Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 42 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Аз много харесвам историческата сага  на Уинстън Греъм - Полдарк. Сериала новия (доколкото знам има и по-стар, но не съм го гледал) е добър. Книгите са върха за мен.

# 466
  • София
Здравейте,може ли линк за платформа за безплатно гледане с бг субтитри. Отдавна не съм ползвала,нищо от запазените ми не работи. Благодаря предварително.

# 467
Пробвайте film4e.com и/или filmifen.com, но не знам дали разполагат с всичко. Тоест може да нямат някои от филмите които търсите.

# 468
  • Бургас
Filmizip също.

# 469
Почнах екранизациятаКато гореща вода за шоколад

https://yavka.net/subs/21787/BG
Много ми харесва- историята, актьорите, чувственият и красив начин на заснемане.

Изтеглих си и книгата Grinning

# 470
  • Варна
И аз ще го гледам като излезе целия сезон.

# 471
  • София
Аз добри спомени имам и от първия филм. Даже пробвах и някои от рецептите. Simple Smile

# 472
  • Countryside
Почнах екранизациятаКато гореща вода за шоколад

https://yavka.net/subs/21787/BG
Много ми харесва- историята, актьорите, чувственият и красив начин на заснемане.

Изтеглих си и книгата Grinning
Книгата съм я чела, не знаех, че са направили и сериал вече. Задължително ще го гледам.

Излезе новата серия на Outlander по Netflix, гледах и много ми хареса. Напоследък, като че ли бяха зациклили и разводнили епизодите, но тази серия беше стегната, много неща се случват и с доста интересни паралели. И стари герои се завръщат, само някак не мога да преглътна сменената актриса, която играе Джени. Не играе зле, дори визуално има прилика, но Лаура Донъли е просто огън, щеше да е идеално тя да продължи образа. И Джейми някак стегнато играе, уж се прибира вкъщи, пък един такъв отдалечен изглежда. Цялата фамилия Мъри са ми някак странни и дървени. Но пък стария Иън, младия Иън, Клер и Лери играят страхотно. И един интересен факт : Нед Гоуън е още жив Joy

# 473
  • Бургас
Е, то каквото пише в книтиге така ще се развива сюжета. Аз лично спрях да го гледам след 3ти сезон. Започнах 4ти, но ми беше един такъв като латино сериал вече. Те обиколиха света и все на едни и същи герои се натъкват. И уж някой умира пък се оказва, че е жив. Ошушкаха цялата световна история Grinning

# 474
  • Countryside
Книгите са страхотни, невероятен разказвач е Диана Габълдон. Чета в оригинал, бг превода е потресаващ, имам само 9-тата книга на бг, едвам я дочетох. Ако някой я иска, подарявам му я Joy После си я купих на английски и с кеф си я четох.

Историите са интересни, но филмът не е съвсем по книгите, 1-ви и 2-ри сезон са копи/пейст от тях и са страхотни. 3-ти сезон също е добре, динамичен, стегнат, според мен и 4-ти също става, но 5-ти се разводнявамного с тая революция, а 6-ти с Малва. За 7-ми сезон се стегнаха, че имат да покриват 3 книги, а втората част на 7-ми ще е доста динамична, според книгите и според спойлерите.

# 475
Здравейте. Някъде могат л ида се намерят в електронен вариант книгите на Диана Габълдон?

# 476
  • Бургас
Има ги по разните фейсбук групи за споделяне на електронни книги.

За тези, които следят Гранчестър да кажа, че тази седмица по Стар Крайм започна последния 9-ти сезон, в който отново ще имаме нов свещеник. Някакъв с индийски произход!!!!!!!

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 17:23 от Irene Adler

# 477
За тези, които следят Гранчестър да кажа, че тази седмица по Стар Крайм започна последния 9-ти сезон, в който отново ще имаме нов свещеник. Някакъв с индийски произход!!!!!!!
Остана ни само Джорди.Blush
P.S. Или защото британците са майстори в създаването на образи, или пък добри в откриването на таланти, но и новият свещеник е чаровен и сериалът пак е интересен Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 20:00 от Digte

# 478
  • Галифрей
Нетфликс са направили нова версия на “ Гепардът” 😨 Изглежда абсурдно.

# 479
  • Бургас
Идвам да похваля тази версия на Франкенщайн. Дан Стивънс е като бебе там Grinning
https://www.imdb.com/title/tt0368730/

Общи условия

Активация на акаунт