Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 861
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, в 31 г.с седмица съм и на последния преглед лекарката ми каза, че бебето е седалищно и иронично ме посъветва да му се "помоля да се обърне" хах. Знам, че има време да се обърне, но до коя седмица трябва да се изчака, за да съм подготвена ако евентуално не се? Има ли други мама със седалищни бебета? Как мислите да процедирате? Вашите лекари какво ви съветват?
два прегледа назад все е седалищно, но аз ще съм секцио, ще обсъждаме дата следващия път 🙂🙂🙂

# 181
  • Пловдив/Хихон Испания
Моят мъник е седалищно от самото начало. Не ме притеснява това, аз така или иначе не виждам начин да бъде насила обърнато. Имаше информация за масажи или упражнение "за обръщане", но разбрах че въпреки тях някои бебета пак си остават или се обръщат седалищно отново. Така, че каквото дойде! Да ми е жив и здрав, пък ще го мислим като дойде момента ( чувала съм за бебета, които се обръщат в последните дни също). Според мен най-важното е да сме спокойни.

# 182
Каквото е здравословно за нас и бебетата такова ще бъде.
Ако е седалищно и не се обърне има защо, ако пък е главично значи така е най-добре, здраве да е само Simple Smile
Хич не му мислете, каквото такова!

# 183
И моето момче от самото начало е седалищно. Прави сте момичета, всичко е с причина. Благодаря ви много. Наистина се успокоих.

# 184
При мен едно бебе е главично и едно - седалищно. Няма никакъв смисъл да правя упражнения и да им обърквам системата, та да се чудят какво става 😁

Виж за едно - може. Чувала съм, че при първо бебе, първа бременност, често се обръщат късно или в последния момент. Големият ми син също се обърна късно.

# 185
  • Пловдив
И аз при изписването ще си взема една пелена само да наметна голите ръчички. Нямам намерение да го навличам, спазвам принципа както аз съм облечена така и бебето.

# 186
Колко плащате като ходите на тонове?

30 лв. във Вита, база 1.

Бях на трета ФМ днес. С бебока всичко е наред, 1 760 гр,  наддава си нормално за момента, изключително активен и се е обърнал с главата надолу. Притеснява ме това, че казаха, че плацентата е вече трета степен на зрялост. По всяка вероятност е остаряла по-бързо заради вирусната инфекция. Д-р Павлова каза, че всичко е наред, кръвотокът към бебето е нормален и е доста често срещано явление, но все пак съм леко разтревожена.

Има ли някой друг с трета степен на зрялост на плацентата? Аз съм почти в 33-та седмица.

Моята в 29 седмица я определиха 2-ра степен ,миналата бременност пак рано ми оставяха плацентите.Ще се следи на 2 седмици кръвотока , дали наддава бебето.Също ми казаха да следя движенията му.
Миналия път родих близнаците в 35 седмица и си бяха с добро тегло въпреки старите плаценти.

# 187
Момичета, в 31 г.с седмица съм и на последния преглед лекарката ми каза, че бебето е седалищно и иронично ме посъветва да му се "помоля да се обърне" хах. Знам, че има време да се обърне, но до коя седмица трябва да се изчака, за да съм подготвена ако евентуално не се? Има ли други мама със седалищни бебета? Как мислите да процедирате? Вашите лекари какво ви съветват?

Аз съм вече 33 и е седалищно. Миналата седмица бях на преглед и от тогава му е същата позицията, усещам го. Аз не го приемам толкова чил, колкото другите момичета. Правя упражнения 2-3 пъти на ден, но го усещам в същата позиция. Решила съм да пробвам външно верзио в Надежда ако не се обърне само.
Уж имало причина да не се обръщат, но никой не може да каже дали действително има или не. В голяма част от случаите няма никаква причина, просто късмет. Яд ме е, че не ми предлагат никакви опции, в цивилизования свят има куп алтернативни методи, не че има гаранция, но поне ти дават възможност да направиш нещо, а не да се чувстваш безпомощна…Тук лекарите се радват, че ще си имат “официална” причина да те срежат 😭🤬

С 2 думи, мисълта за секцио ми скапва настроението , а и в тези жеги хич не се чувствам добре…помрънках си.

За гърло на мен обикновено ми действа добре гъргара със сол и сода.

# 188
Герка, съжалявам за усещането, но имай още вяра. Наистина много бебета се обръщат късно и ти го пожелавам от все сърце! Заслужаваш да родиш според желанието си. 🍀

# 189

Аз съм вече 33 и е седалищно. Миналата седмица бях на преглед и от тогава му е същата позицията, усещам го. Аз не го приемам толкова чил, колкото другите момичета. Правя упражнения 2-3 пъти на ден, но го усещам в същата позиция. Решила съм да пробвам външно верзио в Надежда ако не се обърне само.
Уж имало причина да не се обръщат, но никой не може да каже дали действително има или не. В голяма част от случаите няма никаква причина, просто късмет. Яд ме е, че не ми предлагат никакви опции, в цивилизования свят има куп алтернативни методи, не че има гаранция, но поне ти дават възможност да направиш нещо, а не да се чувстваш безпомощна…Тук лекарите се радват, че ще си имат “официална” причина да те срежат 😭🤬

С 2 думи, мисълта за секцио ми скапва настроението , а и в тези жеги хич не се чувствам добре…помрънках си.

За гърло на мен обикновено ми действа добре гъргара със сол и сода.
[/quote

Разбирам те напълно. За мен ще е второ раждане. С първото ми дете родих нормално. Така съм се настроила и сега. Отчайва ме за момента ситуацията с позицията на бебето. Надявам се да се обърне, всеки ми казва има време. Всякакви случаи има, така е, но аз лично си усещам, че няма да се обърне. Не мога да обясня защо, ко така го усещам. В крайна сметка ще го осбъдим с мойта лекарка, но не се ли обърне, няма да рискувам с нормално раждане.

# 190
Аз съм като Mama2288...
При мен едното е главично,а другото седалищно... ще видим какво ще става, но знам, че всичко се случва с причина и неможем да вървим срещу природата.
Както и това, че чакам близнаци за мен лично е дар от Бог и ми случва пак с причина.

# 191
Здравейте, момичета! Редовно ви чета, но не към писала до сега. Моя термин е в началото на септември, но поради медицински причини ще съм секцио през август. Втора, дълго чакана бременност ми е. Имаме една дъщеря, която до момента е много щастлива, че ще е кака, дано да бъде така и след това. Реших да пиша, за да споделя опита си от ползата на салатата от червено цвекло за вдигане на стойностите на хемоглобина. При първата ми бременност ядях всяка вечер салата от глава червено цвекло и морков, настъргани овкусявах с малко лимонов сок. За 1 месец успях да вдигна хемоглобина с 5 единици, което не успявах с добавки. Frisu, в твоя случай само на цвекло няма как да разчиташ, но няма да ти навреди да опиташ. Също и чай от коприва и всякакви листни зеленчуци спанак и подобни.
Успешен финал на всички мамчета! Пожелавам на всяка от вас раждането да протече по възможно най-лекия и предпочитан от вас начин и да гушкате здрави бебчета след това!
Здравейте, има ли някоя от вас с никък хемоглобин и с какво го качихте най-бързо. Хемоглобина ми е 87 , желязото 5 , пила съм феро фолгамма и сорбифер. Иначе при първото ми кръвно изследване, което ми пуснаха в 11 г.с хемоглобина ми беше 120 което е нормално , сега защо толкова пада и не се покачва..

# 192
Здравейте, това ми е първа бременност и съм в 29 г.с. При най-малката болка започвам да се стресирам и да си мисля, че мога да предизвикам преждевременно раждане. Ат известно време дори малко работа да свърша унас, като да измия чиниите и започва да ми натежава беба и да изпитвам напрежение в кръста и ниско долу в корема. Въпросът ми е дали има и други мами, които са така, много се притеснявам. Скоро бях на преглед и ми казаха че имам 2,5 см шийка. А преди месец беше 3см.

# 193
Добре дошли, Йоана и Фрезия Hug
За ХГБ - последно ми предписаха ферум на смарт хит и билкова кръв. Ще видя дали има вдигане
Вчера бях на преглед. Бебка е 1840 гр, , а от другата седмица започвам тонове. Понеже имах едни извънредни, в Оскар са 50 лв. Шийката я измери 2.7, продължавам още две седмици с прогестерона и после го спирам
Понякога има анатомична особеност на матката, заради която бебето е седалищно. Но в повечето случаи не е така и съвсем успешно си се обръщат с упражнения

# 194
Здравейте!
От какъв специалист трябва да взема мнение за безопасността на естествено раждане? Преди над 10 години ме оперираха за премахване на късогледство и астигматизъм. Тогава от очната болница ми казаха да не се притеснявам, но все пак 10 години са си много време и много неща могат да се променят. Само офталмолог може ли да се изкаже или има и други фактори, за които не подозирам? Питам тук, понеже ми се струва, че проследяващият ме лекар не ме разбра като го питах...

Общи условия

Активация на акаунт