Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 611
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Бях споделяла, че имам моменти на болезненост на зърната и си взех лансинох, който ползвам при болка и дискомфорт и съм много доволна засега. Без отмиване е и е съвместим с кърмене.

Леки контракции имам явно от миналата (34г.с.), които тогава не усещах, но се видяха на тоновете. От вчера (35+1) започнах и да ги усещам, рядко и слаби, но досега нямах. Според следящият е нормално, защото матката се подготвяла. Както вече писах, почва да ме хваща шубе. Grinning

Днес си пуснах и последните изследвания вече за раждане и чакам резултати.

# 511
Да се отбележа след прегледа 36г.с. Моята беба пак е седалищно 🙈  рак с дупето напред ще е.. Според лекаря, контракциите са подготвителни.. За болката казва, че не ми е раздразнен стомаха, а бебето притиска. От последния преглед съм -3 килограма (прегледа беше на 18.06) А беба е качила и доближава 3кг.

# 512
  • гр. София
В бепантен има ланолин. Гледах един уебинар и Ася каза, че не препоръчва Бепантен за подсичане заради ланолина. Доктор Бояна, с която водиха заедно, каза, че пък препоръчва Бепантен против подсичане вместо цинковите кремчета.

Хах интересно.
Много я харесвам Ася, ама точно за Бепантена да ме извинява Grinning, но това е буквално единственият крем, от който не се подсичаше синът ми, както и единственият, който му оправяше вече налични подсичания, причинени от всички останали кремове, вкл. Мустела.

# 513
Аз се обърках тук с дискусията за кремовете. Върнах се пак да проверя, ама май си се е смесила. Първоначалния въпрос е за крем за гърди доколкото разбрах аз. А от там нататък вървят и обсъжданията за крем за подсичане. Та ще се включа и по двете, пък дано има полза за някого.
За гърди: в болницата ми бяха дали мисля на Лансинох, не съм забелязала уау ефект от него. След това си бях докарала сериозно разраняване преди да коментирам с акушерката си какво не правя правилно и тя ми препоръча на бепантен, като държа предварително да отбележа, че понеже не му е това официалната употреба не препоръчвам на своя глава да го пробвате, в случай, че тя е преценили нещо специфично за моя случай. Но все пак ако някой желае да попита специалисти по въпроса: посъветва ме за мехлема за очи и нос на бепантен. Каза ми да мажа съвсем малко количество след кърмене и да го ползвам спокойно без отмиване. Това при мен наистина имаше уау ефект, както си ми кървеше зърното и умирах от болка, още на другия ден бях нов човек.
За подсичане: ползвах Бочко и Веледа с невен. Макси не е имал съществени проблеми, можех го като видя някакво зачервяване и минаваше или още с Бочкото или от Веледата със сигурност. Гледах сега разни видеа, в които обясняват да се маже при всяка смяна, не съм го правила, не мога да кажа дали при такова ползване има разлика.

# 514
Приятелка роди естествено скоро и кърменето ѝ се случи по вода. Посъветва ме да си мажа зърната още в 9м с крема на лансинох, както и че си е правила масажи за стимулация веднага след раждането и на 48я час ѝ е слязла кърмата. Не е имала никакви раздразнения, буци и тежест

# 515
Момичета , аз имах много странен ден.
Отидох сутринта на тонове , в моя си град , за да не пътувам само за тях до София.
Всичко точно , казват ми супер са , пращам ги на аг в София и тя ги вижда следобяд.Писа ми веднага да повторя тоновете , защото изобщо не й харесвали.Бебето много мърдаше , а според мен не го бяха и намерили хубаво къде е, но се доверих на акушерката.
Та слеодбяд по някакъв късмет се уредих при една градска лекарка , която иначе работи във Вита, някой може да я знае -Любомира Икономова.
Та ходил на втори тонове , добре са , направи ми и преглед.Плацентата старее още , вече е 2+ , но доплерите са добре.
Измери го 2060 грама , наддава си но тази плацента просто си ме притеснява.
Някоя може ли да каже в 32 седмица колко голямо са измерили бебчето?
Казват ми , че си в добре , но нещо не мога да се ориентирам.

# 516
При мен в 32ра беше 1950гр, а плацентата първа степен .

# 517

Измери го 2060 грама , наддава си но тази плацента просто си ме притеснява.
Някоя може ли да каже в 32 седмица колко голямо са измерили бебчето?
Казват ми , че си в добре , но нещо не мога да се ориентирам.

Според моята апликация бебчето ти е идеално за 32 гс, показва ми норма от 1,95 кг 😌 Моето точно в 32+0 го измериха 1717 грама, което означавало изоставяне от ~ 1 седмица, тоест вървяло вече по-дребно.

# 518
Frisu, съвсем нормални са си контракциите в този срок на бременността. Ти скоро можеш да си родиш доносено бебе...
След сумарно 6 години кърмене не очаквам да ми се наложат компреси, но с първото ми кърмене имах проблеми от липса на кърма до много кърма докато се регулира лактацията. Като се втвърдят гърдите - гореща вода, изцеждах малко (не много, защото стимулира лактацията и става по-лошо), после студена. И зелки съм слагала, и бучки съм имала, но тези състояния не продължават дълго и са управляеми

# 519
Днеска съм 34+5 и следобед ми изтекоха водите, приеха ме в болницата и ще се опитат да го задържат поне тази вечер..

# 520
Стискам ти палци. Всичко ще бъде наред.
Днеска съм 34+5 и следобед ми изтекоха водите, приеха ме в болницата и ще се опитат да го задържат поне тази вечер..

# 521
Успех, миличка. Всички стискаме палци да сте добре Heart

# 522

Всичко ще бъде наред!Дръж ни в течение!🙏❤

# 523
Всичко ще е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 524
  • София
Всичко ще е наред! Стискаме палци! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт