Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 331
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Мама , опитай се да се успокоиш.Понякога се случват нещата , без да има вина никой.Дори всичко да изглежда наред , просто се случва.
Всяка майка иска да е доносено и здраво бебенцето й , пожелавам го на всички от сърце!
Но вече всички тук сме в големи седмици и дори да се случи по-рано по една или друга причина, всичко ще е наред!❤

# 631
Много ми е чудно защо получавам стягания само когато лежа по гръб. Легна за 4 5 мин и веднага стягане..какво общо има гърба със стяганията в корема..

# 632
Много ми е чудно защо получавам стягания само когато лежа по гръб. Легна за 4 5 мин и веднага стягане..какво общо има гърба със стяганията в корема..
По гръб и на мен веднага ми се стяга , затова на тонове ги моля да си лягам настрани.
Аз пък в старанието си да лежа , запазя шийката .. имам чувството , че като лежа си предизвиквам повече контракции отколкото ако седя или си върша нещо у дома.Някой друг забелязва ли нещо подобно?

# 633
По гръб и на мен веднага ми се стяга , затова на тонове ги моля да си лягам настрани.
Аз пък в старанието си да лежа , запазя шийката .. имам чувството , че като лежа си предизвиквам повече контракции отколкото ако седя или си върша нещо у дома.Някой друг забелязва ли нещо подобно?
Абсолютно същото, когато съм права или съм навън нямам стягания, легна ли обаче започват супер чести стягания и то по гръб а на мен само така ми е удобно в момента.

# 634
Frisu ,ти коя седмица си?

# 635
Момичета, кога се очаква бебето да слезе надолу? Аз нищо не съм усетила …
В понеделник съм на преглед и ще видя на какъв етап е малкия юнак Hug

# 636
  • гр. София
Много благодаря на всички за милите пожелания! ❤🤗
А Мама2288, твоят пост много ме трогна! 😍 Но съм напълно съгласна с Марбела, че вече всички сте в достатъчно големи седмици, че да няма сериозен риск при малко подранило раждане.

Да, и аз не исках да раждам преди 37 пълни гс, но 9 дни по-рано не е голямо отклонение. Знам за доста близнаци, родени преди 34 гс, та 35+5 си е добре, всички доктори бяха доволни, че и толкова съм ги задържала.
А и не се знае дали и при 37 пълни гс нямаше пак да се наложи да стоят в кувьоз. То не е само до гс. В един от другите кувьози видях бебче в 38 гс родено примерно. Причини за поставяне в кувьоз много и различни.

Да, никоя майка не иска детето ѝ да е в кувьоз, но по-добре така и макар и с чакане, то поне да го изпишат в перфектно здравословно състояние и мама да е спокойна. Просто трябва търпение и вяра, че всичко ще е наред. Често нещата не се случват перфектно и по сценарии, човек трябва да си има едно наум, че може да не се случи както си го представя.

Иначе на въпроса ти (нищо неуместно няма, споко 🤗) - да, нормално ги родих, супер лесно и бързо, с по 2-3 напъна, и със сина ми така беше. Въобще откъм раждане не мога да се оплача, пожелавам на всяка жена така леко и безпроблемно да ражда!

А за тоновете - при мен и с двете раждания съм била на тонове буквално в деня преди да тръгне раждане и всичко е изглеждало наред. Но нещата са динамични. Така че не мисля, че тоновете могат да дадат гаранция, че няма да тръгне раждане чак за седмица напред.

# 637
Именно, моите близнаци се родиха 35+2 и въпреки това не бяха в кувиоз и ги изписаха на 5-тия ден с мен.
Нека всички дечица са здрави!🍀

# 638
Днеска 35+2гс се роди и нашето момче, 44см, 2060кг

# 639
И от мен честито на  Twinkle и Me, Myself & I !Да са ви живи и здрави бебенцата, да спинкат и хапват добре и всичко да ви върви по мед и масло! ❤ Бързо възстановяване и чакаме подробности!

Моето седалищно бебче вчера доста болезнено ме подпираше с главичка, беше и доста активен…но явно не му обръща надолу с главата ☹

Вчера бях на ден на отворените врати в Майчин дом София и съм приятно изненадана от условията там, особено на 12ти етаж е супер. Главната акушерка също беше много любезна и приветлива, много добро впечатление ми направи.

И аз се записах за следващия четвъртък и съм подготвила въпросник 😅
При кой лекар си избрала да раждаш?

# 640
Рокиии, честита радост! Heart Да е здрав!
Как сте, всичко наред ли е ?

# 641
Честито, Роки, да сте много здрави и бързо възстановяване! Как мина раждането?

# 642
Роки , тъкмо днес си мислех за теб.Честита радост!Да ви е жив и здрав!💙
Как сте?

# 643
Мама , опитай се да се успокоиш.Понякога се случват нещата , без да има вина никой.Дори всичко да изглежда наред , просто се случва.
Всяка майка иска да е доносено и здраво бебенцето й , пожелавам го на всички от сърце!
Но вече всички тук сме в големи седмици и дори да се случи по-рано по една или друга причина, всичко ще е наред!❤

Наясно съм с всички тези неща, разбира се. Неколкократно сме ги обсъждали. Просто си изразявам моментните емоции. Вярно е, че нещо може да се промени от днес за утре, но и всичко, което ми се казва по време на преглед не е случайно и трябва да мога да се доверя на информацията. А целта винаги е здрави и доносени бебета. Споделих, че съм ходила на прегледи по веднъж месечно и от 8 месец тоновете ми са на 2 седмици. Даже втория път щяха да се паднат на повече от две, но ми поправи датата, понеже разчете притеснението в погледа ми. Та от тази гледна точка си се притеснявам. Току що навърших 47г.

Мила Роки, честита радост, честито малко юначе! Дано бързо си израстне и навакса, и да му се радвате много на спокойствие в къщи! Леко възстановяване! 💚💚💚🍀🍀🍀🎉🎉🎉

Ме, радвам се, че раждането е минало толкова леко! Скоро и бързо да гушнеш твоите сладки бебки! 🍀🍀🍀

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 13:27 от Mama2288

# 644
  • София
Rokkyy, честита радост! Да ви е живо и здраво бебчето! 🤗🤗 Дръж ни в течение как сте с бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт