Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 581
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Тъкмо си мислех кога успяхте да изпишете две страници от вчера, а то имало положение...Роки толкова се развълнувах, ще следя днес с нетърпение развитие което да зарадва атмосферата.... всички те мислим и подкрепяме.
 За крема за гърди аз имах доста проблеми с кърменето бях на  рагади и ме спаси само на Лансинокс и техните подплънки взех въпреки ,че има по евтини на пазара . За подсичането с дъщеря ми ползвах Судокрем сега пак с него , но при момченцата май е малко по различно с почистване и хигиената..там.
Що се отнася до името винаги съм мечтала за един Калоян , но уви тук немците изобщо няма да кажат правилно , нито да го напишат та умуваме друго , аз естествено имам намислени доста , но ММ идея няма още. Та може и в родилното да го решим чак .
Пожелавам спокоен ден на всички без мн контракции, дърпания и много усмивки на лицата Simple Smile

# 541
Роки, успех и от мен! Стискаме палци всичко да е наред.

# 542
Успех Роки, да мине бързо и лесно всичко. Чакаме новини за талисманчето на групата Heart

# 543
Роки успех и от мен! Пожелавам да се похвалиш с първото здраво бебче в групата и поставиш началото на успешни и прекрасни появили се бебоци!

# 544
Успех Роки ❤ Вярвам, че всичко ще е наред и ще си гушнеш здраво и сладко бебче.

# 545
...Що се отнася до името винаги съм мечтала за един Калоян , но уви тук немците изобщо няма да кажат правилно , нито да го напишат та умуваме друго , аз естествено имам намислени доста , но ММ идея няма още. Та може и в родилното да го решим чак...

Не ги жали чак толкова немците, оправят се. Щом навсякъде успешно произнасят Цветелин (името на мъжа ми) няма да ги измъчиш кой знае колко. А и не виждам нещо сложно за тях в името Калоян. Ако си го харесвате с мъжа ти двамата, може би това си е вашето име. А ако толкова много те притеснява как ще го кажат, питай съседи или познати някакви да го произнесат, да чуеш. Мисля, че може да останеш приятно изненадана.

# 546
И ние много харесваме Калоян и това беше първият ни избор. Но в България е станало много популярно последните години, в топ 10, заедно със Симеон (което също ни беше вариант). Та затова се отказахме, избрахме рядко срещано българско име 😊

# 547
Pilala, и от мен подкрепа за Калоян, не ми се струва много трудно, а си е име с история и е хубаво!

Роки, с нетърпение чакаме хубавите новини! 💚

Момичета, аз се придвижвам бавно в подготовката и уж вече ми пристигнаха дрешките от доставките, но продължавам да не съм сигурна какво ще ни трябва и се сещам, че не съм заложила на нищо за повиване от тези модерните неща. Моля да ми препоръчате марки и модели.

Пелени (муселинови) като че имам достатъчно. Имам вложени в един подарък от колегите, но е толкова готин, че не смея да го разтуря още. Ще ви покажа снимки във фейса 😊 Остава ми да поръчам и комплекти за изписване, бях си набелязала един сайт преди доста време и отлагам за момента. H&M бяха най-бавни с поръчката и доставката, но нещата са хубави. Заложих и на малко неща втора употреба, подариха ми и нощници за кърмене. Така имам вече общо 5 (една с дълъг ръкав) и една пижамка. Останах само със сутиена за кърмене от сина ми, но той е доста амортизиран, макар и много удобен. Аз не мога да купувам сутиен без да го меря и сега това малко ми е проблем. Количката е комплектована, само трябва да я почистя отново, защото събира прах. Не съм установила дали ще ми трябва още някакъв отделен текстил за нея, като например непромокаеми протектори. Още не съм изпрала нещата, та да ги преброя и натъкмя дали имам достатъчно нови+стари. Довечера на нощна ще пусна един празен цикъл на големи градуси и през деня вече ще пера нещата. Ние ще позваме два отделни размера легълца. Започваме с размер люлка (но без да се люлеят, само с колелца и падаща преграда) и ще ги доближаваме до нашето легло. Като им умалеят, ще сглобим леглата 60 х 120, дано има място в спалнята, че още не съм се отървала от бюрото ми и не съм сигурна още как ще е. Остана мъжа ми да направи скрин(че), на което ще ползваме повивалник. Този път ще бъде малко и сгъваемо, но за чужбинските мами да споделя, че с малкия ми син купих едно, което може да се трансформира в бюро. Преди това отдолу има място за кош за пране и две странични шкафчета. Ами още си му е бюро и тук в Б-я, само мъжа ми махна високите крачета, а сложи по-ниски, а в страничните шкафчета му се събират дрехите и дори учебници в едната половина. Колко му е гаредероба на едно момче, та дори и тийнейджър?! Та зя него и за малките планът е да не губим място за гардероб все още. Само големия ми син винаги е имал гардероб, но пък никога не е имал повивалник /скрин, а първа стая получи на 4 и нямаше как без гардероб. Имам и за двата размера легълца чаршафи и протектори, трябва да установя дали ми трябват отделни за количката. Вече все по-бързо се придвижваме към финала и броим дните. Така имам другата седмица последен преглед при Чавеева на 11, при Вецев + тонове на 12 и на 13 бременна фотосесия. Дано удържа дотогава! Някъде трябва да вместя и час при зъболекар. След това планирам да съм готова и да си чакам, ако може кротко и спокойно, както всички вас! 🍀🙏

И едно леко притеснение. Категорично не се храня за двама или трима, просто нормално и гледам да си набавям всичко необходимо. Но спрях да качвам кг/г. Стоя си на +11 и това е, а очаквах да продължавам да качвам, заедно с наддаването на бебетата. Не знам дали трябва да ме притеснява...

# 548
  • гр. София
Мама, аз също не качвам, а бебетата си растат. Стоя си на +12 от много време.
Със сина ми беше по същия начин - последния месец и половина някъде не бях качила нищо, а той си се роди даже голям за седмицата.

# 549
Момичета, да споделя две неща, които ми направиха впечатление, едно видео от Надежда - за естествено раждане, да си носим лукчета https://youtube.com/shorts/KN47aJnvO0I?si=Qle7qg73t6ep4uAo. Естествено с разрешението на нашия лекар за лукче и водичка, но ми се видя хубаво и успокояващо видео.

И другото е, че има удължители за бодита, то е парче плат с тик так от двете страни и идеята е, като почне да умалява бодито, чрез удължителя да се ползва още малко, ако проблемът е в дължината. Не знам някой има ли впечатления от такива.

# 550
Роки, силно стиснати палци и от мен! Чакаме с нетърпение прекрасни новини! ❤️
Тъкмо тия дни се чудех коя ли ще е първата мама в темичката ни и с носталгия препрочитах първите постове в първата августовска тема преди цели 7 месеца 🥹🥹🥹 Дълъг път извървяхме заедно, момичета, минахме през какво ли не и съвсем скоро ще си гушкаме малките съкровища! 🥰🥰🥰
Иначе бях на тонове и на преглед днес в 35 гс, бебоците доста са пораснали от миналата седмица и вече са по 2600-2700 г, което само може да ме радва 😊 Още 2 седмици имам да устискам до датата за секциото, ще дам всичко от себе си, въпреки че мноооого ми тежи вече, подута и тромава съм, но в името на малките бебки всичко си струва 🥰
Днес е по-хладничко при нас и мисля да се възползвам и да се поразходя, че предните дни беше ад и все с колата излизахме с мъжа ми. Не че мога да правя дълги разходки де, понеже на всеки 10 минути или бебетата почват да ми подпират отдолу или започва зверски да ми се пишка 😄 Знаете как е Simple Smile
Целувки на тумбачетата! 😘😘😘

# 551
Ivchoni, и аз тези дни съм на вълна кога ще започнат да идват бебетата в темата, но да си призная очаквах старт да дадат или юлските мами при нас или някоя от трите двойки близнаци за началото на август. Все пак, никого не пришпорвам, нека си стоят бебетата на топло докато им дойде точният за тях си момент, а ние търпеливо (или не чак толкова) ще тръпнем в очакване.

# 552
Роки, успех и от мен. Нека бъде всичко наред с бебчето и с теб!
Днес бях на преглед и малко с е поуспокоих, шийката е запазила същата си дължина 2,6см. Лекарят каза да продължавам да лежа и да мътя 🙃,  вече ще се виждаме всяка седмица и ще ми пуска тонове. Оказа се, че имам гъбички и ми предписа вагинални таблетки. Предписа и хомеопатичен препарат за успокоение. Аз му казах, че няма нужда, мъжът  ми беше с мен и каза, че за него е нужно 😅. Лекарят ми обясни, че част от контракциите ми са и малкия като ме ядоса с нещо, че е много игрив, див и беладжия. Всички вкъщи ни взима тока и докато оправяме една беля, той е на следващата. Та сега ще смуча тази хомеопатия, по принцип съм против, но за да реши да ми я предпише има за какво.
Багажът ми за болницата е оправен, мислех че за час ще го стегна, а ми отне 3-4 дни, разбира се не си давах зор и затова. Изпрахме и изгладихме(с помощ от свекървата) дрешките, защото аз не обичам да гладя и щях да го пропусна. Останаха дребни покупки, които мъжът ми ще вземе покрай раждането или след като памперси, спиртове за пъпче, вит Д и там каквото кажат от болницата, май и вит. К се дава, ще видим. Тези дни пусна стерилизатора за бибите, едно шише и за помпата, да го тествам, че ми е нов и не зная как работи. Помня с баткото като се прибрахме беше едно суетене да стерилизираме помпа, да разучаваме стерилизатора 🤪 .

# 553
Бях и аз сега на преглед, на килограми е 2350гр за 35+5, но размерите(глава,корем,краче) си отговарят на 33 седмица някъде. Каза,че си има бузи иначе,изглежда добре и всичко е наред: плацента,води,доплер, така че ще го видим. За първите двама ми казваха,че няма шанс да стигнат 3500,даже ги мериха 1 седмица преди раждането към 3200. При което няма да забравя с първото раждане акушерката в родилното как ни каза:"това бебе ще е големичко" само като ми видя корема. Викам:"казаха ми 3200", а тя такъв невярващ поглед извади и вика:"абеее,силно ме съмнява". Бам - 3870 се роди Grinning Та това се смях после,че акушерката с един поглед даде по -точни мерки от няколко лекаря и апарата заедно Grinning

# 554
Мама Лиса , ти постоянно ли лежиш?
Как си с контракциите?

Общи условия

Активация на акаунт