Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 895
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Направи консултация с хематолог. Качих го със сорбифер, както и феритина. За София мога да препоръчам доктор Тончев, Св. София.

Смятате ли, че може да се ползва за изписването някаква пелена (муселинова, памучна), която да замести порт бебе?
Просто не знам какво тънко да измисля и се чудя добра идея ли е според вас?

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 18:01 от NadezhdaML

# 166
Някак си не смея да споделям за желязосъдържащи препарати, защото според мен трябва да си се изпишат и дозират от лекар. Но има няколко насоки за по-добро усвояване на желязото, да не го пиете едновременно с магнезий и с млечни храни, да има 2 часа отстояние. Както и да се опитвате да вземате желязото с витамин C съдържащи сокчета и плодчета (вече за таблетки вит C не знам дали са удачни). Чувала съм, че Биозин мама също помага за усвояване на желязото. Но си консултирайте тези неща с лекаря.

Аз мисля, че муселиновата пелена е чудесен вариант, както и да имаме под ръка една по-плътна, ако в помещението (фоайето, примерно) работи климатик. То се е видяло, че всички ще сме с по два-три варианта за изписването и ще се преценява на място.

# 167
И аз приемам сорбифер дурулес.
Наде, аз също си мисля за такава тъничка пелена Hug

# 168
Здравейте, има ли някоя от вас с никък хемоглобин и с какво го качихте най-бързо. Хемоглобина ми е 87 , желязото 5 , пила съм феро фолгамма и сорбифер. Иначе при първото ми кръвно изследване, което ми пуснаха в 11 г.с хемоглобина ми беше 120 което е нормално , сега защо толкова пада и не се покачва..
 Пада и ще пада,защото бебето си взема нужните неща и моя е нисък 95. Постоянно сменяме хапчетата с лекарката сега последния път ми изписа ампули.

# 169
  • София
И аз приемам сорбифер дурулес.
Наде, аз също си мисля за такава тъничка пелена Hug

Нали? Най-подходящо ми се струва.

# 170
И аз съм ЗА пелената. Като дори дъщеря ми я изписаха септември и беше само в цяло ромпърче и всички забравихме за пелената 😅

За желязото на мен при стойност 107 ми изписаха сорбифер*2, ампула вит Ц и биозин. И да е далеч от кафе, магнезий и млечни, да.
Казаха, че след 3 седмици може да се провери повлияло ли се е. Иначе в началото на бременността бях с хемоглобин 130 и миналият месец беше паднал на 107, което аз усещах като бърза умора от всичко.

# 171
Моето желязо уж още е в норма, но се консултирах с АГ и с акушерката, понеже се движа по-скоро в долна граница и ме посъветваха да си взема билкова кръв. Особено акушерката като чу колко добре съм се повлияла с първото дете, каза изобщо да не го мисля, ами да купя и да започвам да пия. Миналата седмица ми пристигна и утре става точно седмица откакто пия, другата седмица ще видим до къде съм с ефекта. И аз знам обаче, че се спазва отстояние от кафе, млечни и шоколад даже и приема с витамин Ц помага за усвояването.

# 172
Момичета, “застреляйте” ме с всичко възможно за повишаване на имунитет и лекуване на гърло. Няма да ме ваксинират докато не оправя гърлото, а ме е страх че ще изпусна срокът.
Боли ме само сутрин и то е дращене по скоро. Минава при малко кафе и това е. Но явно е леко зачервено. Една седмица смуча тонзилотрен, вече няколко дена пия чайове, лимони.. правих гаргара с топла кола, пия Биозин мама… изчерпвам се

# 173
  • София
Isla moos (за гърло) са подходящи и не съдържат хлорхексидин. Мед с джинджифил и лимон.

# 174
Lallzz,Гаргара със сода и сол. Тантум верде на спрей също може.

Аз се ваксинирах вчера, леко ме наболява ръката, нищо друго нямам като реакция.
Намирането на ваксина за таткото е истинско предизвикателство за София. Вашите татковци ще ги ваксинирате ли?

Ходих на фетална 32+2, 1,900кг. Главата е малко по-голяма от седмицата в която съм, но не съм изненадана и каката вървеше така. Както се казва…дупе да ми е яко. 🤣

# 175
Колко плащате като ходите на тонове?

# 176
На мен вчера ми бяха първите тонове, но не платих нищо. Имах преглед освен тоновете и крайната цена си беше, като всеки път.

# 177
Колко плащате като ходите на тонове?

30 лв. във Вита, база 1.

Бях на трета ФМ днес. С бебока всичко е наред, 1 760 гр,  наддава си нормално за момента, изключително активен и се е обърнал с главата надолу. Притеснява ме това, че казаха, че плацентата е вече трета степен на зрялост. По всяка вероятност е остаряла по-бързо заради вирусната инфекция. Д-р Павлова каза, че всичко е наред, кръвотокът към бебето е нормален и е доста често срещано явление, но все пак съм леко разтревожена.

Има ли някой друг с трета степен на зрялост на плацентата? Аз съм почти в 33-та седмица.

# 178
И аз мисля само муселинова пелена да взема,изобщо няма да го навличам с одеяла и подобни повивалници. Ако е по-хладно,едно от горните ромпърчета, които бях качила,ако е жега като тези дни-боди с къс ръкав,къси или дълги панталонки и чорапки макс да му сложа, ако съм обула късите гащи. От болницата до колата само ще го завия с пелената отгоре,заради слънцето и това е.

# 179
Момичета, в 31 г.с седмица съм и на последния преглед лекарката ми каза, че бебето е седалищно и иронично ме посъветва да му се "помоля да се обърне" хах. Знам, че има време да се обърне, но до коя седмица трябва да се изчака, за да съм подготвена ако евентуално не се? Има ли други мама със седалищни бебета? Как мислите да процедирате? Вашите лекари какво ви съветват?

Общи условия

Активация на акаунт