Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 14 024
  • 243
  •   1
Отговори
# 150
Ние сме близки с колежките, приятелски семейства сме също. Никой извън аз, мъжът ми и родителите ни не искам да знае. Освен това работя в бюти бранша, много хора ме познават и коментират. Знаете как се вихрят клюките по салоните. Ако не изиграя добре цирка ще се усетят, че е с ДЯ и след месец целия град ще знае.
Имаме два ембриона готови замразени, чакам да дойдат за трансфер.

# 151
Ами като не искаш да знаят, не казваш. Не е сложно. Какво има за изиграване? Какъв цирк? И според мен малко се надценяваш ако мислиш, че на някакви външни хора толкова много им пука за твоите инвитро процедури.

# 152
Аз по принцип не съм ви питала според вас да разигравам ли цирк или да им кажа, че не им влиза в работата. Питах как да го разиграя. И благодаря за отговорите. Това си е моето решение.

# 153
За мен е странно човек да споделя толкова лични неща с колегите си. Ако не знаят, няма как да разпитват.
Човек не винаги може да скрие от колегите си, че прави инвитро. В моя случай говорим за 7 години инвитро на естествен цикъл, при което почти ежемесечно съм била в клиниката. Работя от 8 до 17 часа и са ме викали на прегледи и изследвания през работно време. Освен това смених шефка и тъй като ми беше важно да мога да излизам през работно време за прегледи, помолих старата шефка да информира новата за ситуацията с оглед на това да нямам проблеми. Няма как 7 години да крия защо се налага по 3-4 пъти в месеца да излизам по-рано или да закъснявам. А и честно казано не съм имала желание да крия, в инвитрото няма нищо срамно. Просто в един момент се изморих да говоря и ми се искаше хората да са по-тактични и сами да разберат, че не ми се говори.

# 154
Аз по принцип не съм ви питала според вас да разигравам ли цирк или да им кажа, че не им влиза в работата. Питах как да го разиграя. И благодаря за отговорите. Това си е моето решение.

Е, повечето от нас не разиграват циркове за такива неща. И не съм съгласна, че не можеш да скриеш - разбирам обстоятелствата, но в случай, че някой не знае, информацията относно здравето ви са лични данни, за които не дължите обяснение на абсолютно никого. Те може да подозират, но дори да са толкова нагли да питат какво става, никой не е длъжен да отговаря на такъв въпрос. Ако човек се чувства комфортно да споделя, това е друго нещо, но после не са на място оплаквания защо го разпитвали и подобни.

# 155
Според мен дамата сама иска/има желание да го направи, така че не се хаби firebird Но аз ще в посъветвам да е по-тактична и да не мисли как да разиграва цирковете по-достоверно, а да се фокусира върху това, какво е нужно още да направи, като прегледи и изследвания, за да има успех, понеже донорската яйцеклетка сама по себе си не гарантира моментално 100% бебе

# 156
Благодаря 😆

# 157
А, да прави каквото желае. За мен просто е безкрайно странно точно за такова нещо да се използва изразът “да разиграва цирк”, че и с желание. Все пак сама каза, че искала освен двойката да знаят само родителите им. Явно ѝ харесва да си мисли, че хората я обсъждат и е известна. То може би и бебето е затова, да има какво да качва по социалните медии.

# 158
Момичета, призовавам ви да запазим добрия тон. Всички тук се борим с едно и също. Не е ок да сте толкова осъдителни и изказващи назидателно мнение. Всеки знае себе си и си своите си съображения. Не забравяйте, че когато солите с пръст към някого, другите четири пръста сочат към вас. Не защитавам никого, просто призовавам към добър тон. Хубав ден.

# 159

Аз разбирам много добре, в същата ситуация съм. Чудя се какво да казвам- дали е станало нормално или да разуча една схема за стимулация и това да казвам. Няма как мои близки, в това число и шефове, които са били до мен и са ме подкрепяли през този период по изледвания и прегледи и са разказвали за техните процедури и стимулации сега да ги отрежа и да им кажа, ами не ви влиза в работата. Трябва да отговоря нещо, няма как. Ако знаех, че ще се стигне до ДЯ нямаше да питам изобщо и да се издавам. Ама до това положение съм я докарала и сега се налага да измислям филми/циркове и т.н.

# 160
  • Пловдив
От цялата работа не разбрах какъв е проблемът за другите хора, ако стане с донорски яйцеклетки?

# 161
От цялата работа не разбрах какъв е проблемът за другите хора, ако стане с донорски яйцеклетки?

Много двойки, които имат деца от донорски материал, не желаят тази информация да стига до детето и то да знае, че не е генетично свързан с майка си/баща си.

# 162
Ами като не желаят другите да знаят, да не им казват. Вървете вие и разправяйте наляво-надясно лични неща и после си вкарвайте стрес какво да се обяснявате. Сами си създавате проблеми.

# 163
  • Пловдив
Осиновяването не може да се скрие от другите хора, но инвитро с донорски може. Ок, познати и колеги знаят, че правите опити, но подробности не е необходимо да им се дават.

# 164
Ами като не желаят другите да знаят, да не им казват. Вървете вие и разправяйте наляво-надясно лични неща и после си вкарвайте стрес какво да се обяснявате. Сами си създавате проблеми.

Сега го отчитам като грешка от моя страна, по принцип сте права.

Но толкова е неприятен тона ви, че не мога да ви опиша. Комантарите ви по темата са много грозни. Интелигентият човек успява да сподели своята гледна точка без да остави горчивина в отсрешната страна. Още повече, че всички тук минаваме през едно, непонятно е за мен подобен начин на общуване. Съжалявам дълбоко, че изобщо се включих в дискусията.

Общи условия

Активация на акаунт