснем улицата за болницата". Обаче отзад едно ченге забелязва, че кара малко странно с тези намалявания и засилвания - и му пуснал буркана. Спират, идва отзад ченгето, нашия отваря прозореца и вууууууу, все едно ченгето е влязал в нашенски казан за ракия. Моят познат вика "15 минути му обяснявам, че миризмата идва от жената, че двамата сме трезви, как работи ракията, и че пътуваме за спешното". Полицая сигурно си е мислил, че е попаднал на неандерталци.
Всички в описаната случка са живи и здрвави.
Както казват накрая на филмите  - нито едно животно не е пострадало.

# 837
Медицината ми е деветата черна дупка.
Защо девета?

# 838
Може би защото има само 9 и няма повече, няма 10 и т.н.

# 839
  • Благоевград
За "Изгубени" - наскоро пак го изгледах, защото съм го гледала като тийн и нямах много спомени. Имаше интересни линии. Накрая наистина беше странно. Имаше връщане във времето, за да се предотвратят разни събития, но един по един разбраха какво се случва. Само най-главният герой разбра последен. Финалът беше, че всеки един от тях намери спокойствие и щастие там, където е.

За болката от нерв - имала съм прищипан, така боли, че не можеш да го объркаш. Постоянно, остро, спиращо дъха боли.

Общи условия

Активация на акаунт