Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Вятър и мъгла , аз не съм оперирана, но съм с късогледство и астигматизъм, както и с вродени тънки очни дъна. При първата ми бременност АГ ми даде направление в 8м за офтамолог и там казаха, че няма проблем да родя нормално, написаха си ми го и в листа, който издават след преглед. С тази бременност бях на друг офтамолог и той категорично каза секцио, не че и аз след едно секцио бих натискала за нормално. След операция не зная как стоят нещата, моето мнение е да се допиташ до двама офталмолози, защото си е сериозен риск. АГ няма как да го реши.
Аз си лежа с моята скъсена шийка, вчера имах доста безболезнени контракции. Отдавам го на това, че до преди обяда приготвях багажа на детето за море и после докато ги изпратя съм стояла час-два права. Легнах и се почна едно голямо шаване на бебето и контракции. Пих саше магнезии и нош шпа и се поспря. Та за няколко дни смятам да пия двойна доза от магнезиевия диаспорал, лекаря ми каза, че може ако се понапрегна повечко за няколко дни да го увелича. Тези дни, докато ги няма ще гледам да го карам тип болничен режим само лежане и ядене. Имам и друга работа, но всичко може да почака.

# 196
  • София
Според ФМ контракциите, които ми почнаха още 5-тия месец са били заради увеличените води. Веднага след прегледа тогава наложих по - строг режим на хранене и за две седмици спряха, като от тогава съм нямала.
Шийката ми беше 33мм в 28г.с. и от тогава не са я мерили.
И аз бях при д-р Павлова вчера за последна ФМ. Плацентата ми е втора степен, което ми обясни, че е златната среда до към 35г.с. след това става трета. Дори да сте с трета степен не било фатално, а просто изисквало повече наблюдение.
Много ме похвали за малкото качени килограми и вече нормалните води. Каза, че много добре съм се погрижила за бебчето, при което ревнах естествено. Гледах малкото личице на бебка на екрана и не издържах. Sob
Всичко общо взето ѝ е наред, с голяма глава е, но коремчето е нормално. Големината на главата била генетично обособена (таткото е виновен Sweat Smile ) и затова я мерят със седмица напред и според апарата терминът е края на юли.
Беше седалищно разположена до около 31-32г.с., но в 33-та се обърна - аз го усетих и след няколко дни на прегледа ми го потвърдиха. Има веднъж усукана около врата пъпна връв, която според лекарката ще я държи в тази позиция до края и няма да се мести повече. Не било опасно състояние и се срещало при 25% от бременните.
И така, 34г.с. 2350гр. плюс/минус 350гр. Heart

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 15:27 от kuklichka_

# 197
Добре дошли, момичета! Йоана, мен много често ме стяга страшно кръстът (и при двете ми раждания само там усещах адски болки, коремът хич не ме болеше). Вчера ходих да пазарувам и в един момент не можах да изляза от магазина и да стигна до колата,добре че намерих къде да седна,за да си почина малко и да отшуми. Ако малко повече походя с децата и е същата работа,баткото ме разбира и казва на малкия да ме остави малко,"защото мама има бебе в коремчето,виж колко ѝ е голям и не може да тича сега много". Мъжът ми ми се скара,че съм излязла в жегите,но трябваше да свърша разни неща,които бяха неотложни. Той доста се включва в домакинството и като го помоля да полегна и да гледа децата,винаги ме оставя и им казва да ме оставят малко на мира да си почина, но да,веднъж нямаше къде да седна,а бързах да взема големия от градина - мислех,че ще родя, направо си ме болеше,стегна се корем, ужас (градината е на 15-тина минути пеша от нас бърз ход). Вече само с кола се движа, а вкъщи правя нещата на части и си посядвам често.
На момичетата, които чакат да се обърнат бебоците - от сърце ви го пожелавам,понеже знам как се надявам и аз за естествено раждане Simple Smile

# 198
Има ли някой, който смята да опита с многократни пелени? Поне за вкъщи, де. Ще съм благодарна на всякакви съвети относно памперси за еднократна или многократна употреба. Около мен никой не е ползвал нещо различно, та нямам никакво мнение. Благодаря!😊

# 199
И аз съм в отбора на седалищните. В 30 г.с. съм и в понеделник го гледахме рутинно по ЗК и си седеше с дупето напред, въпреки че бях сигурна че се е обърнал. Преди около 10 дни усетих най-продължителното и кардинално обръщане, ама явно само е ритал.
Другата седмица ще ме види и Дяволов (МД) при когото ще раждам, че излиза в отпуск юли и ще коментирам и с него, ама ако не се обърне няма да протестирам особено за секциото. Решила съм, че към всичко в бременността, а и после с детето ще съм подготвена за всички варианти и няма да си навивам нищо на пръста, за да не се разочаровам. Реално все още има шанс да се ориентира правилно.

Една приятелка (върви 1 месец пред мен) каза, че малката се е обърнала главично някъде около 35 г.с, тъй че не се отчайвам още. Докторката ми даде някакви 2 упражнения, но не мога да кажа че съм супер стриктна, а сестра ми ми подари от онези бижута топче, което дрънка :Д та каквото - такова.

# 200
Има ли някой, който смята да опита с многократни пелени? Поне за вкъщи, де. Ще съм благодарна на всякакви съвети относно памперси за еднократна или многократна употреба. Около мен никой не е ползвал нещо различно, та нямам никакво мнение. Благодаря!😊
Ох, не. Мислела съм си го, много готино ми звучи, но не мога да си го причина. Взимала съм многократни пелени и непромокаеми гащи само за отказване на памперса на дъщеря ми, но не ги ползвахме, защото не й бяха удобни

# 201
Добре дошли на новите момичета! 🌺

Yoana, аз съм така с работата и усещанията в корема, защото стяганията си ги имам и са доста чести. Обикновено заспивам кошмарно, а сутрин се събуждам много по-добре. Например вчера се преуморих, а тази сутрин се усещам много добре и засега нямам тревоги. Но по-малкото остана. Аз имам още 5 - 5 1/2 седмици, защото и аз и докторът искаме да родя не по-късно от 37гс (навършени). Днес съм в 32+1.

# 202
Когато съм при лекар по здравна  каса, тоновете плащат ли се ?

# 203
Да, тоновете са си отделно. В МД бяха 40лв,ако не се лъжа, но това са спомени,може сега да е друго.

# 204
Mama2288, така като гледам, вървим почти заедно като седмици. Аз живея в чужбина и ми казаха, секцио най-късно 37 г.с.. Та сега ще следим как е положението до края.

# 205
  • София
Бел, Мама, аз съм 32+2 днес. 😁
Другият петък трябва да кажа на АГ коя дата сме избрали за секцио. Терминът ми е принципно за 14 август, но няма да се дочака, разбира се.

# 206
  • София
Добре дошли на новите момичета.
Стискам палци всички бебоци да се обърнат ❤️

Днес бях на преглед.
Малката върви едричка като батко си.
1650 грама ,началото на 30 седмица съм .
В понеделник правих обременяването с глюкоза ,всичко е наред.
Вдигнала съм стойностите на желязото ,но до края ще си пия добавките.
Плацента 1ва степен или както се казва Simple Smile
Много мило ми стана днес след прегледа ,голямо бебе си е вече.
Записах час за последната фетална в 34 седмица,а края на юли съм и аз на очен  преглед.

# 207
О, да, настройвам се психически вече 😊

В близнашката тема ме изкараха лигла, задето искам да родя на 37 гс. Ама аз имам тесен ханш и на моменти се чудя къде се събират тези бебета, защото корема си върви само напред. Хеле пък като легна, имам чувството, че ги сплесквам съвсем. На дясно много малко лежа, основно на ляво. Четох, че накрая някои момичета с две бебета изобщо не можели да легнат, а нощем изкарвали полуседнали, подпрени на възглавници. Ами ако и мен ме чака това, не виждам голям келепир за бебетата да стоят вътре до 39 седмица. Аз си мисля, че ще усетят моя дискомфорт, а и ще им стане твърде тясно. Но Божа работа, все пак. Никак не искам предизвикано раждане и разкъсвания, затова като навърша 37 седмици, почваме секс, разходки по хладина, ако има такава, едно друго, за да предизвикаме раждането по естествен път. Вече ако се наложи секцио, аз нямам повече думата... Надявам се да не, за да ми тръгне кърменето по-плавно и за да съм адекватна в искането за отложено клампиране...

Момичета, имайте предвид пълнолунието на 21 юли. Аз ще се старая да избегна тази дата, крие риск от повече кръвозагуба.

# 208
  • Пловдив
Вятър и мъгла, само офталмолог може да ти даде зелена светлина за естествено раждане и то такъв, който има апаратура за измерване на очни дъна и изменения на роговица/ретина.
Направление се взима от АГ.

Изобщо нямам намерение да експериментирам с многократни пелени - нищо еко не виждам за природата да въртя по още една пералня на ден. По-скоро ми се иска производителите на памперси да помислят за рециклирането им, това би било много по-полезно за всички.

Мама2288, много често и естествени раждания тръгват покрай пълнолуние, това е нормално циклите на луната винаги са влияели върху жената.

# 209
Деси, така е. Нямаме голяма власт, ако природата така го е решила, но за оперативни намеси не е най-добрия избор. Все пак природата не е избрала точно тази дата, освен ако не е... Дано при всички си мине ок събитието.

Общи условия

Активация на акаунт