Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 539
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
За моята шийка видях измерване в см чак в 28-ма седмица, когато започнах прегледите при лекарят, при който ще раждам. Преди това винаги е пишело “в норма”, обаче това си е темплейт на лекарските амбулаторни листи и не ме е успокоявало особено. И аз мисля, че щом не го коментират, значи няма проблем. Sweat Smile

Поли, с теб сме с еднакъв термин и на мен ми намекват вече, че няма да избутам до термин. На ФМ 20.06 лекарката ми каза, че ще съм бременна “поне още месец”, а след като споделих на следящия, че се ваксинирах на 26.06 ми каза, че ще имам “около месец” да предам антитела. Smiley Никой нищо конкретно не ми казва, но подразбирам, че май няма да се влиза в август.

При мен хемоглобинът в края на април беше 125, сега се е вдигнал на 136 без да пия нищо допълнително, но си признавам, че ям много месо. Disappointed Relieved

Чакам последни доставки и ще стегна куфара уикенда, но съм си направила подробен списък какво да сложа в него, така че се надявам да стане бързо.

И последно да измрънкам - направо се изгърбих от гладене, въпреки че си направих постройка вкъщи и гладя седнала. Sweat Smile

А каква е причината да прогнозират по-ранно раждане?

# 571
  • София
Никой нищо не ми казва конкретно. Само знам, че бебето върви седмица напред, а плацентата е 2-ра степен, което ми казаха, че е нормално за 35-та седмица. Иначе водите са в норма.
В петък съм на преглед и тонове, ще вземат последна микробиология и ще обсъдим с лекаря нещата около раждането.

# 572
Никой нищо не ми казва конкретно. Само знам, че бебето върви седмица напред, а плацентата е 2-ра степен, което ми казаха, че е нормално за 35-та седмица. Иначе водите са в норма.
В петък съм на преглед и тонове, ще вземат последна микробиология и ще обсъдим с лекаря нещата около раждането.
Супер е , че си наддава нормално.
И моята плацента е 2-ра степен , още от сега (32 седмица) , но само ми казаха тонове всяка седмица и доплер.
На теб ти остава още малко ,стискам палци да си поседи бебчето колкото му е нужно.🍀

# 573
kuklichka_, и аз следя особено изкъсо тези с термин около мен, макар че нищо не се знае. Особено при първескините… People Dancers

Marbellaa, отговарям за себе си. Не се аргументират точка по точка, но аз забелязвам следните белези, на които обръщат внимание:
1. Бебето се развива нормално отговаря на седмицата и/или върви напред по някои показатели
2. Слязло е доста надолу към родовия канал и му е доста тясно.
3. Плацентата е 2+ степен - отговоря на срока на бременността, следят да не стане 3-та степен (Кумата ми при 3-та степен плацента й насрочиха секцио, макар че имаше и други индикации за секцио така или иначе, но го изтеглиха напред)
4. Имам контракции. Не родови, разбира се, но бебето е супер активно и силно и изпитвам режеща болка ниско долу.

Днес на феталната ми загатнаха да се готвя и че може да тръгне 36-та, 37-ма седмица, но залагат на дата между 24-31.07 People Baby
За инфо, по ПРМ бях с термин 10.08, рано го коригираха на 04.08 по ултразвук и сега мислят, че няма да изкарам до 04.08.

Живот и здраве, скоро ще разберем кой е прав Grinning

# 574
Какви документи са необходими за прием в родилно: лична карта и каквито имаме изследвания от ЖК, ясно. От там насетне има ли нещо задължително за нявсякъде?

Чета за:
* обменна карта на бременността - кога я дават ЖК?
* направление за раждане - от кого, ако е около термин?
* кръвни изследвания - Васерман, др. - кога ви ги пуснаха вашите лекари?
* личен амб. картон - това е хартиения ни картон, който искат при болничен, нали?
* МБ на вл секрет - има ли давност?
* Консултация с алерголог - само за секцио ли?

По-конкретно ме интересува трябва ли ми нещо от ЛЛ? Защото чета някъде, че те давали направление, но може да е стара инфо.

# 575
На мен никой нищо не ми прогнозира. Терминът ми е за 10/11.08 по цикъл. Иначе бебето като цяло върви в норма, освен май главата и краката, които бяха малко напред. Но общо взето съм се настроила, че ще е юли. Не ми се вярва да вляза в август.  Много е активен и силен и като ме сръчка някъде ме заболява. Имам подготвителни контракции. Малко ми е притеснено, че няма време. Утре ще го видим колко е пораснал.
За сега събирам багажа в едно чекмедже, като се сетя нещо и го слагам там. Съботно/неделно ще вадя сакчето и ще ги подредя.

# 576
Момичета, върнахме се от море, още съм две в едно Simple Smile от два дни обаче определено имам повече стягания, не знам от жегата ли, от срока на бременността ли...днес съм на тонове и ще се види
Magrat, с алерголог консултация ти трябва, само ако ще слагат упойка, независимо как ще раждаш
Мама Лиса, интересно ми е защо са ти казали да лежиш. Моята шийка преди две седмици беше 2.7, не ми казва да лежа, а и от днес ми спря прогестерона. Имаш ли разширение или само дължината го притеснява?
Предишният път за родилното взех две нощници, чехли, тоалетни принадлежности, еднократни гащи, превръзки и документи. С едно малко сакче отидох, сега пак така смятам да направя. Там дават нощници, на смятам да се оправя с две за кърмене мои.
Днес ще пускам изследвания, които ми трябват за раждането. Имам направена преди 2 седмици микробиология, която ми е много странна - открити са някакви коки, но явно заради малкото количество пише: да се третира като бактериална вагиноза само при симптоми. Аз нямам симптоми и докторката ми каза да не се лекувам, но ми е малко притеснено. Какво са ви изписвали профилактично за "изчистване" преди нормално раждане?
За тези, които искат да раждат нормално, препоръчвам горещо и аз клипчетата за дишане и как да се напъва (с корема, не с лицето)
Като изпера багажа от морето, започвам с пердетата, багаж за болницата, количка, столче...

# 577
Здравейте,
От сутринта ми се вие свят, нямам сила и ми е отпаднало без нищо да съм правила. Досега не ми се беше случвало. Вие такива симптоми имали ли сте? В 33 г.с съм 🙄

# 578
Amelin , имам предишна бременност с бързо скъсяване на шийката поради Бракстън хикс контракциите и сега още от 4 месец започнах с ударните дози магнезии, пак си имах контракции, но кратички и леки. Нагоре се коментираше, мен от 4 месец ми я следят шийката и в края на 7 е била 3,2 после за две седмици бам 2,6, бебето според лекаря също натежава и той се опасява да не се скъси още, затова е лежането. Самата шийка не е отворена, но е мека.
Не се тревожете толкова, всяка жена е различна и нейния лекар я познава най-добре. Това, че при мен са такива предписанията и съм ги споделила нека не ви носят притеснения, направих го защото има и други а подобни на моите неща, но ето при всички ни е различно. Важното е да си гушнем живи и здравички децата, лекарите имат опит и ще ни помогнат в това.
Нирвана , виж си кръвното, може би е ниско. В тези жеги и повече вода трябва да пием.

# 579
Здравейте,
От сутринта ми се вие свят, нямам сила и ми е отпаднало без нищо да съм правила. Досега не ми се беше случвало. Вие такива симптоми имали ли сте? В 33 г.с съм 🙄

Аз бях така преди няколко дни.Като пияна , кръвното по принцип си ми е ниско , но дори като го измерих беше 105/70 , което не е критично за мен.
Така и не разбрах на какво се дължеше, не излизам по жегите и лежа предимно.
Но за всеки случай следи кръвното и пий повече течности.🤗

# 580
Здравейте,

Аз вчера бях на тонове в 33г.с и засякоха една контракция. Бях споделила и тук, че си имам пробождания, а от време на време и менструални болки. Докторът каза, че са подготвителни контракции и няма нищо притеснително. Изписа ми магнезий превантивно, но не мисли, че раждането ще започне по-рано. На мен ще ми е първо детенце, така че със сигурност не мога да кажа, че се натоварвам особено, че да предизвиквам контракциите, но явно съм по-чувствителна.

Ivchoni, стана ми носталгично като направи равносметка от колко време споделяме тук. Най-вероятно не помниш, но бях споделила ниското си ЧХГ в групата за ин витро и притесненията си, че най-вероятно няма да се развие бремеността. Ти ме нахъса и каза, че ме чакате в августовата група и ето ни все още тук на самия финал Heart

# 581
Момичета, къде ще ходите на Алерголог в София? Аз съм забравила и дали може и по здравна каса и ако да дали личния може да го назначи, понеже аз вече на държавни не ходя.

Вчера и моето кръвно беше притеснително 77 на 48. Аз съм с ниско ама отивам към 100 Горна попринцип, това …. Като утрепана бях ама малко солена вода и кола и бях топ.

# 582
Момичета, къде ще ходите на Алерголог в София? Аз съм забравила и дали може и по здравна каса и ако да дали личния може да го назначи, понеже аз вече на държавни не ходя.

Вчера и моето кръвно беше притеснително 77 на 48. Аз съм с ниско ама отивам към 100 Горна попринцип, това …. Като утрепана бях ама малко солена вода и кола и бях топ.
Не съм чувала до сега да се прави консултация с алерголог, при предишното ми раждане също.Само при анестезиолог, попълва се карта с въпроси, а деня на операцията преди упойката се надрасква ръката (както за алергии).

# 583
Аз ходих в Александровска болница на алерголог.

# 584
Нирвана, при мен 2 пъти се случи. Буквално заспах ,както си седях от умора, а не бях правила нищо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт