Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 40 361
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • в сърцето на един мъж...
И мен ме запалихте да го гледам Simple Smile

# 631
Здравейте! Вдях, че са качили първи епизод от нов сериал/минисериал , поне видях инфо за четири епизода за Джейн Остин -Miss Austen
https://www.imdb.com/title/tt21096438/
http://seasonvar.ru/serial-43025-Miss_Ostin.html
*С руски дублаж

# 632
  • Варна
Някой знае ли го тоя сериал, дете ща го дават по Epic Drama Thinking

Опасно приятелство – от 23 февруари, всяка неделя от 22:00 часа

# 633
  • Бургас
Френски сериал. Това намерих за тего.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Адаптирана от два исторически романа на Жулиет Бензони - „Мари и интригите" и „Мари и страстите" - това е историята на две млади жени, свързани от силно приятелство. Мари дьо Роан-Монбазон, херцогиня на Луин и Шеврьоз, е щастлива, жизнерадостна, със свободен дух и еманципирана; за разлика от нея Анна Австрийска - кралицата на Франция - е високонравствена, срамежлива и страда от неврастения, омъжила се твърде млада и пренебрегната от съпруга си крал Луи XIII.

# 634
  • Бургас
Излязал е втори сезон на World of fire, както и новите епизоди на Wolf hall. Ако някой ги намери някъде с БГ субтитри да казва.

# 635
Започнах да гледам втория сезон на „Wolf Hall”, The Mirror and the Light,  за възхода и падението на съветника на крал Хенри VIII – Томас Кромуел.
Първият сезон излезе през 2014 г., а вторият сезон излезе съвсем наскоро.
Действието на новия сезон се развива през 1536 г., когато крал Хенри VIII (Деймиън Луис) току-що се е оженил за трети път за младата Джейн Сиймор(Кейт Филипс, която играе мис Скарлет).
Аз съм голям фен сериала The Tudors, също за  управлението на Хенри VIII, но Wolf Hall в много отношения е негова противоположност. Докато The Tudors е свръхдраматичен, динамичен, помпозен сериал, Wolf Hall е бавен, мистериозен, но много елегантен и със страхотни актьорски изпълнения. Изобщо не се усеща, че между сезоните има 10 години, актьорите възрастово пасват.
Гледам го по платформа, която я няма в България.

# 636
Тюдорите ми е любим сериал. Точно затова и Вълци ми е много скучен. Зарязах го още на първата серия. Опитах пак след време. Не мога да го гледам. Тя и книгата е голяма мъка. Просто е главно за Кромуел. Да, бил е много интересна личност,обаче сериалът представя нещата през негови поглед.
Не можах да го харесам, много ми беше досаден. Оттам и не ми ах да оценя актьорската игра, а вероятно е била много добра. Той е доста стар сериал. Не знам защо чак сега 2-ри сезон? Странно ми е. От 2014 до сега са много години. Толкова мн серии ли е имало? Доста ми е странно това.
Не вярвам да е имал висок рейтинг.
Защо е това забавяне на втория сезон?🤔

# 637
  • Бургас
Днес по БНТ ще дават филма Жан Дьо Бари с Джони Деп.

# 638
  • София
Слаба работа, мен ако питате.

# 639
  • Бургас
На мен лично филма ми хареса. Добре беше направен без типичната холивудска натруфеност, типично по европейски.

# 640
Излезе "Подстрекателката" ( Firebrand) по НВО Мах с Джъд Лоу и Алисия Викандер. За Хенри Седми и шестата му жена Катрин Пар. Интересен е.

# 641
  • SA
Излезе "Подстрекателката" ( Firebrand) по НВО Мах с Джъд Лоу и Алисия Викандер. За Хенри Седми и шестата му жена Катрин Пар. Интересен е.
Това не е ли Хенри 8?

# 642
Да, Катрин Пари е последната жена на Хенри VIII. Хенри VII е баща му. А негова жена е Елизабет от Йорк.

# 643
  • София
Това не е ли Хенри 8?

Камелот, ти като Пената в Стани богат - Борис 3. Laughing

# 644
  • Бургас
Сюжетите с Хенри 8 нямат край. Много благодатен период. Кеф ти романтични филми (човека се е женил доста), кеф ти кървави трилъри (и е обезглавявал доста), кеф ти политически интриги, кеф ти семейни драми (за всяка жена по отделно има филми). Има хляб за всеки жанр Grinning

Иначе аз сега гледам Мери и Дордж с Джулиан Мур. Нещо голите мъжки задници (и предници) ми идват в повече, но за сега е интересен, макар и да е малко направено на границата на фентъзито.

Общи условия

Активация на акаунт