Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 344
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Раждането беше предизвикано с хапчета от снощи вечерта и имаше много болезнени контракции, но тая сутрин имах 5см разкритие и много бързо и лесно се получиха нещата, засега изследванията му са добре, но трябва да стои в кувьоз, заради малкото си килограми.

# 646
Rokkyy, честито бебче! Бъдете живи и здрави!  Бързо възстановяване за теб и бебо бързо да излиза от кувьоза! 🍀 Сподели как са протекли нещата!

Lucky, по принцип плановете ми са да раждам в друга болница, не в Майчин дом, но отидох с приятелка, а и наистина ми беше интересно. И смятам, че може да ми е полезно, защото реално е най-разумното място за раждане при проблемни бременности. Ти при кого си?

Да се похваля, че си купих 3 нощници за кърмене, най-обикновени памучни евтинки 😁 Доста съм смешна в тях, но подозирам, че известно време след раждането ще ми бъдат основното облекло..Но са с къс ръкав, като захладнее наесен сигурно пак ще съм в чуденка.

# 647
  • Пловдив/Хихон Испания
Mama2288 разбирам те напълно и споделям твоите притеснения. Аз септември ще навърша 51 и това бебе беше дълга и изстрадана борба. Всеки ден, който го задържам го празнувам като една малка победа! Прегръщам те силно и ти желая от цялото си сърце да си износиш бебчетата най-дългото възможно време. Бог да ни помага! Heart
Мама , опитай се да се успокоиш.Понякога се случват нещата , без да има вина никой.Дори всичко да изглежда наред , просто се случва.
Всяка майка иска да е доносено и здраво бебенцето й , пожелавам го на всички от сърце!
Но вече всички тук сме в големи седмици и дори да се случи по-рано по една или друга причина, всичко ще е наред!❤

Наясно съм с всички тези неща, разбира се. Неколкократно сме ги обсъждали. Просто си изразявам моментните емоции. Вярно е, че нещо може да се промени от днес за утре, но и всичко, което ми се казва по време на преглед не е случайно и трябва да мога да се доверя на информацията. А целта винаги е здрави и доносени бебета. Споделих, че съм ходила на прегледи по веднъж месечно и от 8 месец тоновете ми са на 2 седмици. Даже втория път щяха да се паднат на повече от две, но ми поправи датата, понеже разчете притеснението в погледа ми. Та от тази гледна точка си се притеснявам. Току що навърших 47г.

Мила Роки, честита радост, честито малко юначе! Дано бързо си израстне и навакса, и да му се радвате много на спокойствие в къщи! Леко възстановяване! 💚💚💚🍀🍀🍀🎉🎉🎉

Ме, радвам се, че раждането е минало толкова леко! Скоро и бързо да гушнеш твоите сладки бебки! 🍀🍀🍀

# 648
Rokkyy, честито бебче! Бъдете живи и здрави!  Бързо възстановяване за теб и бебо бързо да излиза от кувьоза! 🍀 Сподели как са протекли нещата!

Lucky, по принцип плановете ми са да раждам в друга болница, не в Майчин дом, но отидох с приятелка, а и наистина ми беше интересно. И смятам, че може да ми е полезно, защото реално е най-разумното място за раждане при проблемни бременности. Ти при кого си?

Да се похваля, че си купих 3 нощници за кърмене, най-обикновени памучни евтинки 😁 Доста съм смешна в тях, но подозирам, че известно време след раждането ще ми бъдат основното облекло..Но са с къс ръкав, като захладнее наесен сигурно пак ще съм в чуденка.

Следя се при Дяволов, а и приятелка специализира там АГ.

Може ли да пуснеш линк за нощниците, че и аз съм в търсене и вече почвам с покупките за родилното. Остава да избера подплънки и силиконови зърна за всеки случай, но още се чудя и за размерите. Взех си следродилна гащи на always S/M, но май са ми леко малки или просто трябва да седят така по-плътно прилепнали 🙄

# 649
Днес бях на преглед в края на 33та и всичко е наред. Вкъщи имам стягания през деня, нищо кой знае какво, но там и едно не се отчете.

Аз ще съм най-вероятно секцио и дата нямам. Попитах кога и лекрката отговори, че не може да хвърли дата ей така. Следи бебето и като има индикации, че е готово - тогава. Може и в 39та. Та ми направи много добро впечатление, че не казва в 37ма или 38ма го вадим… а ще го следи. Да, имаш някаква несигурност все още, но пък знам че някой наистина ще го следи и ще гледа да е наистина готов бебчо. Наистина ми е трудно понякога да опиша колко и личи на моята на лекарка, че си обича работата. Няма нищо претупано, нищо излишно, паника не всява, супер мила е и наистина ти гледа интереса.

Роки честито! Да сте здрави и да се гушкате възможно най-бързо!

# 650
Lucky миналото раждане бях с гащите на always.Тогава влезнах да раждам 81 кг и М ми бяха добре след раждането.Хубаво е да са по стегнати , за да не изтича.Но в никакъв случай не ми дразнеха разреза или да ме е болял корема от тях.
Сега пак си взех от тях.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 15:15 от Marbellaa

# 651
Роки, честито мила!💙🧸🍀 Дано всичко да е наред, ти да се възстановиш бързо и скоро да се гушкате с бебчо!💐

# 652

Следя се при Дяволов, а и приятелка специализира там АГ.

Може ли да пуснеш линк за нощниците, че и аз съм в търсене и вече почвам с покупките за родилното. Остава да избера подплънки и силиконови зърна за всеки случай, но още се чудя и за размерите. Взех си следродилна гащи на always S/M, но май са ми леко малки или просто трябва да седят така по-плътно прилепнали 🙄

Къде ходиш на прегледи при Дяволов? Ако искаш ми пиши на ЛС. Аз го обмислям евентуално като вариант да пробвам да родя естествено. Бебето ми е седалищно, а той е един от малкото лекари в България с такава експертиза. Но си ме е страх ☹

За нощниците, взех ги от Илиенци, бяха около 15-20 лв бройката, имаше на 5-6 места. Първо и аз гледах онлайн, но ми изглеждаха евтинджоси на нереално високи цени и май наистина е така. Реално същите нощници онлайн са двойно по-скъпи, а трябва да се плати и доставка. По разни пазарчета също се продават, както и по подлезите.

# 653
🤩Ехаа! Колко бебета рязко са се появили!
Да си ви живи и здрави, скоро да сте си всички вкъщи заедно!
Нощница за кърмене имам една, аз мисля за си взема от топове  за кърмене за вкъщи и сутиени и блузи тип риза, отпред с копчета.

# 654
  • София
Роки, честита радост! Бързо възстановяване на теб и да ти е жив и здрав бебчо! Flowers Four Leaf Clover

Нощници аз си взех от сгушени:
https://sgusheni.com/produkt/%D0%BD%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%B8%D1%8 … BF%D0%B0%D0%BC-2/
Памучни са и са на прилична цена. Имат ципове от двете страни за кърмене и джобове.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:51 от kuklichka_

# 655
Роки, честито! И аз днес те мислих, но не съм влизала във форума, за да прочета, че си родила. Нека бебчето расте и бъде здравичко, а на теб леко възстановяване❣
Аз си пуснах последните изследвания и изненада хемоглобина ми се е вдигнал до 137, та освен приема на желязо, май и яденето по 4 белтъка на закуска и месо на всяко хапване са повлияли. Лекарят искаше да кача хемоглобина до 125  за операцията, белтъка също и сега всичко е в норма. Щитовидните ми хормони също са наред и с е чух с Начев да ме ориентира кое кога да пускам след бременност, защото за там следя всеки месец и пия хормон. За гестационния диабет изненада за мен си ми каза да продължавам диетата, а аз си мислех, че ще е само още месец след раждането. Все пак не я спазвам стриктно и благодарение на книгата, за която съм писала тук успявам и любими сладки неща да си хапвам без да ми се качва КЗ, та ще си продължавам. Новото обременяване било след 3 месеца след раждане и поне до тогава ще си следя менюто. За бебето не съм го разбрала, мислех че иска определени изследвания, заради моята щитовидна, той каза че иска следене в определени седмици на пулса му. Като се роди това ще следи педиатърката му. Надявам се да е наред всичко, там ми бяха най-силните опасения, защото за проблема със щитовидната разбрах в 4 месец и от тогава ми е лечението. Тази бременност щитовидната, разширените вени и гестационния са новост за мен. Плюс от предишната бременност контракциите, скъсената шийка и задържането на урина в единия бъбрек, където там всеки месец пускам урини. Вчера си подреждах и документите да мога при приема в болницата всичко да им покажа и обясня, ако нещо е от значение.

# 656
Аз взех от тези : https://magazinmonic.com/product/tamno-sinya-damska-noshtnica-s-avokado

И аз ще раждам в Майчин дом ,но при д-р Ибрям. Надявам се да има свободна самостоятелна стая на 12 етаж ,като му дойде времето Hug

# 657
  • София
Нощнички взех от Shein и то такива, че да ми усеща кожата и да са удобни при кърмене.
По съвет на мамите вече ще имам 4ри, чакам две да пристигнат.

Пиша от телефона и няма как да приложа скрит текст, та затова така ги "намятах".

# 658
Само да споделя, че в Waikiki в момента има много прилични нощници, които имат копчета и отвори откъм двете рамена и ми се струват удобни за кърмене, май не бяха и скъпи, пак около 20 лв. Аз имам подарени от този тип и ще си ги ползвам. Поръчала съм и от един сайт gate.shop единствената ми нощница, която ще е без ръкави, само презрамки. Така ми стават 6 нощницици, от които 2 с дълъг ръкав. Там цените са много малки и си взех разни неща, не непременно свързани с майчинството.

Селена, много ме разчувства и мен. Цяла бременност се лутам между усещането за крехкост, като знам през какво сме минали, за да стигнем дотук и желанието ми да не се паникьосвам и да водя нормален живот, ако ми е разрешено.

Стискам палци на всички ни! 🍀💚🙏💗

# 659
Нощници на прилични цени имa и в Wаikiki. Вчера, си взех за 23 лв, памучна с копчета за кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт