Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 520
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Амелин, ти коя седмица си ? Чудя се и аз другата семдица дали да не отскоча до морето за десетина дни .Свекърите ми жиея там и сме изпратили баткото малко на гости , но ми е много домъчняло вече.....утре влизам в 32 седмица и се чудя.

Нирвана, на мен няколко пъти ми се случва. От кръвното е ,но аз от жегата и събирам границите. Повече вода и нещо сладко ми помагат.

Мен тези дни ме обзе страх ,че не съм готова с нищо, а времето си наближава.
Започнах да оправям гардероби ,прозорци ,пердета.Като прозорците и пердетата в  спалнята ще оставя за началото на август ,за да са свежи.
Уикенда ще ходим с ММ до Икеа да вземем един скрин за бебето и още някакви неща съм набелязала.
Чудя се сега ли да пера и гладя или началото на август.... с баткото 9тия месец се занимавах .

Утре съм на тонове и преглед и ще пиша Simple Smile
Почивайте си момичета ❤️

# 586
Момичета, аз съм от майките с термин юли, но си ви следя вас ♥. Днес се роди Сава, 3150 гр и 49 см.
Секциото беше планирано заради плацентата. Всичко мина нормално, бебе е добре, аз за сега с обезболяващото също 😃. 
Ще продължавам да си ви чета и на всички пожелавам леко раждане и здрави бебенца. Чувството да си видиш и докоснеш детето е неописуемо и всяка от нас го заслужава.
Ако някоя ще ражда в Шейново и има въпроси, да ми пише, насреща съм.

# 587
Честита радост, Twinkle! Живо и здраво да ти е съкровището и бързо възстановяване! Радвам се, че споделяш и при нас!

Аз днес бях на разговор в болницата, да коментираме раждането. Нямат възражения срещу желанието ми за естествено раждане, даже докторът много се зарадва, че след секцио пак искам да пробвам. Отбелязаха, че искам водно, евентуално и това ще е по план. Питах и при този доктор дали може да се предвиди поне ориентировъчно дали ще се забави като баткото или може да го очаквам малко по-рано поне. Каза, че има три фактора - вагинален преглед за да се види колко е мека и отворена шийката, бебето да слезе (моето и това е високо все още), и контракции. Така че каза в следващите две седмици не очакваме да се случи нищо (аз и без това за тези две седмици съм му дала забрана на бебето да излиза). Каза, че ако не искам да чакам като предния път мога да си планирам предизвикване за датата на термина или малко след нея, но се разбрахме, че и двамата предпочитаме да си изчакам, ако се налага. Просто ми е любопитно, иначе е много дълъг период, в който "всеки момент може".

# 588
Момичета, къде ще ходите на Алерголог в София? Аз съм забравила и дали може и по здравна каса и ако да дали личния може да го назначи, понеже аз вече на държавни не ходя.

Вчера и моето кръвно беше притеснително 77 на 48. Аз съм с ниско ама отивам към 100 Горна попринцип, това …. Като утрепана бях ама малко солена вода и кола и бях топ.
Не съм чувала до сега да се прави консултация с алерголог, при предишното ми раждане също.Само при анестезиолог, попълва се карта с въпроси, а деня на операцията преди упойката се надрасква ръката (както за алергии).

При мен с предишното раждане правихме от по-рано, не помня само платено ли беше…
При спешно секцио никой няма време те първа за алергии да тества и се застраховат. Аз също така предпочитам, макар до момента да не съм имала реакции към упойки. Сега ако е планово предполагам там ще си ми направят, но може би аз все пак от по-рано ще се заема ако не би тръгне нещо не планувано. Реакция към упойка си е страшно нещо и то в такъв момент и не бих го рискувала.

# 589
Честито бебче, Туинкъл! Да расте много здрав и щастлив малкият Сава! Юхууу, започва бебевалежът Simple Smile

# 590
Честито бебче❤!Туинкъл желая ти бързо възстановяване🙏

# 591
  • София
Туинкъл,честито бебче ! Да е здрав и да ви носи само радост Сава ❤️

# 592
  • София
Много хубава новина, честито бебче, Twinkle! Да е жив и здрав юнакът! 🩵🩵

Днес, 34+1 бях на фетална и следобед при следящия на тонове.
Мина добре феталната, шийката я измериха 3.8 см и окончателно се приключи с поставянето на утрогестан. Бебчето е 2483 гр., главата отговаряла на 36 седмица, ама момченцата били така. Омотал си е пъпната връв около врата, но ми казаха, че повод за тревога няма. Кръвотоците са отлични, околоплодните също. По препоръки на лекарката по фетална всичко върви в норма с тях.
Тоновете - отново нито една контракция отчетена, а вкъщи усетих. Иначе и моя следящ каза да не се притеснявам за пъпната връв, че и така се раждат, а и още повече, че ще е секцио.

Този уикенд дооправяме стаята и смятам скоро да приготвя дрешките.

Относно алерголог - при мен няма да има консултация. За всичките ми операции е имало точно веднъж и беше голяма разправия. Предпочитам надраскването. Не съм имала реакции от упойки, само повръщане, но това се дължало на грешно дозиране. 😃

# 593
Честита рожба! Здрави да сте всички!💜

Аз бях на преглед и първи тонове преди няколко дни 32+4. Всичко е наред, момата вече е 2 кг, а имаме цели два месеца още😀🤭 Коса се вижда много, бузи, коремче кръгло. Киселини за мен естествено 😁 Но все още не се е обърнала, а моята двурога матка може и да не успее според лекарката ми. Има много време и се надявам, че ще го направи. Не искам секцио със сигурност, но ако се наложи, няма начин.
При нас нищо не е готово, но ние сме добри в това и ще наваксаме успешно скоро😁 Планувах към 10 август да ида в София, но АГ иска по-рано. Хич не ми се ще. Искам да си седя с кучетата на двора на хладно и чист въздух. 😔
На 14.юли съм на следващите тонове и после всяка седмица. Ще продължа с тях направо в Шейново, така ще разуча и обстановката, защото не мисля да съм с екип и т.н. Като си дойде моментът взимам чантата и хайде за бебее😁

# 594
Честито ебебнце, Туинкъл! Да расте здрав и с много късмет!:heart:
Malinkii, в 33+ пътувах. В четвъртък бях на тонове, казаха ми, че всичко изглежда наред, в петък направих резервация и в събота тръгнахме Simple Smile

# 595
Честито бебе Туинкъл, да Ви е жив и здрав и да расте безгрижно!
Желая ти бързо възстановяване и хубав период за сближаване с рожбата Ви! 🥰

# 596
Честита рожба, Туинкъл! Да расте здрав и много щастлив малкия Сава! На теб бързо възстановяване!
Момичета, аз съм от майките с термин юли, но си ви следя вас ♥. Днес се роди Сава, 3150 гр и 49 см.
Секциото беше планирано заради плацентата. Всичко мина нормално, бебе е добре, аз за сега с обезболяващото също 😃. 
Ще продължавам да си ви чета и на всички пожелавам леко раждане и здрави бебенца. Чувството да си видиш и докоснеш детето е неописуемо и всяка от нас го заслужава.
Ако някоя ще ражда в Шейново и има въпроси, да ми пише, насреща съм.

# 597
Честито и от мен, Туинкъл! Да расте здрав и щастлив, Сава и да ви носи само радости!
Аз да ви кажа вече съм близо до 38ма седмица. Днес бях на тонове, не отчете никакви контракции, а вкъщи особено вечер редовно си имам леки придърпвания. Бебето много шава.. Аг ми каза другата седмица пак тонове и в 39та преглед и пак тонове.. Днес не ме преглежда, само разчете тоновете... Според него ще устискам до термин, но да видим... Вече почва и мен да ме е страх от неизвестното... От секцио ме е най - страх, изобщо не искам,но и нормалното имам уплах, че ще са страшни болки.. Уж съм спокойна, но като наближава всичко и почвам вече много и аз да мисля...

# 598
  • гр. София
Момичета, вчера вечерта в 35 гс + 5 дни се появиха на бял свят и нашите 2 принцеси. 🩷🩷😇😇
По-голямата е 2560 гр, 48 см, а по-малката 1960 гр, 45 см, но и двете ги сложиха в кувьози, защото имат нужда от помощ с адаптацията. Не успяват да дишат изцяло самостоятелно, не могат и да се хранят добре още, но генерално няма нищо притеснително.
Нямам търпение да си ги нагушкаме и закараме вкъщи, но всяко нещо нещо с времето си. Важното е, че като цяло са добре и нямат сериозни проблеми. 🍀
Аз също съм добре, раждането мина леко и бързо, пожелавам такова и на всяка от вас!

Малко бях изостанала с темата, но сега наваксах и ще продължавам да ви чета и да очаквам хубави новини и от вас (но не твърде скоро, разбира се!). ❤

# 599
Честито, Туинкъл! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! 💙🍬🧸
Аз днес бях на преглед. Всичко е наред и няма изгледи за притеснение, 2300 е  малчо в 34 седмица и след 2 седмици пак .

Общи условия

Активация на акаунт