Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 575
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Нямам възможност да съм постоянно легнала. Върша си някои домакински неща, приготвям закуска, чистя, гледам детето, когато няма кой да ми помогне. Спрях да го извеждам по площадките и да тичам след него. Имам дни с повече контракции, тогава си увеличавам магнезия, като усетя, че съм се претоварила с нещо.
Marbellaa ,а ти постоянно ли лежиш и коя седмица си вече?

# 556
Аз също си го мислех напоследък кога ли ще започнат да идват бебенца, но не исках да нося този късмет в групата да тръгват рано и не споменавах нищо. Само се радвах, че всички удържаме до все по-късни седмици!

Относно болежките и неразположенията, доста се разпознавам в споделеното от Ивчони 🤔 Даже усещам на моменти някакви болки встрани от пубисната кост, а бях писала, че не ми е познато това. Най-редовно боли от двете страни на корема може би от разтягане, като мускулна болка е и ако ходя или върша нещо, ми секва действието. За тичането до тоалетна да не говорим, наистина понякога е през 5 - 10 минути. Кихане, кашляне и подобните изненадващи ситуации са направо трагедия.

От известно време хващам много ясно бебетата да хълцат. Лявото е по-комично, защото е разположено съвсем долу и ми пулсира буквално между краката. Вчера пък си похълцаха заедно, с различен такт. Веселба. Бяхте споделяли и за болезнени контракции. Ами преди няколко дни сериозно се притесних, че нещо ме приболя, докато се влача по нашия баир нагоре към блока. Като че не се е повтаряло, но съм все по-нащрек. На няколко пъти коремът ми е толкова твърд, че отивайки до тоалетната чиния, едвам се сгъвам да седна. Все едно имам една костенурска къщурка, но отпред на корема.

Ивчони, страхотно тегло на бебките! 😍
Ме, просто недоумявам как така си стоят килограмите, а не съм връщала от началното тегло. 😊

# 557
Нямам възможност да съм постоянно легнала. Върша си някои домакински неща, приготвям закуска, чистя, гледам детето, когато няма кой да ми помогне. Спрях да го извеждам по площадките и да тичам след него. Имам дни с повече контракции, тогава си увеличавам магнезия, като усетя, че съм се претоварила с нещо.
Marbellaa ,а ти постоянно ли лежиш и коя седмица си вече?

Не успявам да лежа постоянно , върша си някакви неща у дома, децата като не са на градина съм покрай тях.Уикендите са ми кошмар , че постоянно искат нещо.
Вече съм 32+2 , ще видим другата седмица шийката надявам се , последно беше 38 мм , но си имам стягания.Някой дни повече , някои дни по-малко.
На максимална доза коринфар съм , та дано да си държа така, че хич не ми се влиза в болница.

# 558
Снощи като ме приеха ми сложиха три ампули за инжекция за белите дробове на бебето и една банка с магнезии и още нещо за задържане на бебето колкото може, днеска все още нямам разкритие и контракции, което означаваше, че днеска могат да ми пуснат още една банка за задържане, а за утре още нищо не се знае..

# 559
Marbellaa,  може би си е такива чувствителна матката ти. Моята и тя е, но шийката си ми е по-къса и моят старт в 3 месец като ми я премери беше 38мм.
В предната бременност пих и аз коринфар и утрогестан слагах и задържаха положението. Сега съм на удържи дози магнезии, плюс това успокояващото нерви 🫡. Всичко ще бъде наред си мисля. Лекарите знаят кое е подходящо за нас.
Роки, това са хубави новини. Лекарите са действали бързо и ще те следят, нека постои още малко бебчето. 🤗

# 560
Абе чета ви за дължината на шийката и нямам спомен да са ме мерили мен. Освен нещо да съм пропуснала на някой от прегледите 🙄. Може ли да споделите кога са ви мерили в началото и как става самото измерване. Интересно, че до сега съм ходила при трима различни и никой май не ме е мерил.

# 561
Lucky, при мен меренето е от самото начало с вагинален ехограф .
Аз също усещам хълцането на бебето, много ми е смешно ,целия ми корем пулсира Joy Heart

# 562
Lucky, погледни си в амбул.лист. Понякога докторите нямат време всичко да коментират и да ни кажат. Мери се ниско долу на корема, при мен докторът я мери с коремния ехограф, но веднъж не успя да я хване заради разположението на бебето и се качих на стола и я премери с трансвагиналния. Но последния път не знам какви са размерите сестрата е написала в ам. лист - в норма, сигурно тя вижда някъде по р-тите, а аз не знам къде да гледам.

# 563
Здравейте, момичета!
Роки, благодарим, че писа. Всичко ще се развие по най-добрия начин. Очаквай с нетърпение вашата среща.
Аз бях миналата седмица на ЖК, пуснахме пак изследвания, хемоглобинът малко е паднал, така че включиха железен препарат. Спряха аспирина, другата седмица и Клексана. Всичко вече като подготовка за раждане. Нашето бебе е слязло вече супер надолу, шийката е добре, 3,88 см, но все пак докторът каза да почивам 2 седмици, че да мога да навляза добре в 9 месец и максимално да стои. Аз така или иначе вече се уморявам безкрайно много и да искам, не мога да ходя нито бързо, нито дълго.

Днес пък бях на късна ФМ, в 35+3. Бебето вече не расте с тези темпове, отговоря си, но ще е фина. Тежи почти 2500 г по изчисления. Предупредиха ме да следя вече кръвното ежедневно, тонове всяка седмица (от другата ги почвам) и вече да се готвя. Че няма да изкарам още месец до термин, а да очаквам включване. Open Mouth Плацентата е вече 2+ степен, отива към трета, но още хранила бебето добре.

Бяхме с таткото на прегледа и да видите как днес организира професионално почистване на текстила вкъщи и префугиране на банята веднага - а все неща, за които напомням от месеци Grinning Знаех си, че някой друг ще трябва да го каже вече, за да се свърши работа.

Така че следващата дата, която чакам е 11.07 - имам бременна фотосесия и после ЖК с тонове и обсъждане на раждането вече.

Дотогава имам куп задачи, подобни на вашите - само че не знам откъде ще намеря енергия.

И да напомня - оправете куфара! И на мен ми отнема супер много време - трябват си 2-3 дни буквално да добавиш пропуснати неща и т.н.

Стискам палци на всички - скоро ще има бебевалеж, не мога да повярвам все още. Не ми стигнаха тези месеци…

# 564
Lucky, погледни си в амбул.лист. Понякога докторите нямат време всичко да коментират и да ни кажат. Мери се ниско долу на корема, при мен докторът я мери с коремния ехограф, но веднъж не успя да я хване заради разположението на бебето и се качих на стола и я премери с трансвагиналния. Но последния път не знам какви са размерите сестрата е написала в ам. лист - в норма, сигурно тя вижда някъде по р-тите, а аз не знам къде да гледам.

Как точно в описано като код или някакво съкращение, като код или абревиатура, може ли да споделиш какво пише при теб?

# 565
Абе чета ви за дължината на шийката и нямам спомен да са ме мерили мен. Освен нещо да съм пропуснала на някой от прегледите 🙄. Може ли да споделите кога са ви мерили в началото и как става самото измерване. Интересно, че до сега съм ходила при трима различни и никой май не ме е мерил.
До сега нито веднъж не са ми я мерили, или поне не са ми казвали колко е. Не съм питала, щом док.не коментира, значи няма проблем, не ми трябва да знам 😄

Вчера бях на преглед, ще пия желязо на 16.07 ще ми е сладащия и токава док. иска да му кажа дата за секциото. Каза че вече мога да направя консултация с анестезиолог (1 месец преди операцията можело)Пусна ми микробиология, ще я видя като отида на тонове др. седмица

# 566
  • София
И аз се включвам с отчет от прегледа в 34+3 - бебето е 2600, плюс минус 300 грама. Засега е още високо, има достатъчно води, плацентата също е добре. Предвидихме още няколко прегледа напред, както и 2 пъти тонове. До 5.08 ги сложихме и след това вече ще видим, терминът е 11. АГ ми каза, че трето бебе може да се роди по-бързо, но може и по-бавно да е от другите. Препоръча да гледам клипчета йога за бременни, за да знам как да напъвам и да дишам ефективно при раждането.

# 567
Как точно в описано като код или някакво съкращение, като код или абревиатура, може ли да споделиш какво пише при теб?

В амбулатрния лист пише с думи, понякога пише в см, понякога в норма. Аз имах предвид, че не знам в листчетата от самия ехограф кое какво значи и къде да гледам.

# 568
Роки, благодаря за споделеното, всички стискаме палци, да пишеш как се развиват нещата! ❤

На мен вече от доста време не са ми мерили шийката, може би от 27-28 седмица. На третата фетална преди 3 дни дори не е ставало на въпрос. Аз си го обяснявам с това, че вече не е критично важно да се следи, а и с напредването на времето е нормално да се скъси.

# 569
  • София
За моята шийка видях измерване в см чак в 28-ма седмица, когато започнах прегледите при лекарят, при който ще раждам. Преди това винаги е пишело “в норма”, обаче това си е темплейт на лекарските амбулаторни листи и не ме е успокоявало особено. И аз мисля, че щом не го коментират, значи няма проблем. Sweat Smile

Поли, с теб сме с еднакъв термин и на мен ми намекват вече, че няма да избутам до термин. На ФМ 20.06 лекарката ми каза, че ще съм бременна “поне още месец”, а след като споделих на следящия, че се ваксинирах на 26.06 ми каза, че ще имам “около месец” да предам антитела. Smiley Никой нищо конкретно не ми казва, но подразбирам, че май няма да се влиза в август.

При мен хемоглобинът в края на април беше 125, сега се е вдигнал на 136 без да пия нищо допълнително, но си признавам, че ям много месо. Disappointed Relieved

Чакам последни доставки и ще стегна куфара уикенда, но съм си направила подробен списък какво да сложа в него, така че се надявам да стане бързо.

И последно да измрънкам - направо се изгърбих от гладене, въпреки че си направих постройка вкъщи и гладя седнала. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт